ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Din istoria ecovillageAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Visul de a stabili colţuri ale coexistenţa armonioasă a persoanelor de toate straturile şi clasele, înscrise în mediu, un om-a făcut anumite paradis - au participat la cel mai intelept al rasei umane o lungă perioadă de timp. Multe secole au trecut de la momentul de scris faimoasa carte "Utopos" Reverendul Thomas More. Crearea unui model de oraş, pe baza principiilor de armonie şi raţiune, după cum ne amintim, costul Mora capul.

Cu problemă acută de dezvoltare a noi principii de soluţionare a noilor teritorii şi îmbunătăţirea aşezările existente a crescut în a doua jumătate a secolului al XIX-lea - începe o eră de prosperitate fără precedent a industriei şi progres ştiinţific şi tehnologic. Dezvoltarea spontană a economiei, a primit noi mijloace de producţie şi-existente nu mai devreme forme de energie a fost în pericol de a fi consecinţe imprevizibile şi schimbări ireversibile în mediul înconjurător. De la începutul secolului XX au început să apară scenarii apocaliptice de dezastru ecologic la nivel mondial, pierderi de umanitate, în imposibilitatea de a preveni distrugerea a biosferei. Sub rezerva comunităţi ecologice din domeniul science fiction sa mutat în regiunea de necesitate practică.

În 1898, sociologul britanic utopic Ebenezer Howard a publicat cartea "Maine" ("Maine"), care a formulat conceptul de un oras ideal. Howard a pornit de la faptul că oraşul modern este grav bolnavă. Părea să-l tuturor limite rezonabile gigant prea mare, oras-Leviathan, care a atras ideea de bază de a crea concentrarea urbană de activitate umană o oarecare măsură în absurd. Ea a lucrat pentru Howard Londra ca un model de astfel de un oraş mare şi este pentru el, el a propus să încerce felul lui. Care a fost ideea de E. Howard? El a propus îmbunătăţi radical situaţia mediului şi populaţiei din megacities prin construirea lângă marile oraşe industriale din gradini, care ar combina cele mai bune condiţii de sate şi oraşe. Fiecare din aceste oraşe, gradini, Howard trebuie să aibă o populaţie în curs de 32.000 de oameni, dar ele pot forma de asociere, de asemenea, întregi, cu un singur centru de servire astfel mai multe aşezări cu un total de până la 250.000 de oameni. În jurul Londra, în conformitate cu Howard, ar fi trebuit sa fie create mai mult de doua duzini de oraşe, grădini, să absoarbă "Excedentul" Partea din metropola populaţiei, reduce dramatic densitate a populaţiei din regiune.

Direcţia aleasă de Howard, a fost incredibil de relevante şi presare. Aceasta nu a rămas doar pe hârtie, cum a fost cazul cu majoritatea ambiţioase astfel de proiecte şi, în uimitor perioadă scurtă de timp a trecut în activităţi practice. În 1903, Howard a fondat iniţiatorii oras-gradina, care a început practic realizarea acestuia. La 50 km nord de Londra, în locul Lechvort a fost ales locul pentru prima City Garden. Planul de construcţie a fost dezvoltat Lechvorta B. Parker şi R. Envinom deja în 1904 în deplină conformitate cu ideea de bază şi scheme de E. Howard. Utopia a fost tradus în realitate. Casele mici au fost grupate în jurul călătorii de transport, campurile verzi, păduri mici şi grupuri de copaci. Gratuit de la plicticos schematică trimestriale urbane aspectul spatios Lechvorta a creat un sentiment de confort, umanităţii şi apropierea de natura.

;> Nu toate că au văzut Howard şi adepţii săi dezvoltat Lechvort - primul oras gradina de om. Populaţia sa a fost mult mai lent decât ne-am dori. Prin 1908, Lechvorte trăit doar peste 5.000 de locuitori, şi până la sfârşitul anului 20 ani populaţia sa ajuns abia 14000 populaţia oraşului gradina doua. fondat de Howard - Velvina, la acea dată ajuns la scadenţă, la doar 7.000 de oameni. aşteptat un efect de "inmuiere" milioanele de la Londra nu sa întâmplat. Erori în proiectarea ecovillage în primul rând, mulţi experţi se vedea mai sus doar o oraşe îndepărtate govardovskih grădini unei infrastructuri moderne, culturale şi economice centre de multe ori constată că valoarea de piaţă a imobilului în Lechvorte şi Velvine a fost sub costul său.. Valoarea a conceptului de E. Howard, în sensul că a dus la o anumită direcţie în planificarea urbană, relevanţa care astăzi este dincolo de orice îndoială conceptul de oras gradina "a fost. termen folosit în literatura de specialitate.

La bolşevicii care au venit la putere în Rusia în 1917 şi orientările a propus o transformare rezonabile ale lumii, sperat, că îşi dau seama progresivă multe idei din timp, inclusiv în domeniul dezvoltării urbane ecologice (amintiţi-vă Maiakovski VV: "Ştiu orasul va, ştiu - Bloom gradina ..."). Dar - în timpul domniei unic al bolşevicilor a pierdut rapid capacitatea de a-şi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor, în toate manifestările lor, precum şi dezvoltarea economică şi dezvoltarea de nou spatiu a fost adesea traduce în periculoase şi distructive pentru proiectele de mediu. În cele şapte decenii de comunist a lăsat o mulţime de zone de dezastru ecologic (din cauza la crearea simpla Reservoir Rybinsk - acest om mare "- s-au pierdut pajişti unic, zona de suprafaţă comparabilă cu cea a zonei din Elveţia, ca parte a bazinului de Volga şi Marea Caspică a căzut în categoria de mediu probleme "). Comuniştii învăţat lecţia amară care pot fi implementate ca şi progresivă idei loiali pe partea de sus. Ideile lui Howard au evoluat şi a dezvoltat numeroase adepţi, create şi susţinute de exemple de succes model de ecovillage govardovskoy (de exemplu, Zenneshtadt în Germania în timpul construcţiei, care a fost folosit ca experienta de oraş gradini de Howard şi soluţii originale). În govardovskoe tendinţă punct de vedere moral în planificarea urbană modernă poate fi definită ca "egoist": ne-am asezat in jurul planetei, nu distruge mediul, pentru că este util să ne om. Acest principiu implică faptul că natura poate co-exista cu lumea umană, "domesticite" forma, formând cu el o simbioză ciudat. În viitor, întreaga planetă este o companie globală ekoposenie unic, unde natura joacă rolul unei persoane de servicii (de a furniza resursele necesare şi pentru a vă rugăm să experimentaţi ochi). Acest concept, cu toate acestea, nu contravine moralei creştine (Creatorul oferă toate vieţuitoarele, omul să folosească după cum este necesar).

Fondatorul direcţia opusă, în conformitate cu care suntem obligaţi de a proteja natura de rău participarea sa şi s-au izolat într-un fel de rezerve de beton, a fost, surprinzator, un adept al lui Howard, Paolo Soleri. Incepand cu govardovskogo idei "City Garden", a venit la nevoia de "Arcology", un fel de "turnuri babiloniană", "oraş verticale". opţiuni Fantastic oraşe (unele "Arcology" ajunge la altitudinea de kilometri şi au o populaţie de 6 milioane de persoane în coşmardensitate a populaţiei-lea - până la 850 de persoane pe 1 hectar),! cu toate acestea, fundamentate ştiinţific şi au calculat cu atenţie. Arcology conceptul au fost puse în aplicare, în special, în construcţie în 1971, una experimentală 25-etaje-Arkozanti oraş din Arizona (SUA) cu o populaţie de 3 mii de oameni.

În ultimele decenii în întreaga lume există ecovillage şi comunităţi ecologice de toate mărimile şi de orientare. De exemplu, în Rusia la inceputul anilor 90-e stabilit ecovillage în Karelia (Nebo Ekovil), Regiunea Kaluga (Kitezh), Teritoriul Krasnoyarsk (Tibercul). În 1997, a apărut, şi aşa mai departe destul de bine dezvoltată, un proiect de un nou oraş în Rusia. titlu preliminar al oraşului - Adamant. Acesta este oferit ca un centru economic şi cultural major al ţării. Populaţia de proiect până la 2050 - 5,100,000 locuitori (cu suburbiile, inclusiv Togliatti conþine 7000). Orasul este de aşteptat să loc pe malul stâng, între Samara şi Ulianovsk pe zona de peste 1000 de metri patrati. km. Dezvoltatorii au încercat să ia în considerare tot ceea ce a fost dezvoltat de planul de construcţie Ecovillage - cu o populaţie de joasă densitate uimitor,-naştere clădiri mici (de tipul principal de cladiri - vile), precum şi absenţa unui singur centru (formularul de oras 18 de sine-contained areas, original "suburbii"). Realizarea unui astfel de proiect costisitor, cu toate acestea, este posibilă doar într-o economie prosperă, premisele pentru care, din păcate, nu se vedea. Experienţa Ecopolises la nivel mondial în cele mai multe cazuri susţine ideea conform căreia ecologice de decontare poate fi viabilă doar auto-suficient (în domeniile economic, cultural sens), centre de bezdotatsionnye. Este important să se creeze condiţii care conduc la izbucnirea, o evoluţie Ecopolises naturale, centre de Noosphere, apariţia de legături între ele, formarea de zone Noosphere, care acoperă zona geografică de dimensiuni mari. Centre, pe baza carora pot fi create aşezări noospheric acolo.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 09 octombrie 2006 14:13
Vizualizări: 13971

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
276
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
285
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
479
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
290