ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eco-casa face omul independent de gospodăria de locuinţe şi deservire comunală
În ultimii ani, tot mai mulţi oameni sunt atraşi de lucruri şi fenomene cu prefixul "eco".

 

Într-adevăr, componenta ecologică este foarte importantă pentru oameni: la urma urmei aerul, alimentele şi apa curată sunt prea importante pentru sănătatea, atît mentală, cît şi fizică.În zilele noastre,s- a ajuns moda bunurilor imobiliare: cetăţenii tot mai des atrag atenţia la aşezările şi oraşele ecologice, chiar la eco-case. 

La prima vedere, eco-casa nu diferă cu nimic de confraţii săi: ea are, de asemenea un acoperiş, pereţi, ferestre, la fel se construieşte şi o fundaţie ... De fapt, toate sunt foarte asemănătoare, numai că această locuinţă de la bun început este construită şi echipată exclusiv, din punct de vedere al unui stil de viaţă sănătos, cu ajutorul resurselor de tehnologii moderne şi nu dăunează mediul înconjurător. Desigur, nu este doar o casă, "adusă la condiţie" de constructori, ci un întreg sistem care funcţionează autonom şi nu depinde de sursele externe de energie.

Astfel, o eco-casă corectă, de obicei ar trebui să aibă o sursă de energie proprie şi un apeduct autonom, precum şi să asigure o prelucrare completă şi totodată o eliminare a deşeurilor. Într-un cuvînt, o unitate de producţie mică fără deşeuri. Desigur, pentru aceasta nu se folosesc gaze, benzina sau orice alte opţiuni cunoscute. Este utilizată în exclusivitate energia solară şi eoliană, care în mod constant se acumulează şi se distribuie uniform şi treptat. Încălzirea unei astfel de case poate fi asigurată cu ajutorul panourilor solare, iar surplusul de energie va fi acumulat în bateriile speciale. Desigur, pentru a construi o casă corect, în care vor funcţiona toate aceste mecanisme, sunt foarte importante aspectul arhitectural al clădirii şi designul ei. În casă nu există radiatoare convenţionale, prin urmare este necesar, împreună cu proiectantul, să creaţi un design special, care ar distribui eficient căldura prin întregul perimetru al casei.

În plus, în construcţii vor fi folosite numai materiale ecologice. Ele vor asigura o izolare termică excelentă, o ventilaţie şi o circulaţie a aerului, care nu vor afecta mediul înconjurător (poate este inutil de menţionat că o astfel de casă ar trebui să fie construită undeva în pădure sau în alt loc curat, altfel se pierde însăşi noţiunea de eco-casă). Ca de obicei, anume lemnul este cel mai bun material pentru construcţii, deşi cum susţin experţii, există opţiuni pentru utilizarea betonului prin metoda de turnare continuă, a betonului spumă şi ALC (autoclaved cellular concrete-trad.) Dar, în orice caz, toate materialele enumerate nu sunt clasificate ca fiind ecologice şi nu îndeplinesc cerinţele prevăzute.

Eliminarea deşeurilor va fi realizată cu ajutorul unui bioreactor simplu, în care se va produce transformarea deşeurilor în îngrăşămînt. În plus, este important de a asigura eco-casa cu apă curată. Şi aici o mare importanţă ar trebui să fie acordată echipamentelor tehnice: apa se va acumula datorită ploii, zăpezii, rouăi, condensării, purificării apelori de canalizare şi izvoarelor arteziene. Apropo, în ziua de azi, există deja proiecte tehnice pentru astfel de mecanisme.

Nu trebuie să uitaţi de zona adiacentă, care de asemenea, este construită cu prefixul "eco". La ea se referă terenul pe lîngă casă şi acareturi, curtea şi grădina, zona de agrement şi locurile de acumulare a apei. Astfel, îngrăşămintele obţinute în urma prelucrării deşeurilor, desigur,sunt folosite pentru fertilizarea solului, îmbunătăţirea fertilităţii şi obţinerea legumelor şi fructelor organice. După cum vă puteţi imagina, nici- un fel de pesticide şi substanţe chimice nu se aplică nici într-un caz.

Inutil de spus că eco-casa are un număr incredibil de avantaje. Omul care trăieşte într-o astfel de structură, devine independent de resursele energetice şi prin urmare, de preţurile la gaze, apă şi energie electrică, alimente, servicii oferite de gospodăria de locuinţe şi deservire comunală. De asemenea, casa nu dăunează mediului înconjurător, ceea ce este astăzi foarte important pentru mulţi oameni din lume.

Şi acum despre dezavantaje. Spre regret, eco-casele descrise nu sunt disponibile în acele locuri în care natura nu poate oferi o cantitate suficientă de energie solară. Desigur, acest lucru este valabil mai ales pentru Rusia, în care iarna durează mai mult de jumătate de an. Însă progresul nu stă pe loc şi vrem să credem că în viitorul apropiat vor exista tehnologii, cu care vom folosi nu numai căldura soarelui, dar şi vîntul rece.

 

 

Sursa: km.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 17 iunie 2012 9:31
Vizualizări: 3182

Citiţi de asemenea

„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
206
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
286
Norocoșii din cadrul Tombolei Cosmeplant „203 Premii: Câștigă-le tu!” și-au ridicat premiile generoase. Ceremonia de înm...
426
Potrivit oamenilor de știință, vîntul a suflat dintr-o anumită direcție specială, a îndepărtat o parte din stîncă, iar r...
364