ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Director al Institutului de Studii demografice din Rusia, a afirmat necesitatea de a reveni la idealurile tradiţionale de moşii, la pământDirector al Institutului de Studii demografice din Rusia, a afirmat necesitatea de a reveni la idealurile tradiţionale de moşii, la pământ

 

Serviciul Federal de Statistică a difuzat rezultatele preliminare ale recensământului naţional al populaţiei, efectuat pe 14 - 25 octombrie 2010. Datele privind totalul populaţiei, numărul de bărbaţi şi de femei, populaţia urbană şi rurală. Pentru prima dată în rezultatul recensământului sunt date privind mărimea şi compoziţia populaţiei de vârstă-sex, care au fost obţinute în toate comunele.


Director al Institutului de Studii Demografice, Igor Beloborodov, a comentat aceste date.

- Rezultatele recensământului au fost în total aşteptate şi previzibile. Avem ceea ce merităm. Poporul care nu vrea să nască, care suferă de fobia infantilă este condamnat la dispariţie. Şi scuze de genul "calitatea proastă a vieţii", "neîncrederea în ziua de mâne" - sunt clişee sociale care nu corespund realităţii. Acestea sunt foarte uşor de respins, dacă ne vom uita la statistici, de exemplu, ale numărului de maşini pe cap de locuitor, bijuterii, telefoane mobile scumpe şi alte obiecte de lux. Reiesă că cu adevărat nu suntem atât de săraci. Ultimul recensământ înregistrează aceleaşi procese, care au fost observate în Imperiul Roman în ajunul declinului său şi cuceririi de către barbari. Romanii, de asemenea, au atras, o mare atenţie la bunăstarea vieţii şi considerau că nu este necesar să naşti şi să creşti copii. Ei au încurajat migraţia şi chiar au recrutat în armată oameni din triburi străine, culturi străine.

Acest lucru este strâns corelat cu rezultatele recensământului nostru, pentru că, în ciuda declinului natalităţii populaţiei, este observată o creştere uriaşă a migraţiei în Rusia. Este mai degrabă un factor perturbator, decât pozitiv, deoarece toată migraţia nu are nici o natură rusă. La noi vin, în primul rând, migratorii slab calificaţi, care sunt predispuşi la comportamente infracţionale, care cauzează focare de infecţii exotice în Rusia. Aceşti migratori sunt un fel de coloana a cincea, iar în următorii cinci ani ne putem aştepta la o revoltă trans-naţională aidoma celor care au fost la un moment dat în suburbiile   Parisului, în Danemarca, Germania, Spania, Grecia - toate ţările care culeg roadele politicii migratoare prost concepute.

În opinia mea, este important acum să nu stabilizăm, cu orice preţ, numărul populaţiei, inclusiv din contul migratorilor, pare mult mai important să distribuim corect populaţia pe întregul teritoriu al Rusiei. Moscova este în creştere, iar populaţia din alte regiuni, cu excepţia republicilor din Caucaz şi Buriatia, scade.

- Potrivit Serviciului Federal de Statistică, 61% din populaţie este concentrată doar în trei regiuni - Europa Centrală, Volga şi Siberia. De ce este aşa?

- Într-un climat dur, distanţare reală a altelor părţi ale ţării şi având în vedere procesele care au loc în ea, oamenii doresc să se mute în zonele mai prospere, mai prestigioase din punctul lor de vedere. Este chiar o chestiune de ideologie, decât de economie, deşi al doilea factor, de asemenea, determină multe. Ar trebui să specificăm imaginea zonei nu prin caracterul prestigios, dar, în primul rând, datorită modelului familiei pozitive. Această imagine a unei familii cu doi părinţi şi cu cel puţin trei sau patru copii. Numai atunci vom putea depăşi depopularea. Componenţa economică în izolare de ideologie este sortită eşecului.

- Ce măsuri specifice aţi sugera pentru a îmbunătăţi situaţia?


- Este vorba de o strategie a politicii demografice durabile cum ar fi
deurbanizarea deplină a ţării şi asigurarea oamenilor cu locuinţe confortabile în case cu câteva etaje, care creează condiţii pentru o reproducere normala. Devine evidentă necesitatea de a reveni la idealurile tradiţionale, moşiile, pământ.

- În ceea ce priveşte economia - aceasta va fi o economie naturală?


- Jumătate din corporaţii din SUA recurg la munca salariată a angajaţilor lor, deoarece ei de mult timp şi-au dat seama că este mult mai profitabil de a da mamei posibilitatea să facă cariera la domiciliu, mai ales că tehnologia modernă şi mijloacele de comunicare permit acest lucru.

În planul educaţiei, este necesar să înrădăcinăm valorile familiei. Eu cred că pentru o familie obişnuită noţiunea de grădiniţă ar trebui să dispară ca un fenomen. Aceasta este, de asemenea, o inovaţie comunistă, care în mare măsură separă familia, contribuie la divorţ. După cum este cunoscut, din punct de vedere istoric, anume părinţii ar trebui să fie primii educători şi pentru o astfel de educaţie statul ar trebui să plătească femeia pentru munca ei de reproducere şi de socializare a generaţiilor viitoare.

 

 

Sursa: vpomestie.ru cu link pe mir24.tv

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 12 aprilie 2011 9:43
Vizualizări: 2672

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
281
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
249
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
336
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
263