ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Din ce nu putem construi o casă? 

 

 

Materiale pentru construcţia unei case. Cum acestea ar trebui să fie?

Dacă cetățenii urbani cred că construirea unei case peste tot este realizată din materiale moderne și acoperișul este acoperit cu ţiglă, ei greşesc mult. Din păcate, mai există încă locuri în care construcția caselor se efectuează în stil vechi și cu metode foarte diferite.

Nu construiţi o casă din saman!

Deși saman-ul demult timp nu se foloseşte în construcții în orașe, în sate el este încă destul de popular. Din acest material se construiesc de toate: și case, și hambare, și încăperi pentru animale.

De ce el este atât de popular?

Ca şi toate în această lume, problema constă în bani. El este foarte ușor și ieftin de fabricat. Nu sunt necesare uneltele speciale, mixere de ciment și cel mai important lucru, nu aveţi nevoie de bani. De obicei, saman-ul se face din lut obișnuit amestecat cu paie. Dacă respectaţi tehnologia, chirpici-le ies foarte rezistente şi case construite din ele pot rezista 100 de ani. Cândva saman-ul se făcea amestecat cu păr de cal. Clădirile din acest saman pot sta secole la rând.

Dar, din păcate, totul în această lume este trecător şi astfel de material, cum ar fi saman, fac parte din domeniul trecutului, din cauza termenului scurt de funcţionare (doar aveţi de gând să-l faceţi cu păr de cal). Pentru viaţa dvs. el va fi de ajuns, dar ce o să lăsaţi copiilor și nepoților dvs.?

Cu toate acestea, chirpici-le din saman nu sunt singurul material din care nu este de dorit să construiţi o casă de locuit. Există o mulțime de oameni care îşi construiesc case din traverse de cale ferată. Potrivit experţilor sanitari (și sunt de acord cu el), din cauza toxicității, construcţia casei din acest material este categoric interzisă. Deci, problema nu este că această casă nu poate fi construită, răspunsul este simplu – nu poate fi construită o casă de locuit!

De ce oamenii construiesc case din traverse de cale ferată?

Mulţi le pot obține dacă nu gratuit, pentru puțini bani. Structurile din ele sunt montate foarte repede. Pereţii ies drepţi, casa este caldă. Traversele la o construcție și prelucrare iscusită sunt practic veşnice.

Există case montate rapid din plăci de stuf.

Acest material poate fi de asemenea inclus în lista noastră. La o îngrijire adecvată casele din stuf pot rezista 50 de ani. Iar copiii și nepoții dvs.? În plus, aceste case sunt foarte inflamabile. Şi dvs. doar nu doriţi să faceţi economii pe seama siguranţei celor apropiaţi? De ce este popular acest material? Pereţii sunt realizaţi foarte rapid. Asamblarea durează o zi. Imaginați-vă într-o singură zi veţi obține o casă gata? Tema eternă - materialul este foarte ieftin.
Această lista poate fi continuată. Nu am luat ca exemplu construcții exotice. De exemplu, construirea de solul monolitic. Ser fac cofraje, în ele se pune un amestec de lut și paie şi se aşteaptă până când el se întărește, deasupra se pune alt rând. Astfel se obţine un perete monolitic din lut. Sau se construiesc case din copaci, uneori, din ulm obișnuit. Trunchiuri se pun perpendicular și se unesc între ele. Se obţine un perete. Și tot așa mai departe după perimetru. Pe partea de sus se instalează şindrila învelitoarea și face o tencuială din acelaşi amestec de paie și lut. Se obţine o casă destul de caldă. Și aşa se construieşte şi acum, în secolul 21.

După cum puteți vedea, imaginația umană este inepuizabilă. Desigur, totul provine din același motiv - lipsa de bani. Cu toate acestea, construcția din astfel de materiale nu este de perspectivă şi desigur nu face casa dvs. estetică. Deci, mai bine acumulaţi banii și construiţi o casă normală şi frumoasă din cărămidă!

 

Sursa: green-dom.info

ABONAȚI-VĂ
Luni, 05 august 2013 14:03
Vizualizări: 9099

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
202
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
190
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
349
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
502