ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eco-hosting — casa verde pentru un site

 

De acum înainte, lupta pentru înverzirea planetei se desfăşoară şi pe vaste întinderi de World Wide Web! Şi nu doar cu cuvinte. Recent, în multe ţări dezvoltate cetăţenii cu conştiinţă ecologică şi întreprinderile comerciale pot alege între eco-hosting şi cel convenţional. Nu vom călca pe inimă, dacă vom spune că majoritatea dintre noi nu se gândeşte la ecologie, când face click-uri cu mouse-ul, sărind de pe o pagină colorată pe alta. Totul este atât de frumos, totul este atât de curat şi pe laptop-ul preferat figurează o etichetă frumoasă cu un asterisc, indicând conformitatea acestuia la anumite standarde verzi.

Între timp, după părerea experţilor în domeniul ecologiei şi tehnologiilor informaţioale, cu dezvoltarea actuală a Internetului, în 2020 Webhosting vor fi de vină pentru aceeaşi cantitate de dioxid de carbon, ca şi aviaţia. Aşa-numitul eco-hosting sau hostingul verde este menit să schimbă situaţia, reducând semnificativ amprenta de carbon a reţelei globale. Este interesant că, ideea a fost salutată cu entuziasm nu numai de companiile implicate în problemele mediului, dar şi de structurile comerciale pragmatice, pentru care promovarea şi optimizarea de înaltă calitate a sit-ului este importantă, precum şi vizitarea lui optimă şi opinia publică despre resurse.

Hosting (din engl. hosting) este serviciu privind oferirea spaţiului pe hard diskul serverului, care are un acces non-stop la Internet, pentru a amplasa site-ul. Hosting-uri tradiţionali utilizează pentru activitatea lor energia, derivată din sursele neregenerabile, cum ar fi petrolul, cărbunele, gazele, generarea acestei energii este însoţită de emisii abundente de CO2.

Ce înseamnă hosting-uri verzi?

Eco-hosting - casa verde pentru un siteEco-hosting-uri diferă de cele convenţionale prin faptul că, alimentarea serverelor se efectuează din surse de energie regenerabile, curate. De  regulă, este vorba despre energia eoliană şi solară. Eco-hostinguri achiziţionează certificate verzi (Green tags, Renewable Energy Certificates (RECs), Renewable Energy Credits), care indică o anumită cantitate de energie electrică generată din surse regenerabile. Unele hosting-uri dobândesc certificate nu numai pentru nevoile proprii, ci şi pentru cele publice. Achiziţionarea certificatelor verzi este necesară, deoarece, ajungând la reţea electrică, energia din surse regenerabile şi neregenerabile devine unificată, şi certificatele garantează că banii vor fi cheltuiţi pentru dezvoltarea în continuare a energiei curate.

 

Eco-hosting - casa verde pentru un siteEco-hosting - casa verde pentru un site La hostinguri verzi, de asemenea, se referă, cei, care consumă energie electrică convenţională, dar totodată finanţează plantării arborilor, oferind servicii gratuite pentru organizaţiile ecologice non-profit, sau  donează un procent semnificativ din venituri pentru a sprijini activităţile acestor organizaţii.

Amplasarea resurselor pe eco-hostinguri se transformă într-un mijloc suplimentar de promovare şi optimizare a site-ul, pentru că munca pe server curat permite proprietarului site-ului să pună cu mândrie pe pagina sa pictograma corespunzătoare. Acest aspect este foarte important pentru organizaţiile, succesul cărora depinde în mare măsură de opinia publică.

 

 

Sursa

Luni, 14 martie 2011
Vizualizări: 2476

Citiţi de asemenea

Există un obicei foarte bun...Un obicei vechi de mulți uitat...Obiceiul de a începe ziua cu contemplarea frumuseții...De...
124
Atracția pentru dulciuri o are majoritatea oamenilor. Dar cît de inofensiv este zahărul? Majoritatea dintre noi consum...
200
Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
1143
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
432