Dolmen Dohnsen Siddernhausen

/ Vizionări: 2554

Дольмен Донзен-Зиддернхауз

 

Inițial dolmenul a fost situat la 500 m în nord. În 1977 au fost efectuate săpături, în urmă lor dolmenul a fost reconstruit într-un loc nou, unde se află acum - în mijlocul terenurilor agricole, în apropiere de Bergen și Hermannsburg, în Celle, Saxonia Inferioară (Germania).

Dolmen Pier Gara Atly (Azerbaidjan)
Dolmen Pier Gara Atly (Azerbaidjan)

Dolmenul a fost construit în perioada neolitică și a fost distrus probabil în secolele XVII-XVIII. La momentul studierii monumentului de către arheologici pietrele mari care, probabil, reprezintă o parte din Dolmen, zăceau împrăștiate în câmp; o parte din pietre au fost acoperite cu pământ, unele au fost luate pentru nevoile gospodăriilor.

Din cauza distrugerii o parte semnificativă a dolmenului a fost pierdută. În timpul săpăturilor a fost descoperit că inițial camera de înmormântare a fost formată din 20-24 de pietre verticale și aproximativ 8 pietre de cornișe. În dolmen a fost o intrare laterală.

Acest tip de mormânt megalitic este cunoscut sub numele de cavou de coridor

(deși uneori este dificil de a determina diferențele dintre structuri) .

Decalajul între pietre verticale și de cornișe a fost sigilat cu o zidărie uscată. Tot cavoul inițial aparent a fost acoperit de o movilă de pământ și folosit de câteva generații. Decedații au fost puși pe podeaua camerei de înmormântare și pentru viața în lumea de apus au fost lăsate bijuterii, ceramică și obiecte de uz casnic.

Дольмен Донзен-Зиддернхауз

Дольмен Донзен-Зиддернхауз

Дольмен Донзен-Зиддернхауз