ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ecologia, folosită împotriva imigranților
 

Elvețienii au respins cu  majoritate de voturi o inițiativă de a reduce imigrația la nu mai mult de 0,2% din populație. Adică, de la 80.000 la 16.000 de imigranți. Ce e interesant referitor la acest vot e faptul că propunerea nu a fost făcută de vreo grupare extremă de dreapta, ci de un grup ecologist.

Legislația elvețiană prevede că cetățenii pot supune la vot prin referendum orice propunere dacă strâng un anumit număr de semnături. De această data, un grup de ecologiști numit Ecopop a propus referendum pentru reducerea numărului de imigranți întrucât aceștia pun presiune asupra resurselor țării.

“Elevția a crescut în ultimii șapte ani cu 50% mai repede decât Marea Britanie, de exemplu și aproximativ de cinci ori mai repede decât comunitatea europeană în întregime”, spune autorul referendumului, Benno Buehler, care adaugă că acest ritm plasează Elveția la același nivel cu India, ceea nu ar fi sustenabil.

“Nativismul verde” este destul de neobișnuit în Europa, unde opoziția față de imigrație are rădăcini în preocupări economice și culturale, comentează Joshua Keating de la Slate, dar are ceva istorie în Statele Unite. Sierra Club, una dintre cele mai mari și mai vechi organizații de mediu din SUA, sprijină reforme care ar pava calea spre cetățenie americană imigranților neînregistrați, la fel și Greenpeace și 350.org, dar aceasta este o orientare mai recentă.
În 1968, Sierra Club a publicat cartea lui Paul Ehrlich, The Population Bomb, care avertiza că suprapopularea ar duce la foamete. Organizația nu a cerut în mod explicit legi pentru restricționarea imigranților, dar a făcut apel la guvern să studieze această problema ca parte a unui efort mai larg de a stabiliza grupurile de populație.

Nativiștii verzi și-au mai făcut simțită prezența mai recent de Ziua Pământului, când un grup numit Californieni pentru Stabilizarea Populației au publicat o reclamă care acuză imigranții de agravarea secetei.

Propunerea Ecopop a fost respinsă cu 75% și nu a fost susținută de Partidul Verde al țării, ceea ce înseamnă că argumentul ecologic împotriva imigrației nu prinde rădăcini din nou.
 

 

Sursa: green-report.ro

Miercuri, 21 ianuarie 2015
Vizualizări: 1674

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
274
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
246
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
267
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
610