ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Distrugerea băncii de semințe Pavlovsk și introducerea OMG-uri (+Video)
 

Fragmente din articol publicat în The Guardian "Pavlovsk seed bank faces destruction":

În întreaga lume au fost colectate semnături la adresa ex-președintelui Medvedev, pentru a preveni închiderea Stației Agricole Experimentale Pavlovsk, care este  prima bancă de semințe din lume, cu o colecție de 5000 de exemplare de plante agricole din diferite regiuni ale Pământului.

Esența problemei: Agenția de bunuri imobiliare din Rusia a transferat în proprietatea Fondului de Dezvoltare al Locuinței două parcele de teren cu suprafețe de 71 ha și 19 ha pentru construcția vilelor, anterior aflate în posesia permanentă a instituției științifice de stat " Stația Experimentală Pavlovsk".
Unul din argumentele suporterilor de distrugere a colecției a fost incapacitatea de a evalua valoarea ei în termeni monetari. În plus, Agenția a indicat faptul că colecția nu a fost înregistrată oficial și, prin urmare, nu exista în mod formal, deși se numește "de neprețuit". Conform logicii kafkiane a dezvoltatorilor, această colecție nu există pentru că nu este înregistrată. Autorul articolului, Kari Fowler, a menționat că acest act de distrugere intenționată, îndreptată împotriva varietății speciilor de plante, este pe cale să se întâmple în Rusia - țara care a pus bazele Băncii Mondiale de semințe, cazul evocă un sentiment de ironie amară.

Colecția a fost fondată în 1926 de către Nikolai Vavilov, care a dezvoltat în continuare ideea de creare a băncilor de semințe, în prezent colecția are cel mai mare fond de semințe de legume și fructe din Europa. Stația a supraviețuit chiar și în timpul invaziei naziste, în timpul asediului de 900 zile a orașului Leningrad în timpul celui de-al doilea război mondial. 12 angajați ai stației au murit de foame, păstrând semințele, care ar putea fi utilizate în alimentație.

Trebuie să recunoaștem că distrugerea băncilor de semințe este o tendință la nivel mondial. Curios , dar uneori, ele sunt incendiate. Unul dintre cele mai recente cazuri: un incendiu mare în piața mondială de legume din Taiwan, într-o clădire nouă de extindere a fondului genetic.

Gândiți-vă, dacă va fi o nevoie de a planta alte soiuri de cereale, sau de altceva. Și , desigur , atunci va trebui ca țările să le cumpere. Unde ? În America.

In America - Monsanto Corporation preia lumea, fiind monopolist absolut pe producția și vânzarea semințelor modificate genetic care nu germinează în al doilea sezon. Deja în SUA și Canada aproape toate cerealele sunt de la Monsanto, care pur și simplu nu vinde cerealele fermierilor.

" Monsanto " este cunoscut nu numai pentru dezvoltări în domeniul culturilor de plante. Vânzarea plantelor este doar partea exterioară a activității companiei, o încercare de a recupera banii. Cercetările sale de bază sunt secrete - colectarea de informații cu privire la populațiile umane specifice, descifrarea genomului uman. Studierea genelor "slabe". Toate aceste manipulări cu genomul uman pot duce la războaie de gene . 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 12 martie 2014 12:35
Vizualizări: 2347

Citiţi de asemenea

În Muzeul Egiptean se află o piramidă din piatră neagră numită "Piramida Neagră".Această piramidă nu este făcută din pia...
76
Keanu Reeves a publicat pe pagina sa de Facebook o adresare către abonați și fani. Această postare a devenit imediat v...
90
Acestea sînt niște grote uriașe create artificial, a căror vîrstă este estimată la cel puțin 1.700 de ani. Deoarece data...
64
Un videoclip cu animale care au reușit să fie filmate în momentul potrivit! De la o zi la alta, pe planeta noastră se în...
69