ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dinți sănătoși fără periuță sau cum am devenit raw foodist. Partea I 

 

 

 

Din cauza alimentaţiei nesănătoase am început să am dureri puternice în abdomen.

 

Am suferit o perioadă de trei luni, până când pe mâna mea nu au nimerit nişte informații despre nutriție. Am profitat de sursele obținute şi am cumpărat diferite ierburi, legume, nuci, hrănindu-mă doar cu ele. Spre surprinderea mea, m-am simţit mai bine... Dar nu pentru mult timp, deoarece din nou am revenit la vechiul obicei de alimentaţie. Însă din cauza durerilor am fost nevoit să devin raw foodist.

Pentru mine o dietă crudă înseamnă refuz la consumul tuturor produselor alimentare, tratate termic (la temperaturi ridicate ), am pus capăt la toate bucatele prăjite, coapte, fierte ( inclusiv ceai, pâine, etc.) şi am început să mănânc doar produse crude și uscate (la soare). De asemenea, am exclus din dietă sarea și zahărul, înlocuind aceste produse cu miere, dulciuri de origine vegetală și murături care sunt în abundenţă. Pește, carne de vita sau de porc, de pasăre, eu nu mai consum. La dorinţă mănînc ouă crude, unt, lapte, smântână, care nu sunt tratate termic.

 

În rezultat:

1 . Peste 1,5 săptămână de la începutul acestei alimentaţii am uitat de durerile chinuitoare în stomac. Pe parcursul celor doi ani de această aprovizionare, care dintr-un experiment s-a transformat într-un mod de viaţă, durerea niciodată nu a reamintit de sine.
2 . Am uitat pentru totdeauna de răceli, deși anterior sufeream în mod regulat în urma lor – a fost de ajuns să deschid oberlihtul pe timp de noapte că în dimineață mă trezeam bolnav. Și acum, în ciuda faptului că beau apă rece din fântână și izvor, iar în timpul iernii uneori mănânc zăpadă. Vreau să spun că, consumând timp de câteva luni produse crude fără sare și zahăr, de câteva ori am încercat să experimentez, gustând alimentele ușor sărate, cum ar fi salata, și de fiecare dată sarea îmi cauza un disconfort (mai mult nu voi repeta astfel de experimente). Cel mai des acest lucru se reflectă asupra mea în felul următor: peste 1-2 zile după consumul alimentelor sărate apar dureri în gât, guturai, ochii lăcrimează și uneori am amețeli. Dar după ce organismul se curăţă de săruri, toate simptomele și disconfortul dispar.
3. După 1-2 luni de alimentaţie crudă și refuz la spălatul dinţilor, am fost îngrijorat – dinţii mi s-au îngălbenit, s-a format o depunere dentară fină. Am început să-mi fac griji, dar totuşi am decis să nu-i spăl în continuare, deoarece mi-am dat seama că am nevoie să aștept un pic pentru că în câteva zile nu se va schimba nimic. Am avut un fel de încredere interioară că la un regim alimentar normal organismul trebuie să fie în măsură de sine stătător să revină la normal. Și am avut dreptate, sau mai bine nu eu, ci natura - alimentele crude au făcut o treabă bună, deşi nu prea rapid, peste două luni după deteriorarea dinţilor.

 

În final dinţii au devenit albi, depuneri nu s-au format în continuare. S-a dovedit că în această perioadă de timp nu prea scurtă a avut loc curăţarea organismului de toxine, restabilirea florii în cavitatea bucală: în gură a apărut un număr mare de bacterii utile pe care înainte le eliminam prin curăţare, împreună cu cele patogene! Alimentele crude spală dinţii, iar cele fierte le astupă, deoarece alimentele crude sunt tari, iar fierte – în mare parte moale şi învăluitoare.

Dacă credeți că puteţi mânca orice-ar fi și apoi să vă spălaţi pe dinţi, şi totul va fi bine, vă înşelaţi: dinții se strică nu la suprafață, ci din interior!

Schimbaţi-vă dieta, și veţi uita de spălatul dinţilor, nu are sens să luptaţi cu consecințele, trebuie să examinaţi rădăcina, cauza problemei.

Pentru a digera zahărul, organismul are nevoie de calciu, cum credeți, de unde se va lua acest calciu care nu este în zahăr? - el va fi luat din oase, în special din dinţi. Organismul bolnav la o mare parte din orăşeni nu poate transmite corect prin micro-canalele dinţilor toate substanţele necesare pentru viața lor sănătoasă şi pentru a crea un smalț puternic, etc.

Trăind în oraș, de fiecare dată dimineața și seara (timp de 10 minute) mă spălam pe dinți cu cea mai bună perie şi pastă, în fiecare seară înainte de culcare mă foloseam de aţa dentară pentru a curăța totul între dinți, după fiecare mâncare mestecam orbit şi în cele din urmă, după o obturaţie dentară şi un tratament de calitate, trece o jumătate de an şi problemele revin.

Stomatologii spun că "smaltul dinţilor nu poate fi restaurat" - nu e adevărat! La momentul de tranziție la o dietă din alimente crude, am avut probleme cu câțiva dinți, un fel de gropiță cu o pată neagră, care în condiții "favorabile " începe să se aprofundeze și se transformă într-o problemă mare, rezolvată doar cu obturaţii dentare. Deci acum gropiţa a dispărut. La fel ca şi petele negre.

Încă o remarcă. Dacă doriți să treceţi la o dietă alimentară crudă, nu vă alarmați, dacă după o anumită perioadă de timp de la începutul acestei alimentaţii ( în cazul meu 2 luni), vă vei trezi dimineața și vă veţi simţi ca un burete stors, nu veţi avea energie și veți dori de multe ori să dormiţi, aveţi răbdare, după vre-o două săptămâni veţi exploda cu energie nouă. Toate la timpul lor, nimic nu se întâmplă repede – lăsaţi organismul să se restabilească!

 

 

Sursa: vk.com

 

Luni, 16 septembrie 2013
Vizualizări: 3363

Citiţi de asemenea

Pe lacurile zonei ecologice VioPark creat de holdingul Daac Hermes s-au stabilit mai multe lebede. Acest lucru îl demons...
25
1. Nu e voie să pregăti în seră un pămînt prea bogat nutritiv pentru această cultură. Aduceți (chiar din toamnă) gunoi...
280
În Asia, încă din cele mai vechi timpuri, se știa că membrele inferioare îmbătrînesc în primul rînd. În tratatele orient...
356
Astăzi site-ul www.moldovenii.md, dedicat studiului, conștientizării și promovării adevăratei istorii și culturii a Mold...
185