--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

ECHO – o casă modulară cu panouri solare în Ontario
 

O casă modulară ECHO cu consumul zero net de energie din rețeaua generală a fost proiectată pentru a rezista climei aspre din Canada. Construcţia are propria gamă de panouri solare cu microinvertoare și o bună izolaţie termică.

 

Încercând de a imagina cum prin îmbunătățirea conceptelor actuale vor fi construite locuințele în viitor, studenții de la Universitatea Queens, Universitatea Carleton si Colegiul Algonquian şi-au unit forţele pentru a dezvolta o nouă generație de case modulare. Tinerii designeri, arhitecți și ingineri canadieni au decis să utilizeze acest proiect pentru a participa la concursul internațional Solar Decathlon, care este susținut de către Departamentul de Energie al SUA.

 

ECHO – модульный дом с солнечными батареями из Онтарио

 

 

Panourile solare instalate în structură sunt capabile să satisfacă nevoile rezidenților săi pentru electricitate pe tot parcursul anului. În total pe acoperișul ECHO au fost instalate 30 de panouri solare, care sunt diferite de omologii convenționali prin folosirea celulelor fotovoltaice din siliciu monocristalin de înaltă calitate. Fiecare panou se poate lăuda cu o capacitate de 260 de wați (în cazul folosirii celulelor solare de 60 de godeuri).

De asemenea, trebuie de remarcat că fiecare panou fotovoltaic are un microinvertor care vă permite să maximizaţi generarea energiei electrice. Acest lucru crește utilitatea capacităţilor de generare a energiei în iarna grea și lungă.

 

ECHO – модульный дом с солнечными батареями из Онтарио

 

În afară de utilizarea surselor regenerabile de energie, pentru a atinge un nivel impresionant de sustenabilitate ecologică, proiectanţii casei modulare au decis să utilizeze spuma de polistiren la montarea pereţilor structurii. După cum știți, acest material de construcție este produs fără utilizarea poluanților atmosferici nocivi, ceea ce minimizează impactului negativ asupra mediului înconjurător.

 

 

 

 

Rețineți că designerii ECHO au folosit tehnologia de faţadă ventilată. Adică, între polistiren, utilizat pentru izolarea fonică și căldură şi stratul exterior, există un gol de aer, care minimizează riscului de extindere a mucegaiului și de putrezire prematură a lemnului. Se preconizează că coeficientul de rezistență termică a casei va fi capabil să ajungă la un nivel de 55 de unități. Acest lucru este dublu față de caracteristicile izotermice într-o casă obișnuită.

 

 

Sursa: green-dom.info

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 22 iulie 2013 12:29
Vizualizări: 5965

Citiţi de asemenea

Locuitorii din comuna Ivancea se confruntă cu o gravă provocare de mediu: o gunoiște provoacă neliniște și revolta în rî...
86
Copilăria fericită, conform viziunii IA... ...
148
„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
159