ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dulciuri dietetice

Dulciurile nu sînt inamicii sănătății sau un balast. Ele sînt necesare pentru producerea endorfinelor – hormonilor fericirii. Problema este în ce cantități și în ce timp al zilei le consumați.

Țineți minte această listă – cele mai folositoare dulciuri sînt: pastila, zefirul și marmelada. Bucurați-vă cei care nu-și închipuie viața fără deliciul rece – mulți dietologi adaugă la această listă și înghețata din iaurt.

Dacă doriți să scăpați de kilograme sau să întăriți rezultatul obținut, uitați de prăjituri și torturi cu cremă din unt și frișcă, de copturile cu drojdii, care poate frîna digestia prin procese de dospire în intestin.

Foamea de „dulce” poate fi potolită cu fructe, însă nu zaharisite (mere, kiwi, struguri și grapefruct). Celelalte fructe pot fi mîncate în cantități nu mai mari de 200 g pe zi. Încercați salate, jeleuri din fructe și deserturile din brînză. Puteți scăpa de calorii la sală. Însă de grăsimea ce se depozitează pe organele interne e mai greu de scăpat.

Așadar, care dulciuri conțin cele mai puține calorii? Pe primul loc e zefirul și marmelada. Zefirul, practic, nu conține grăsimi, e bogat în hidrocarburi, fosfor și fier. Iar marmelada conține multă pectină, ce influențează pozitiv asupra pancreasului. După conținutul de pectină sînt aproape rahat-lucumul, gemurile și pastila.

Nu vă place gustul marmeladei din magazin? Atunci o puteți pregăti acasă. Veți avea nevoie de 1 kg de portocale, 2 lămîi, 2,5 kg de zahăr și 3 l de apă. Spălați bine fructele, uscați-le și tăiați-le în felii subțiri. Sucul trebuie să se scurgă. Înlăturați semințele, zdrobiți miezul și coaja. Adăugați apă, lăsați pentru 24 de ore.

Apoi, turnați masa într-o cratiță, acoperiți cu capacul, puneți la foc mic și fierbeți 1,5 ore. Cojile trebuie să se înmoaie. Acum treceți toată masa prin sită, adăugați zahăr și fierbeți pînă e gata. Marmelada se toarnă în borcane și se acoperă cu pergament. În această stare ea se va păstra cel puțin un an.

Pe locul doi se află fructele uscate – ele suprimă pofta de mîncare și ameliorează activitatea sistemului gastrointestinal. Este suficient să mîncați cîteva bucăți de prune sau de caise uscate pentru a simți schimbările plăcute din organism.

Pe locul trei în lista dulciurile hipocalorice se situează mierea și halvaua. Cineva ar putea spune că aceste produse sînt destul de calorice, însă folosul lor pentru organism și figură depășește minusurile caloriilor. Mierea purifică ficatul, sporește imunitatea, ameliorează digestia. Sînteți obișnuit să beți cafea dule? Înlocuiți zahărul cu miere și veți simți schimbările imediat. Halvaua naturală conține multe semințe de floarea-soarelui și miere, iar acestea sînt utile pentru digestie.

Țineți minte că puteți mînca dulciuri chiar dacă țineți cure de slăbire, important este să știți cînd să le mîncați. Și măsura în toate - iată cheia spre un mod sănătos de viață.

 

Sursa: ruslekar.info

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
286
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
460
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
336
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
453