ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Doar părinții pot rupe cercul vicios al vaccinării periculoase!

Nadejda Emelianova, pediatru-neurolog, or. Moscova: ”Am lucrat ca pediatru la o grădiniță și vaccinam copiii...

La universitate, ni se explica aproape că pe degete cum funcționează sistemul imunitar, iar acum mă mir de ce am fost mulțumită de acele explicații. Dacă profesorii de imunologie sînt nedumeriți în legătură cu complexitatea imunității, descoperind noi și noi mecanisme de funcționare a ei, recunoscînd că știu foarte puțin despre imunitate, că vaccinurile sînt periculoase, atunci de ce totul mi s-a părut clar și simplu?

De exemplu, iată ce scrie doctorul în științe medicale, profesor, cercetător principal la laboratorul de biotehnologie Institutul de Imunologie SSC al Ministerului Sănătății din Federația Rusă, Ignatieva G.A.:

"Vaccinarea este, teoretic, cea mai bună metodă de imunoterapie și imunoprofilaxie, dar există și probleme, pe cele mai dificile dintre ele le vom menționa. Cea mai importantă și dificilă problemă este pericolul biologic al preparatelor vaccinului, indiferent de antigenul țintă. Problema constă în faptul că toate preparatele moderne de vaccinare sînt obținute prin întermediul biotehnologiei folosind seruri și celule ale animalelor. Animalele, după cum știm tot mai mult, au diferite infecții extrem de periculoase pentru oameni, cum ar fi cele prionice și retrovirale. Este principial imposibil ca vaccinurile să fie curățite de impuritățile care pot conține potențial aceste infecții (fără a pierde antigenul vaccinului în sine). Un astfel de fenomen serios ne face să recunoaștem că prin vaccinarea populației, medicina încalcă inconștient principiul de bază - "nu face rău".

Și acum, cînd aud pediatri spunînd că vaccinurile „trenează“ sistemul imunitar, protejează împotriva bolilor infecțioase, că vaccinurile sînt sigure, mă simt tristă și neliniștită, pentru că prețul acestor explicații mizerabile este sănătatea copiilor și viețile copiilor. CÎND AM DESCOPERIT REVERSUL VACCINĂRII, CARE NU ESTE FĂCUT PUBLIC ȘI NU ESTE PREDAT ÎN UNIVERSITATE, MI-A FOST FRICĂ ȘI RUȘINE. Frică, pentru că mi-am dat seama, în cele din urmă, ce i-am făcut propriului meu copil, mi-am dat seama de unde cresc „picioarele“ boliloe sale și care vor fi umările acesteai „griji“ pentru sănătate lui. Iar rușine - pentru că eu, fiind medic și responsabilă pentru sănătatea copiilor încredințați mie, am avut o atitudine atît de necugetată și ușoară față de vaccinare, dar ea este, conform spuselor domnului Onișcenko (medicul sanitar șef al țării) „o operație imunobiologice gravă“.

Aici, colegii mei pediatri pot să-mi reproșeze: "Este clar că vaccinarea este complicată, este nevoie de o abordare individuală!" Aici este vorba despre gradul de conștientizare a profunzimii problemei. La urma urmei, și eu am selectat foarte strict copiii pentru vaccinare - un examen obligatoriu, termometrie, anamneză (dacă nimeni în familie nu era bolnav, nu strănuta!), cînd este necesar făceam analize, mai pe scurt, tot ce se putea face în condițiile policlinicii... Dar trebuie să recunoaștem că aceste date minime (în condițiile policlinicii ele sînt maxime), nu spun nimic despre starea imunității și a sănătății în general a unui anumit copil. Și nu ar trebui să ne amăgim și să amăgim părinții - CHIAR ȘI O IMUNOGRAMĂ DETALIATĂ ȘI O CONSULTARE A IMUNOLOGULUI NU-L VA PROTEJA PE COPIL DE EFECTELE ADVERSE ALE VACCINULUI, NU-I VA DA O GARANȚIE CĂ VACCINUL NU VA PROVOACA O BOALĂ AUTOIMUNĂ GRAVĂ, NU-I VA PERTURBA MECANISMELE FINE ALE AUTO-REGLĂRII ȘI COPILUL NU VA DEZVOLTA DIABET ZAHARAT, ASTM BRONȘIC, LEUCEMIE SAU ALTĂ BOALĂ INCURABILĂ. Dacă părinții ar înțelege cu adevărat ce fel de joc e acesta, atunci mulți s-ar gîndi mai bine... Eu am înțeles și m-am gîndit bine la asta.

Acum este aproape imposibil să se stabilească diagnosticul de "complicație post-vaccinare". Medicul care făce acest lucru își semnează sentința, de accea nimeni nu pune astfel de diagnostice pentru a evita neplăcerile. Din ceastă cauză NOI NU ȘTIM CÎȚI COPII AU SUFERIT ÎN URMA VACCINĂRII și credem că foarte puțini (unul dintr-un milion) "vor scăpa" de data aceasta... Am văzut un copil de șase luni care, în a treia zi după vaccinare, a suferit o moarte clinică. El a fost resuscitat, dar va fi idiot, deoarece cortexul cerebral a murit. Nici un medic "nu și-a reamintit" că cu trei zile înainte de moartea clinică, copilul a primit un vaccin DTP.

Avem multe discuții despre așa-numitul concept de consimțămînt informat pentru intervenția medicală, în special pentru vaccinare. De fapt, este un sunet gol. Un părinte care dorește să-și vaccineze copilul, trebuie să știe că:

1. În conformitate cu legea rusă, el ARE DREPTUL DE A REFUZA VACCINAREA (din orice motiv, inclusiv religios), iar ACEST REFUZ NU VA AVEA CONSECINȚE DE GENUL NEACCEPTEREA LA GRĂDINIȚĂ, ȘCOALĂ, UNIVERSITATE. Iar de acei cetățeni care crează obstacole acestor părinți trebuie să se ocupe procuratură.

2. Un părinte trebui să știe că VACCINURILE NU SÎNT MEDICAMENTE, ELE SÎNT PERICULOASE ȘI INTERVIN ÎN IMUNITATE; trebuie să știe din ce constau acestea, modul în care sînt testate și ce complicații ale vaccinării există. De aceea, părintele trebuie să dea un consimțămînt în scris în legătură cu vaccinarea după ce a citit și a înțeles că în vaccinuri există mertiolat, ADN străin, că VACCINAREA POATE DUCE LA DIABET ZAHARAT, CANCER, BOLI AUTOIMUNE, POT CAUZA MOARTEA.

De aceea am început să aduc în atenția părinților existența legii "cu privire la imunoprofilaxie", care le acordă dreptul de a refuza. Mulți părinți au fost surprinși pentru că nu știau că VACCINAREA ESTE VOLUNTARĂ. Ei mi-au spus că au vrut să vrenunțe la vaccinarea copilului (în general sau la un anumit vaccin) sau au vrut să amîne vaccinarea, însă au fost amenințați că nu vor primi copilul la grădină fără vaccinuri, nu vor primi hrană în bucătăria de lactate și ei au fost de acord. Am început să întreb părinții dacă știau despre compoziția vaccinurilor, metodele de producere a acestora. Căci, înainte de a administra copilului un medicament, toată lumea se uită la compoziția lui și la posibilele efecte secundare. Se pare că nimeni nu a văzut vreodată prospectele la vaccinuri înainte de vaccinare. Prospecte obișnuite, unde este scris negru pe alb, care este compoziția vaccinurilor și complicațiile oficiale ale vaccinării (de exemplu, moartea) nimeni nu a văzut.

Într-o zi, medicul-șef al unui centru medical privat s-a apropiat de mine și mi-a întrebat cu ce drept dau părinților asemenea informație. Am răspuns că este de datoria mea, în primul rînd, să respect principiul "nu face rău", iar părintele trebuie să știe cît mai multe, pentru a lua o decizie conștientă de a vaccina sau nu copilul. Șefa acestui centru privat m-a avertizat că centrul funcționează după programul Ministerului Sănătății, de aceea nu ar trebui să dau această informație părinților. Poroblema constă în faptul că VACCINAREA ESTE O AFACERE PROFITABILĂ, o doză de vaccin poate fi cumpărată en gros cu o sută de ruble, iar la bucată - cu o mie. Un asemenea om de afaceri nu iubește profiturile rapide? Am început să fiu urmărită, mi-au limitat accesul la documentație, motivîndu-mi că este "secret medical", mi s-a dezgustat și am plecat.

Am venit la clinica pentru copii să lucrez în calitate de neurolog, crezînd că acum nu voi mai avea de-a face cu vaccinare așa cum aveam, fiind pediatru la grădiniță și la centru. Medicul-șef a fost imediat avertizat că am o atitudine precaută față de vaccinări și consider inacceptabilă vaccinarea copiilor slabi, născuți prematur, cu probleme neurologice evidente. Medicul-șef a fost de acord cu mine în multe privințe, el a spus că a fost mereu împotriva vaccinării, că celebrul medic pediatru Dombrovskaia (profesorul său) care critica dur vaccinările, însă ultima epidemie de difterie l-a făcu mai sceptic. El mi-a spus că mă va lua cu plăcere, dar că mă va reeduca. Și am început lucrul de neurolog. Neurologii sînt foarte precauți în ceea ce privește vaccinarea, în special a copiilor cu dereglări ale sistemului nervos. Se știe că patologia ascunsă sau clară a sistemului nervos, după vaccinare se poate manifesta sub formă de pregătire convulsivă. Adică vaccinarea poate provoca epilepsie (complicația descrisă a vaccinării). În cazuri dificile și dubioase, am început să amîn pentru o lună - două vaccinarea. Părinții se întrebau, cum rămîne cu pediatrul care insistă pe vaccinare. Am spus că DOAR EI DECID, PEDIATRUL POATE DOAR RECOMANDA VACCINAREA. Le-am spus că există o lege "Cu privire la imunoprofilaxie", în baza căreia este posibilă renunțarea la vaccinare, astfel încît medicul pediatru "să-i lase în pace".

Odată, la consultarea am avut un copil cu probleme mari de sănătate -pericol de paralizie cerebrală (de fapt, el deja avea paralizie cerebrală, însă o astfel de diagnoză se pune după împlinirea vîrstei de un an), i-am interzis vaccinarea, deoarece pe fundalul acesteia, paralizia cerebrală progresează brusc. Nu m-au ascultat și atunci i-am spus medicului șef că nu-mi asum responsabilitatea pentru astfel de pacienți. Ce fel de jocuri sînt astea? Neurologul, văzînd gravitate afectării sistemului nervos și pronosticul nefavorabil, îi interzice vaccinarea, iar medicul pediatru nu-l ia în seamă și vaccinează copilul... În general, nu am putut fi reeducată și am fost concediată.

Pediatrii din policlinică acordă cîte cinci - zece minute pentru consultarea unui copil, de aceea PEDIATRII SÎNT LUCRATORI AI CONVEIERULUI, EI NU AU TIMP SĂ GÎNDEASCĂ. Funcția sa de bază este de a vaccina copiii, deoarece alte probleme vor fi rezolvate de către specialiștii de profil sau de el însuși cu ajutorul calpulelor, claritinelor și flemoxinelor. Înainte de vaccinare, consultarea se efectuează "la ochi". După vaccinare, starea copilului nu este monitorizată, de aceea pediatrul nu asociază înrăutățirea sănătății copilului cu vaccinarea recentă. Neurologii nu au cea mai bună poziție - cel care se gîndește la consecințele vaccinării unui anumit copil, dă un refuz medical, dar decizia cu privire la vaccinare este luată de medicul pediatru, de la care se cere un număr cît mai mare de vaccinări. De aceea, la următoarea consultație, neurologul mai primește o problemă în starea de sănătate a copilului, dar decizia privind următoarea vaccinare este din nou luată de pediatru.

ACEST CERC VICIOS POATE FI RUPT DOAR DE PĂRINȚII care înțeleg că vaccinarea este "cea mai complexă operație imunobiologică" și care nu vor permite vaccinarea copilului dacă consideră că trebuie să mai aștepte sau că vaccinurile sînt dăunătoare și ei REFUZĂ să le facă în mod conștient. Am la evidență copii nevaccinați sănătoși - care sînt CU TOTUL ALȚI copii...

Nadejda Emelianova, pediatru-neurolog, or. Moscova

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 27 februarie 2019 15:43
Vizualizări: 1153

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
272
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
281
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
475
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
289