ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eco-casă: podea din lut. Tehnologii sănătoase.




Sănătatea, durabilitatea, rezistența la apa, o mare rezistență mecanică, costul și simplitatea de instalare, posibilitatea de a lucra cu propriile mâini – acestea sunt principalele avantaje podelei din lut.
Folosind experiența eco-inginerilor americani, să examinăm cum anume se face o podea de lut, pentru care unii specialiști dau garanție pe viață! Datorită penetrației profunde cu ulei de in, lutul se transformă într-o oală țărănească, din care oamenii au mâncat cu mii de ani înainte de apariția porțelanului.
Iar un strat de ceară conferă durabilitate suprafeței frontale și estetica naturală materialui de exterior! Astăzi pardoselele din lut câștigă în popularitate în America și Europa. Multe familii, care au decis să-și construiască case naturale, doresc să scape de substanțe chimice a componentelor moderne de acoperire, care otrăvesc familiile noastre de mulți ani.

Având în vedere prețul crescut pardoselelor moderne industriale, economicitatea devine un alt motiv pentru a opta la podeaua naturală din lut și ulei. Blogurile străine și autohtone ne dau multe informații diverse. Experiența descrisă aici este un experiment al colegilor noștri americani și nu este singura cale. Compoziția întreagă trebuie fi aleasă de sine stătător prin experimentare.

Podea de lut - procesul de executare de la început până la sfârșit.

1. Compactarea stratului de sol pe locul de podelei viitoare.
2. Un strat de polipropilenă se pune pentru a proteja împotriva umidității a solului.
3. Stratul de termoizolație.
4.Țevile comunicațiilor inginerești, dacă este necesar.
5. Izolare de vapori.
6. Amestec de lut/pietriș sau nisip/ paie mărunțită - ca stratul de bază de 7 cm.
7. În acest strat instalăm țevile conducte a pardoselei calde, acolo unde sunt programate.
8. Stratul de finiș cu lut/nisip îl nivelim complet la o suprafață plană.
9. Acoperim 4 straturi de impregnare din argilă/nisip fin/ 20% de făina pentru a mări rezistența la uzură. Puteți utiliza argila roșie pentru a da culoare podelei. Excesul de impregnare îl curățați cu o cârpă. Uscați.
10. Acoperim cu ulei cald de in ( nu fierbinte ) în 4-7 straturi, la cerere. Primul strat – cu 100% de ulei, al doilea cu 20-45% de dizolvant mineral, al treilea - 50-60% de dizolvant. Consumul e de 19 litri de ulei de in pe 30 de metri pătrați în 4 straturi. Primele două straturi se îmbibă activ. Apoi uleiul începe să se usuce mai greu și este nevoie de a deschide ferestrele. Folosiți ulei organic de stoarcere directă, de preferat, fără aditivi chimici. În caz dacă încălcați proporțiile, podeua poate să rămână lipicioasă. Uleiul poate fi eliminat cu terebentină sau în cel mai rău caz, cu soluția de demixid. Verificați întotdeauna proporțiile în mod empiric înainte de aplicare, deoarece materialele pot avea proprietăți diferite.
11. După ce se usucă, acoperim podeaua cu ceară de albine.

Глиняный пол в экодоме

Глиняный пол в экодоме

Глиняный пол в экодоме

Глиняный пол в экодоме

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 24 august 2014 9:20
Vizualizări: 8670

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
66
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
217
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
339
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
443