ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ecocub – blocurile de paie din Belarus

Construcția caselor din paie presată atrage tot mai multă atenție, și iată doi inventatori din Belarus au propus asamblarea caselor din blocuri de paie, care nu necesită finisare și tencuială suplimentară. Blocurile prefabricate sunt conectate cu tije și șurubelniță. Pentru fabricarea ”ecocuburi-lor” se potrivește nu numai paia, dar și, de exemplu, puzderii, care rămân la uzinele de prelucrare a inului.

Экокуб - соломенные кирпичи из Беларуси

Doi bieloruși – constructorul de aeronave Vladimir Krupski și fizicianul Andrei Khovratovici au inventat blocurile care sunt din ambele părți acoperite cu plăci fibrolite, care la rândul său sunt vopsite cu vopsea permeabilă la vapori.

Экокуб - соломенные кирпичи из Беларуси

"Astăzi devine din ce în ce mai popular conceptul așa-numitei case pasive sau casei sustenabile, care presupune, în primul rând, reducerea pierderilor de căldură. Acesta include casele de paie, foarte răspândite în Statele Unite, Canada și Europa. Invenția noastră reprezintă o încercare de a iniția și promova construcția caselor individuale sustenabile în Belarus, - spune designer-șef al ”ecocuburi-lor” Vladimir Krupski.

Экокуб - соломенные кирпичи из Беларуси

"Dimensiunile cubului sunt de 625×500×350 mm, parametrii aceștia sunt rezultatul unor cercetări destul de serioase. Unitatea ar trebui să fie ușor realizabilă pentru producători, să aibă caracteristici tehnice optime și să se "adapteze" ușor la orice proiect (avem mai multe proiecte tipizate, dar clientul poate veni cu propriul proiect).

În plus, modulele mici rezolvă problema de contracție a paiului, fără costuri suplimentare pentru presare (densitatea blocurilor de paie este 70 kg/m3)".

Bocurile sunt prinse între ele cu ajutorul sistemului spike-notch, în care canelurile sunt situate de-a lungul perimetrului cubului, iar ca stift servește scândura de placaj cu grosimea de 10 mm, care se instalează în cuburi în timpul montării sale. Plus acestea se fixează mecanic cu cuie sau șuruburi.

Un astfel de sistem poate rezista la orice vânturi și elimină formarea punților termice datorită faptului că pentru a pătrunde în interiorul său fluxul de aer ar trebui să facă opt viraje și să treacă printr-o izolație de pai de 400 mm.

 

Sursa: rodovid.me

Marţi, 11 august 2015
Vizualizări: 1657

Citiţi de asemenea

Genetica undelor, care în anii din urmă a provocat numeroase dispute, este contestată în continuare de comunitatea știin...
48
Cel mai groaznic lucru pentru o persoană este să te transformi într-o persoană care doarme cu ochii deschiși: să priveșt...
97
Copilul urmărește cum bunica scrie o scrisoare și întreabă:- Scrii despre mine:Bunica se oprește din scris, zîmbește și ...
129
Mult timp a trebuit să urmez un  tratament pentru disfuncția glandei tiroide. M-am tratat în diferite moduri, am ...
260