Eco-casa viitorului este proiectată în Ucraina

/ Vizionări: 12304

Arhitecţii şi designerii din întreaga lume pretind la titluri de cel mai economic, cel mai original, cel mai ecologic ... În general, cel mai cel.. Probabil, pentru o încercare de a folosi cît mai multe materiale ecologice ieftine, este demn de menţionat şi proiectul lui Iurie Ţegla din Ucraina.

 

Eco-casa viitorului este proiectată în Ucraina 

Cambridgeshire, Eco-casă / Grand Desing: Cambridgeshire, The Eco Home (Video în rusă)
Cambridgeshire, Eco-casă / Grand Desing: Cambridgeshire, The Eco Home (Video în rusă)

 

Se pare că, la crearea casei Iurie a fost ghidat de sloganul "Tinderea spre perfecţiune este nemărginită". Judecaţi şi singuri: casa este în formă de cub, deoarece în acest caz costul lucrărilor de construcţii este minim şi utilizarea spaţiului este maximă (Iurie chiar s-a gîndit la o casă în formă de sferă, deoarece este o variantă ideală, din punct de vedere al ergonomiei, dar, din păcate, aproape tot interiorul existent este conceput pentru spaţii cu unghiuri drepte). Laturile cubului sunt perpendiculare părţilor lumii (partea de nord fără ferestre,uşi - pentru a minimiza pierderile de energie). Materialul pentru montarea pereţilor este un amestec de paie şi de lut (saman, aproape uitat de constructori din cauza problemelor de izolare a umidităţii care duce la fragilitatea structurii). Însă autorul proiectului consideră că 100 de ani de exploatare este un termen suficient pentru o casă: în acest răstimp se vor schimba nevoile şi posibilităţile proprietarilor. Apropo, pereţii sunt uniformi – acest lucru de asemenea se datorează calităţii materialelor, dar este o chestiune de gust.

 

Eco-casa viitorului este proiectată în Ucraina 

Eco-casă (Video în rusă)

 

Pe acoperiş este situat gazonul, iar sub el - un amestec de diferite materiale care asigură izolarea termică. Pe partea de sud a casei este un şopron pentru maşină, care, de asemenea, oferă unele proprietăţi: conceput în afară ca o oglindă, el este capabil să ajusteze unghiul căderii razelor solare, iar apoi să genereze energia termică pentru nevoile de uz casnic. În timpul iernii, şopronul va proteja casa de zăpadă.

Denumirea proiectului este "Cub 4E" (extraordinar, ecologic, economic şi ergonomic), dar în viitorul apropiat, probabil, acesta va fi înlocuit cu un oarecare "BILĂ X6", iar deocamdată să admirăm originalitatea şi caracterul practic al unui arhitect talentat!

 

 

Sursa: ecofuture.ucoz.ru

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137