Ecologia casei. Cum să protejăm copilul de impactul dăunător
Propunem 5 sfaturi utile părinţilor ce vor să creeze în camera copiilor cele mai ecologice condiţii.
1 . În primul rând, camera copiilor ar trebui să fie aerisită și curăţată umed
cât mai des posibil.
2 . În camera copiilor ar trebui să fie cât mai puţine aparate electrice. Este de dorit că în ea să nu fie calculator, televizor, etc. De ce ?
Câmpul electromagnetic este periculos pentru sănătate doar în cazul în care
el este suficient de intens și prelungit. În acest caz, să vedem, care aparate de uz casnic au nivelurile ridicate ale câmpurilor electromagnetice.
Câmpul electromagnetic este suficient de intens la următoarele aparate:
- frigidere cu sistemul " No Frost " ;
- televizoare de tip vechi , cu tubul catodic, cele cu cristale lichide fac excepţie;
- monitoare pentru calculator ( de tip vechi, cu tubul catodic, cele cu cristale lichide fac excepţie);
- cuptoare cu microunde;
- încălzitoare;
- unele tipuri de "pardoseală caldă";
- unele sisteme de alarmă;
- baterii, regulatoare de tensiune, etc.;
Este dăunător câmpul electromagnetic al aparatelor electrice de uz casnic?
Cum să ne protejăm de radiațiile nocive
De fapt, este uşor să ne protejăm împotriva câmpului electromagnetic creat de aceste dispozitive. Iată câteva sfaturi simple :
- Amplasaţi tehnica nu mai aproape de 1,5-2 m de fotoliu, pat, masă, etc. De exemplu, nu staţi sau nu dormiţi direct sub televizorul ce lucrează sau nu luaţi masa, stând aproape de frigiderul cu sistem "No Frost" .
- În cazul în care în apartament sau lângă apartament se află un panou de conectare cu cabluri electrice, locul de odihnă trebuie să fie amenajat la o distanță mai mare de 2,5-3 m. Ca să fiţi siguri, puteți apela la experți pentru a măsura câmpul electromagnetic al acestor dispozitive.
Și acum mai multe detalii despre cuptoarele cu microunde
Câmpul electromagnetic al cuptorului cu microunde
În cuptoarele cu microunde încălzirea alimentelor se efectuează anume datorită câmpului electromagnetic de înaltă frecvență. Cuptoarele cu microunde moderne au un efect protector împotriva câmpului electromagnetic asupra proprietarului. Deși, o parte de radiații electromagnetice pot penetra în continuare în exterior, nu vă faceți griji. La urma urmei, includeţi acest cuptor pentru o perioadă scurtă de timp și nu-l folosiţi o zi și o noapte ...
Pentru a fi în mai multă siguranță , în timp ce folosiţi cuptorul cu microunde, vă puteţi îndepărta de la cuptor la 1,5 metri, la această distanţă, cu siguranţă, impactul nu va fi atât de nociv.
Un alt lucru este când o persoană lucrează cu un cuptor cu microunde toată ziua, încălzind în el alimente, cum ar fi o cafenea. În acest caz, este de dorit să staţi la o distanță de cel puțin 1,5 m și din când în când să invitaţi experții pentru a testa radiațiile electromagnetice ale cuptorului ( solicitaţi prezentarea certificatului de acreditare) .
3 . Din acest motiv, cel mai bine este să fiţi atenţi cu " pardoseala caldă". Instalând "pardosea caldă", nu vă leneviţi să alegeţi un model cu un nivel redus al câmpului electromagnetic . Mai ales dacă aveți un copil mic, care va petrece mai mult timp pe podea.
4 . Încercați să nu folosiţi linoleum, laminat, acoperământ sintetic panouri și plăci de plastic, tavane suspendate, etc. Adesea , aceste materiale de construcţii sunt extrem de toxice.
Dacă veţi fi suficient de norocoşi pentru a cumpăra materiale non-toxice, totuna vor fi emisii nocive de clei sau alte materiale de finisaj, folosite în timpul instalării.
5 . Pentru același motiv, folosiţi cât mai puţin posibil lacurile şi vopsele pentru mobilier, pereţi în camera copiilor.
Pentru vopsire în interiorul încăperilor, folosiţi mai bine vopseaua acrilică.
Pentru pereţi sunt bune tapetele din hârtie groasă ( naturale).
Pentru tavan – spoire cu var .
6 . În ceea ce privește mobilier pentru copii:
Care mobilier este mai bun pentru sănătatea dvs.?
Ce ar trebui să luaţi în seamă atunci când cumpăraţi mobila?
Mobilierul dăunător din masă plastică şi plăci din fibre lemnoase
Un miros puternic de mobilier nou, de obicei, nu o singură săptămână sau chiar o lună amintește plăcut despre achiziția efectuată. Dar noi nu ne gândim întotdeauna cu ce de fapt respirăm în timp ce stăm la birou sau recent cumpărat sau în apropierea unei garnituri de mobilă.
Rezultatul cercetărilor la acest subiect nu întotdeauna este prea vesel. În multe cazuri," evaporările" provenite de la un mobilier nou din plastic sau plăci fibrolemnoase sunt o adevărată otravă . După compoziția sa, aerul din încăpere recent mobilată este atât de poluat, încât e ca și cum respirăm fumul de maşini pe o autostradă aglomerată în timpul orelor de vârf !
Majoritatea materialelor, polimerilor, vopselelor și lacurilor utilizate la fabricarea mobilei de masă ne oferă cu generozitate tot felul de poluanţi, cum ar fi fenol și formaldehidă, amoniac și benzen și încă o duzină de alte substanțe toxice.
Iar noi în afara mobilei avem în interior materiale toxice suficiente, cum ar fi linoleum, panouri sau plafoane din plastic, etc.
Ca urmare, în schimbul banilor proprii, împreună cu un mobilier nou, căpătăm de asemenea noi probleme cu somnul, imunitate , dureri de cap și în cele mai rele cazuri - infecţii respiratorii acute, bronşite, astm , conjunctivită, alergii, dermatite ...
Apropo, copiii suferă mai mult decât adulții. De exemplu, a fost stabilită o legătură între formaldehida emisă de mobilier și miopia la copii, care în ultima vreme a devenit tot mai frecventă.
Cum să cumpărăm mobilă fără a dăuna sănătăţii
Cel mai ecologic mobilier este, desigur, din lemn natural. În special atunci când vine vorba despre un pat sau mobilă pentru dormitor. Dar şi aici nu putem scăpa de excepţii: este important dacă copacul nu a crescut în regiunea Cernobîl, dacă cleiul sau lacul folosit nu este dăunător, etc. Și cum va verifica acest lucru un cumpărător obişnuit?
La urma urmei, în timpurile noastre, mobila nu se face şi nu se cumpără pentru secole, ca înainte. Dimpotrivă , pentru mulți dintre noi a devenit o normă să schimbe în mod constant interiorul, precumi hainele și coafura. Iar în cazul unui mobilier, cursele de reînnoire pot duce la tăierea definitivă a pădurilor care mai sunt încă pe planeta noastră.
Sursa: green-dom.info