ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dieta japoneză care ajuta la slăbire cu un kilogram pe zi!

Mîncați banane în fiecare dimineață și pierdeți timp de o săptămînă pînă la 7 kg – sună atractiv, nu? Dar cel mai atractiv lucru este că această dietă există și funcționează cu adevărat!

În plus, ea nu necesită eforturi excesive, întrucît obiceiurile alimentare practic nu trebuie schimbate. De aceea această dietă, elaborată de către japonezul Hiroshi Watanabe, a devenit atît de populară. Pentru prima dată el a prezentat-o în cartea sa „The morning banana diet”.

Esența ei este foarte simplă: dimineața se mănîncă doar banane și se bea apă la temperatura camerei. În restul zilei se poate mînca la fel ca de obicei. Într-adevăr este atît de simplu?

Totul a început cu faptul că însuși Watanabe, timp de mai mulți ani, a depus, fără succes, eforturi pentru a slăbi. A încercat multe diete, dar mai tîrziu a decis să nu se bazeze pe ele, ci pe cunoștințele științifice pe care le-a obținut din lucrări științifice. Soția lui, Suliko, este farmacistă și poate fi considerată și coautor al cărții.

Ei împreună au inventat o metodă de scădere în greutate, care a devenit, incredibil de rapid, populară în întreaga lume, nu doar în Japonia. Este deosebit de bună pentru cei cărora nu le place să transpire în sala de sport.

Persoanele obeze sînt de obicei sfătuite să lucreze mai mult fizic – ca să ardă mai multe calorii. Watanabe a reușit să ocolească această recomandare: japonezii, ca nici o altă națiune din lume, știu ce înseamnă „nu am timp pentru mine”.

Și iată o decizie simplă: o banană proaspătă și un pahar de apă dimineața în loc de micul dejun. Cel mai dificil lucru este să te abții să nu mănînci nimic pînă la prînz.

Bananele sînt pline de amidon rezistent, care stimulează în mod activ metabolismul. Amidonul din banane nu este același ca cel din cartofi.

Poate fi digerat și rezistent. Amidonul rezistent, în intestinul subțire, nu se dizolvă, ci trece direct în intestinul gros, unde începe procesul de fermentație a acestuia. Bacteriile intestinului gros îl procesează în lanțuri scurte de acizi grași. Ei hrănesc celulele și contribuie la însănătoșirea tractului gastrointestinal.

Într-adevăr la micul dejun trebuie să mănînci doar o banană?

În acest sens, de fapt, nu există reguli stricte. Trebuie să mănînci atît de multe banane la micul dejun, astfel încît să simți că ești sătul. Japonezii urmează regula 80/20 (aceasta este plinătatea stomacului în procente, ei se ridică de la masă înainte de a simți sațietate), pentru că ei cred că supraîncărcarea stomacului cu alimente este foarte dăunătoare.

De altfel, și medicii susțin că starea optimă a stomacului este să nu fie plin, astfel încît acesta să funcționeze corect, avînd o sarcină minimă.

Alte recomandări expuse în cartea lui Watanabe:

Întotdeauna beți un pahar de apă caldă dimineața. Acest lucru va stimula, de asemenea, metabolismul.

Ideal ar fi să beți mai întîi un pahar de apă, apoi să vă acordați timp pentru dvs. și să mîncați o banană peste o oră.

De unde să știți dacă sînteți sătul sau nu?

Începeți cu 1 banană. Dacă după 20 de minute încă mai simțiți foame, mîncați încă una. Toate bananele trebuie consumate doar crude.

Nu consumați produse lactate sau alcool;

Este foarte de dorit să nu mîncați nimic după ora 20.00;

Culcați-vă înainte de miezul nopții. Oamenii de știință cred ca obiceiul de a merge la culcare tîrziu este legat de obezitate;

Luați prînzul și cina, dar nu luați nicio gustare între ele, cu excepția fructelor.

Ce face dieta de banane să fie atît de deosebită?

Aceasta este o dietă foarte sănătoasă;

Bananele sînt bogate în fibre și dau multă energie;

Micul dejun luat în mod regulat accelerează metabolismul și împiedică mîncarea în timpul zilei;

Dacă nu beți cafea dimineața, corpul dumneavoastră va fi mult mai ușor să vă reglementeze pofta de mîncare și nivelul glucozei din sînge;

Un pahar de apă la temperatura camerei accelerează metabolismul;

Nu veți bea alcool. Acest lucru este bun în sine;

Vă puteți controla mai bine pofta de mîncare;

Dieta cu banane este, de asemenea, o excelentă profilaxie împotriva celulitei.

Luni, 17 septembrie 2018
Vizualizări: 2944

Citiţi de asemenea

Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
35
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
325
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
186
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
298