ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dulceaţă pe bază de miere
 

 

Se pregătesc aceste "dulceţuri" un pic diferit, dar toate sunt pe bază de miere. Mierea este componenta de conservare a remediilor populare din Siberia. Şi nu aveţi nevoie să fierbeţi nimic, aşa că este o gustare delicioasă pentru raw foodişti.

 

Metoda generală de preparare :

Pomuşoarele şi ierburile proaspete se măcină manual cu o piuă de lemn, apoi se acoperă cu miere; borcanul este închis ermetic și plasat într-un loc răcoros , de preferință în subsol . În unele cazuri, puteţi usca în prealabil plantele şi fructele de pădure. Plantele şi fructele de pădure ar trebui să fie luate în cantități aproximativ egale .

Călinul în miere se prepară într-un mod diferit. Fructele de călin împreună cu crenguţele se înmoaie în miere caldă (ca mierea să fie într-o stare lichidă) și apoi se usucă pe o tavă în cuptorul cald. Aceste crenguţe cu fructe se păstrează foarte mult timp, toată iarna.

Băutura pe bază de miere care revitalizează şi protejează împotriva bolilor, este preparată din cele mai vechi timpuri în satele din Rusia, se face în timpul coacerii călinului. Aveți nevoie de 200 grame de călin copt, un litru de apă de izvor şi 2 linguri de miere din taiga sau orice miere locală. Spălaţi călinul şi măcinaţi cu o piuă de lemn, acoperiţi cu apă şi aduceţi la fierbere, dar nu fierbeţi . Lăsaţi să se răcească, apoi strecuraţi. În decoctul rezultat dizolvaţi mierea și lăsaţi pe 2-5 zile într-o pivniță în care băutura se va infuza.

Remedii din coacăză şi miere

Coacăza și miere în cantități egale se amestecă ușor, fructele să pisează cu o piuă de lemn și se toarnă deasupra miere, se amestecă bine, remediu stă la soare timp de 2-3 ore . Masa rezultată se pune în borcane de sticlă, se acoperă cu hârtie cerată, se leagă cu grijă și se depozitează într-un loc răcoros.

Aceste remedii stau în pivniță până la următoarea recoltă . În borcane mierea uneori se separă de fructe (în special, de coacăze roșii ) - mierea în jos, sucul de pomuşoare - în partea de sus , dar mierea îşi schimbă puternic gustul – ea devine parcă din coacăză.

Remedii din fructe de pădure și miere

Afinele şi zmeura se pisează cu o lingura de lemn, se amestecă în cantități egale cu miere, se pun în borcane și se închid cu capace pentru conservare .

Remedii pentru a mări sistemul imun

Compoziția dulceţurilor de pădure : rădăcina de ginseng , miere naturală , ceai verde chinezesc. Ginseng normalizează activitatea sistemului cardiovascular, ficat , rinichi, tractul gastro-intestinal, plămâni , îmbunătățește sistemul imunitar.

Dulceaţă pentru a îmbunătăți metabolismul ( purificare )

Ingrediente : miere, afine, coacăza neagră, cătina albă și ierburi - salvie, pojarniţă, origanum. Remediu normalizează metabolismul , detoxifică organismul, sporeşte rezistenta generală la maladii.

De la dureri de cap şi tensiune arterială

Ingrediente : miere, cătină albă , păducel , scoruș , talpa gâştei , gălbenele, salvie , mentă. Un astfel de remediu are un efect sedativ uşor, este util la hipertensiune arterială, dureri de cap.

 

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 08 septembrie 2013 10:56
Vizualizări: 11935

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
288
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
284
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
334
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
96