ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

După 65 de ani începe vîrsta fericirii!

Hedda Bolgar este bravo! Această doamnă zâmbitoare este un cunoscut psihoterapeut. Ea a trăit 103 ani şi pînă în ultima zi a primit pacienţi, care pur şi simplu o adorau şi nu în zadar …

Or, această femeie era într-atît de îmbibată cu energie pozitivă şi dragoste de viaţă, care se transmitea celorlalţi, ca şi un virus.

Dorim să vă dezvăluim regulile de viaţă şi secretele logevităţii acestei femei unice.

„Bătrîneţe înseamnă libertate!

Hedda Bolgar rîdea încontinuu şi se compara cu un vînzător, ce poate vinde cu succes chiar i cea mai proastă marfă. Or, Bolgar „vindea” … bătrîneţea! Ea considera că odată cu vîrsta vine libertatea, experienţa şi o încredere neobişnuită că poţi face absolut totul. Doctorul Bolgar descria atît de iscusit avantajele vîrstei înaintate, încît bătrînii se înscriau la ea cu sutele. „Mi se pare că ei văd în bătrîneţe doar pierderi, boli şi alte dezabantaje. Dar ei nu văd că bătrîneţea are şi multe avantaje”, spunea Hedda Bolgar. Apropo, ea abia la 101 ani a simţit toată splendoarea exerciţiilor yoga şi se ocupa cu mare plăcere!

„Eu am trăit o viaţă fericită …”

„Foarte multe lucruri le-am descoperit după 65”, afirma Hedda. Iar acest lucru este un motiv minunat de a nu te plînge şi de a întîmpina cu bucurie bătrîneţea, de ne deschide o mulţime de oportunităţi. Mulţi dej ala 40 de ani consideră că viaţa s-a sfîrşit şi nu are rost să aşteptă schimbări. Dar oare e adevărat? Hedda Bolgar a demonstrat pe propriul exemplu că bătrîneţea este un lucru fain! „Eu am trăit o viaţă fericită. Dar cei mai fericiţi au fost ultimii 10 ani”, spune femeia.

Are sens să ieşiţi la pensie?

Secretul vieţii lungi şi fericite a lui Hedda Bolgar este în activitatea constatntă. Ea a trăit 103 ani şi pînă în ultima zi a primit pacienţi. Femeia nu înţelegea de ce trebuie să plece la pensie. Or, e atît de plăcut să te trezeşti cu gîndul că te aşteaptă atîttea fapte utile şi plăcute!

„Îmi place să primesc oameni”

Hedda iubea să lucreze cu oamenii, îi plăcea să-i asculte şi să-i înţeleagă. „Cel mai interesant lucru pe lume este să observi cum se schimbă oamenii, cum se ameliorează viaţa lor cum ei încep să se simtă liberi”, spunea doctorul Bolgar. Şi e adevărat, că singurul regret al femeii, legat de bătrîneţe, este lipsa posibilităţii de a înscrie la primire noi pacienţi.

Hedda Bolgar se străduia întotdauna să le ajute pacienţilor să accepte şi să-şi iubească vîrsta. Ce ne recomandă această doamnă pentru a întîmpina bătrîneţea cu zîmbetul pe buze?

Ţine minte că cele mai multe coşmaruri se află exclusiv în imaginaţia ta.

Lucrează atîta cît îţi permite sănătatea. Nu trebuie să te grăbeşti să ieşi la pensie.

Caută bucurie în activităţile cotidiene.

După 50 noi căpătăm o uimitoare independenţă de opiniile altora. Profită de ea mai des şi nu-ţi face griji pentru părerea altora.

Nu-i cicăli pe tineri, ci încearcă să te devii prieten cu ei!

Dormi cît doreşti şi nu face abuz de mîncre.

Nu te axa pe trecut, el îţi va distruge prezentul.

Nu-ţi face griji pentru viitor, acestea neapărat îţi va aduce surprize plăcute!

Manifestă interes şi empatie faţă de cei apropiaţi.

Acceptă lucrurile aşa cum sînt, nu-ţi face griji din cauza greutăţilor.

Mulţumeşte pentru fiecare zi trăită!

Oricum nu ştii ce te aşteaptă în viitor. Atunci de ce să nu savurezi fiecare zi? Vei vedea că cu vîrsta, viaţa ţi va aduce doar o mulţime de plăceri şi surprize plăcute!

 

Sursa: cluber.com.ua

Citiţi de asemenea

Puteți să o încercați în caz de angină, precum și să o beți doar pentru prefilaxie...Pentru a prepara tinctura de ghim...
273
Copacii de măslin de 6.000 de ani din Bhopal, Liban, sînt cei mai vechi măslini din lume...
244
Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testu...
347
Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
864