Ecologia conştiinţei — o nouă știință pentru toată lumea
În lumea contemporană, fluxurile de informații interminabile se revarsă ca un râu fără sfârşit asupra oamenilor. În acelaș timp, procesele de gândire sunt atât de complexe, încât gândurile proprii se pierd şi au mari dificultăți în a le aduce la o îndeplinire logică. Toate informaţiile inutile (spam), pe care le vedem și le auzim în fiecare secundă, deseori ne împiedică să ne concentrăm asupra noi înșine şi să înțelegem ceea ce dorim. Noi înşine, fără a impune tot felul de informații inutile din exterior.
Cum să scăpăm mintea de informații inutile?
Dacă trăim într-un sat sau oraș mic de câteva sute sau mii de locuitori, ne este mult mai ușor să ne auzim pe noi înşine, decît în marea metropolă, în care, în afară de noi, există milioane de surse de zumzete constante. Pentru a ajuta oamenilor să înțeleagă și să se audă pe ei înşine, vă propunem să facem cunoştinţă cu o știință cu totul nouă care se numeşte ecologia conştiinţei.
Pentru început, trebuie să analizăm însăşi conceptul cuvântului de conştiinţă.
Conştiinţa are câteva concepte de bază:
1) capacitatea de a gândi şi a crea;
2) înțelegerea, conștientizarea și capacitatea de a percepe pe sine ca o unitate de spirit, suflet și de materie;
3) capacitatea de a reproduce realitatea. Cunoașterea în sens de cunoștințe comune, cunoașterea universului, a naturii, care trăiește în fiecare om. Și capacitatea unei persoane de a utiliza aceste cunoștințe adevărate, iar nu pe cele, impuse din exterior.
Rezumând aceste definiții scurte, cu alte cuvinte, putem spune că conştiinţa este un fel de abilitate de a gândi ca un individ unic, bazându-se doar pe propriile abilități, cunoştinţe şi experiență, folosind intuiția, imaginația și toate capacităţile încă nestudiate ale propriului nostru ego.
Însă după citirea unei astfel de definiţii poate apărea întrebarea: în ce măsură în general putem folosi conştiinţa noastră? Și, în ce măsură factorii externi împiedică conștiinței noastre să fie adevărată? Şi atunci ne vine în ajutor o ştiinţă foarte cuprinzătoare, dar puțin studiată, ecologia conştiinţei, care ne poate ajuta nu numai să scăpăm de toate inutilităţile în procesul de gândire și mai presus de toate, să începem să distingem toate aceste inutilităţi în lumea din jurul nostru, pentru a nu ne încărca viața noastră frumoasă și mințile luminoase, cu informații inutile.
Ecologia conştiinţei este știința care încă nu se predă la universități, ea nu are încă și probabil, nu va avea profesori și doctori cu graduri ştiinţifice în acest domeniu. Deoarece, ecologia conştiinţei este complet nouă pentru cunoaștere, ea poate fi însuşită de fiecare om de sine stătător. Împreună, putem trasa orientări și direcții aproximative pentru a înțelege aceste cunoştinţe.
După toate expuse mai sus, vă puteţi întreba, dacă această știință, ecologia conştiinţei, nu va constitui pentru noi nişte informații inutile? Ecologia conştiinţei va fi înţeleasă de fiecare dintre noi atât, cât vom fi în stare s-o percepem, să lucrăm de sine stătător, înlăturînd toţi factorii excitanţi externi și interni, toate temerile, îndoielile, precum și orice alte informații false, astfel încât, mintea noastră va dobîndi o formă adevărată şi ecologic curată.
Vă propunem, dragi prieteni, să începeţi să studiaţi această știință nouă pentru noi – ecologia conştiinţei. În faţa celor, care vor cunoaște această știință, se vor deschide oportunităţi nelimitate pentru a percepe întregul univers.
Sursa: greenplaneta.org