DIY : Cum să-ţi construieşti singur o gradină verticală din PET-uri

/ Vizionări: 3762

DIY : Cum să-ţi construieşti singur o gradină verticală din PET-uri

În Brazilia, o firmă de design ajută familiile sărace să-și redecoreze casele și să-și îmbunătățească împrejurimile, în speranța că oamenii se vor simți mai confortabil și mai fericiți în casele lor.

O familie de la marginea orașului Sao Paulo a beneficiat de o astfel de transformare în casa lor. Mama și cele două fiice au primit o grădină atârnătoare confecționată din sticle de plastic folosite. Agățate unele de altele, sticlele au fost găurite, umplute cu pământ, iar în ele s-au plantat flori, mirodenii, ierburi medicinale. Peretele exterior al casei a fost decorat cu acest ornament vertical.

Structura este simplă și se poate observa din poze și dintr-un un mic ghid despre cum să tai și să atârni sticlele.

Materiale necesare:

- Sticle de PET, curate și golite;

- Foarfece;

- Sfoară, coardă sau sârmă;

- Șaibe (2 pentru fiecare sticlă);

- Pământ;

- Răsaduri.

Tăiați sticla de plastic, ca în imaginea de mai jos.

Pentru a fixa sticla, faceți câte două găuri în partea de sus și în partea de jos a sticlei, ca în imagine. Pe lângă găurile pentru susținere, faceți și una de scurgere, pentru apă. Apoi petreceți sfoara prin găuri și faceți nod în partea de jos, pentru ca sticla să nu alunece pe sfoară. Dacă folosiți sârmă, fixați-o cu șaibe în partea de jos.

Plantați răsadul sau semințele.

Nu rămâne decât să atârnați sticlele, devenite acum ghivece, de perete.

Acest design poate fi îmbunătățit și adaptat în funcție de situație. Asigurați-vă că puteți uda ghivecele, dacă nu plouă destul sau nu sunteți într-o zonă cu umiditate mare.

 

Sursa: natural-home4u.com


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.