ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eco-casa şi casa eficientă energetic




Casa eficientă energetic poate fi considerată ca un punct de tranziție spre o locuință complet optimizată. O casă care aduce cât mai puţine daune mediului înconjurător şi oamenilor ce trăiesc în ea. Deșeurile menajere, apele uzate, precum și multe altele sunt dăunătoare pentru mediul înconjurător și respectiv, omului însuși. Prin urmare, în gama modelelor de construcţie după o casă eficientă energetic stă casa ecologică.

 

 

 

În anii 70 ai secolului trecut ideea privind viitoarele case, ca fiind locuințe ecologice, a devenit tot mai populară. În același timp construcţia caselor eficiente energetic a fost stimulată de criza energetică. Ulterior, necesitatea de a îmbunătăți proiectele caselor nu numai la capitolul energiei electrice, dar și reducerii deșeurilor menajere, utilizării raționale a apei, etc. a devenit tot mai clară . În acest sens, la ingineri, arhitecți, ecologişti s-a născut idea de a construi o casă ecologică.

La început au fost spuse declaraţii îndrăznețe şi chiar fabuloase despre cum vor fi construite casele: econome, favorabile pentru sănătate, confortabile, autonome în sensul energetic, care folosesc un minim de apă şi reciclează deșeurile organice. Dar acum putem spune cu siguranţă că promisiunile au fost îndeplinite şi scopurile realizate. Sunt aplicate numeroase proiecte de case ecologice. Încă nu totul este făcut, dar a fost susţinută perspectiva mişcării şi determinat domeniul larg de materiale și clădiri avansate.

Eco-casa produce puţine deșeuri, este blândă cu mediul înconjurător, favorabilă pentru sănătatea umană şi eficientă în privinţa resurselor. Toate ideile sunt realizate datorită proiectării rezonabile a casei și folosirii sistemelor de inginerie colective sau autonome pentru a susţine stilul de viaţă a locatarilor. În acest sens eco-casa este eficientă energetic. Pentru că electricitatea , combustibilii sunt resursele naturale. Extragerea şi producerea lor, transportarea şi utilizarea dăunează mediului înconjurător. Apa în eco-case provine din sursa individuală sau colectivă. Gradul de purificare a apei diferă de utilizarea ei.

Apele uzate, deșeurile solide menajere, gradul de poluare a aerului - toate acestea creează o casă. Deșeurile solide în eco-casă sunt presate pentru utilizarea ulterioară. Apele uzate sunt tratate pentru a fi folosite, cel puțin, pentru irigare. Deșeurile organice sunt prelucrate în humus. Astfel deșeurile devin o materie primă secundară. În plus, eco-casa reduce emisiile de aer poluat în atmosferă. Din materiale sigure și sănătoase este amenajat şi interiorul. După posibilităţi, se reduce utilizarea substanţelor toxice periculoase.

Eco-casa este drenată în jurul fundaţiei pentru a asigura menținerea regimului hidrologic și a preveni inundarea terenului. La proiectarea eco-casei impactul negativ asupra mediului înconjurător este redus la minim.

Întreprinderile comunale, energetice şi fabricile de producție, reţelele de inginerie ramificate - toate acestea oferă mijloacele de trai clădirilor rezidențiale. Deșeurile, poluarea și deteriorarea mediului înconjurător sunt minimizate de locuitorii casei. Eco-casele, spre deosebire de clădirile cu un nivel şi casele cu mai multe etaje, au cele mai mici indici de deteriorare, înregistrate de serviciile comunale. Eco-casa necesită o producție minimă pentru propriile necesităţi, foloseşte produse de înaltă calitate care sunt mai puțin poluante. Toate aceste lucruri sunt valabile nu numai pentru perioada de funcționare a casei, ci întregul ciclu de viață.

Una dintre principalele diferențe dintre eco-casa și casa eficientă energetic: eco-casa poate fi doar cu unul sau două nivele şi un teren de pământ. În esența sa, este o clădire pre-industrială, îmbunătățită cu tehnologii moderne. În toate timpurile casa proprie cu un teren de pământ a fost un simbol al prosperității. În prezent o clădire joasă cu o grădină este cea mai prestigioasă locuinţă. În țările cu o economie dezvoltată cea mai mare parte a populației trăiește în propriile clădiri joase.

Lumina de la soare, căldura de la pământ, vântul, adaptate la caracteristice specifice ale peisajului din jur, şi sistemele de inginerie sunt folosite în eco-casă spre binele omului. Prin urmare, eco-casa are un grad ridicat de autonomie şi de rezistenţă la diverse dezastre naturale, accidente.

În cadrul oraşului, unde este necesar să ne conformăm cu densitatea mare a populaţiei, eco-casa poate fi constituită pentru două sau mai multe apartamente și blocată. Nu trebuie să concepem eco-casa ca o clădire care stă aparte.

Pentru eco-casă este importantă multilateralitatea, ea nu este un tip de locuinţă care depinde de condiţiile economice, climatice sau naţionale. Eco-casa este oportună şi în tropice și în condiţiile de permafrost. Condițiile de trai confortabile, deșeurile reduse și utilizarea sistemelor inginereşti de susținere a vieții, care economisesc resursele naturale și provoacă daune minime mediului înconjurător.

 

 

Sursa: ecohouse.lv

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 21 septembrie 2013 11:01
Vizualizări: 5231

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
167
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
139
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
127
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325