ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eclectomobilul Smart se încarcă mai repede ca telefonul

Modelul Smart are acum şi versiuni electrice - Fortwo, Fortwo Cabrio şi Forfour.

Confortul în exploatare este prioritatea de bază la crearea acestor versiuni. Noile Smart se încarcă de la o priză simplă timp de 6 ore (anterior era cu o oră mai mult). Dacă aveţi o staţie Wallbox, atunci timpul de încărcare se reduce pînă la 3,5 ore în ţările europene şi pînă la 2.5 ore în SUA şi Marea Britanie. De două ori mai rapid decît înainte!

Încă mai puţin timp este necesar pentru încărcare dacă instalaţi opţiunea „instalare de bord 22 kWt”. Atunci acumulatorul se încarcă în doar 45 de minute. Într-o versiune anterioară a instalaţiei era nevoie de o oră.

Procesul de încărcare poate fi monitorizat şi gestionat de pe tabletă, telefon sau laptop. Singura condiţie – în timpul încărcării trebuie deconectat controlul climei, pentru a reduce pierderile de energie pentru încălzirea sau răcirea habitaclului.

Smart a obţinut un acumulator cu capacitatea de 17,6 kWt/oră. Perfecţionarea motorului şi a electronicii motorului a majorat parcursul cu acumulatorul plin pînă la 160 km, iar viteza maximă – pînă la 130 km/oră.

„Inima” a devenit mai puternică – 81 de cai-putere, sau 60 kWt şi 160 H*m. pînă în prezent aceasta „bătea” cu 55 kWt şi 130 H*m. Ce-i drept, aceasta nu a influenţa asupra timpului de accelerare pînă la 100 km/oră – 11,5 s pentru un model cu două locuri, 11,8 şi 12,7 – pentru modele cabrio. Însă acesta nu este cel mai important parametru pentru aceste automobile.

Viteza continuă să fie controlată în mod electronic pentru controlul nivelului de încărcare a acumulatorului.

A apărut o funcţie nouă – sistemul de recuperare. Ea suplineşte bateria în timpul circulaţiei automobilului şi în timpul frînării. Sistemul monitorizează şi schimbă nivelul de recuperare, analizînd situaţia în trafic.

La dorinţă pot fi instalate elemente de design de culoare verde, ce subliniază alegerea eco.

Automobilele vor fi puse în vînzare peste 3 luni. Preţurile de stat în Germania sînt: €21 940 pentru Fortwo, € 25 200 - Fortwo Cabrio şi € 22 600 pentru Forfour.

Modelul Smart are acum şi versiuni electrice - Fortwo, Fortwo Cabrio şi Forfour. Confortul în exploatare este prioritatea de bază la crearea acestor versiuni.

Modelul Smart are acum şi versiuni electrice - Fortwo, Fortwo Cabrio şi Forfour. Confortul în exploatare este prioritatea de bază la crearea acestor versiuni.

 

sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
18
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
29
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
25
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
41