ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Eco-trupe stelare: cine este mai verde? Partea 1
Staruri din show-business, ca şi miriade de stele strălucitoare pe cerul nocturn, într-una atrag privirile entuziasmate şi curioase. Ele sunt recunoscute, fiecare cuvînt al lor este prins din zbor, lumea le urmează exemplul. Pentru unii, faima este un atribut esenţial al carierei publice, pentru alţii - o pilulă amară. Iar pentru o castă de staruri conştiente social şi ecologic, publicitatea este o oportunitate perfectă de a promova convingerile lor, de a atrage atenţia asupra aspectelor importante şi prin exemplul propriu a arăta soluţii.

Digest-ul ecologic ne propune să facem cunoştinţă mai de aproape cu cele mai verzi staruri de la Hollywood care cu dragă inimă îşi folosesc numele lor cunoscut şi onorarele ridicate pentru beneficiul naturii, animalelor şi omenirii. Un pic de glorie verde nu le va strica.

Cameron Diaz

Blonda elegantă, dar deloc proastă. Lui Cameron îi pasă ce se va întîmpla cu natura şi oamenii. În afară de filmări, Cameron are două pasiuni: surfing şi ecologia. Ea printre primii din Los Angeles a început să utilizeze maşina hibrid Prius. Pentru montarea show-ului "Trippin” pe canalul MTV Diaz a pornit cu curaj în cele mai imprevizibile "eco-aventuri", în cele mai problematice, din punct de vedere al ecologiei, colţuri ale Pămîntului. În plus, Cameron deţine un post important în cadrul organizaţiei Environmental Media Association (EMA), care se ocupă de atragerea starurilor pentru a promova dezvoltarea durabilă şi a lupta pentru o planetă curată. Prin cunoştinţele profunde ale problemelor ecologice de o importanţă vitală şi abnegaţie ea în aşa măsură a impresionat fostul vicepreşedinte U. S.A. Al Gore, că el a invitat-o să modereze o campanie de promovare a documentarului celebru despre încălzire globală "An Inconvenient Truth" (Adevărul incomod), care a primit două premii "Oscar".

 

Eco-trupe stelare: cine este mai verde? Partea 1 

 

Leonardo DiCaprio

Un alt amator stelar al hibridului Toyota Prius şi al bicicletelor. DiCaprio ar putea fi numit printre cei mai zeloşi şi principiali susţinătorii ai mediului înconjurător, care nu economiseşte pentru scopuri verzi nobile nici banii, nici faima. În 1998 el a fondat Fundaţia Leonardo DiCaprio ca să promoveze şi să sprijine diverse iniţiative verzi. În 2007, DiCaprio a scris, produs şi regizat filmul documentar "11th Hour", dedicat problemei încălzirii globale şi metodelor posibile de reabilitare a ecosistemelor de pe planetă prin intermediul programelor de dezvoltare durabilă, de sprijin al biodiversităţii şi de dezvoltare a metodelor inovatoare de eliminare a deşeurilor. Leonardo a colaborat, de asemenea, cu canalul ecologic Planet Green din cadrul Discovery Network la realizarea unei serii de programe documentare "Eco-oraş", dedicate reconstituirii "verzi" a statului Kansas după un tornado devastator.

 

Eco-trupe stelare: cine este mai verde? Partea 1 

 

Brad Pitt

Frumosul din Hollywood, deţinătorul titlului de „Sexiest Man Alive” după versiunea revistei People, Brad Pitt nu-şi pierde timpul pentru autoadmiraţie, ci se dedică familiei şi activităţii publice. Cînd New Orleans a rămas în ruine după uraganul Katrina, organizaţia condusă de Brad Pitt, Make It Right, a preluat restaurarea unei dintre cele mai grav afectate zone ale oraşului, prezentînd proiecte de eco-case accesibile, dezvoltate şi construite după cele mai recente tehnologii verzi. În construcţie au fost folosite mai mult de 150 de Cradle to Cradle (C2C) - materiale potrivite pentru descompunere biologică ulterioară completă sau prelucrare tehnică. Brad întotdeauna a fost interesat de arhitectură şi se pare că el poate face acest lucru chiar şi cu beneficii. Actorul va exercita competenţele sale arhitecturale şi de design în cadrul activităţii asupra proiectului de eco-hotel în Dubai, E A U.

 

Eco-trupe stelare: cine este mai verde? Partea 1 

 

De asemenea, Pitt a colaborat cu compania de cosmetice Kiehl pentru a promova primul din lume gel complet ecologic pentru duş „Aloe Vera Biodegradable Liquid Body Cleanser”, în care totul, începînd cu ambalaj pînă la ultima picătură, este creat din ingrediente naturale, care nu au nici un impact negativ asupra mediului înconjurător sau asupra omului.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Joi, 22 decembrie 2011
Vizualizări: 1541

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
222
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
199
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
217
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
570