Dulciuri folositoare – bomboane din morcov
Pentru aceste bucate neobișnuite sînt necesare produse obișnuite. Bomboanele se pregătesc foarte ușor, iar gustul lor original îi va surprinde pe cei apropiați.
Ingrediente:
600 g de morcov
O portocală
200 g zahăr
O lămîie
8 linguri de nuci pisate
0,5 lingurițe de cardamom
Modul de preparare:
Morcovul se dă prin răzătoarea mare. Portocala și lămîia se curăță de coajă, iar din pulpă se face suc.
Morcovul se pune în tigaia încinsă și se călește puțin. Apoi se adaugă zahărul. Se ține pe foc pînă la topirea lui completă. Se adaugă sucul de portocală și lămîie, care trebuie să se evaporeze, apoi – cardamomul.
Morcovul se călește la foc mic pentru a obține un amestec dens, apoi tigaia se scoate de pe foc.
Se obține o masă sub formă de plastilină, din care sînt formate biluțe. Aceste biluțe se tăvălesc în nucile pisate.
Bomboanele sînt gata. Savurați!
Sursa: rus-health.info