Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2013/08/ecoset_ozelenenie_Volkswagen_01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Ecologizarea uzinei Volkswagen
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ecologizarea uzinei Volkswagen
 

În decembrie 2011, uzina Volkswagen din apropierea oraşului Chattanooga (sud-estul SUA, Tennessee) a primit certificarea LEED platină (cea mai înaltă evaluare posibilă oferită de Green Building Council din Statele Unite). Potrivit companiei: "Pentru noi a fost un timp destul de dificil, dar am stabilit pentru noi înșine sarcina de a urmări cu exactitate planul de a crea vehicule prietenoase mediului înconjurător la uzinele ecologic curate.

 

 

Intenţionăm să reducem emisiile de CO2 cu 30% (2006-2015) și să facem capacităţi de producție cu 25% mai ecologice. Vom gândi din punct de vedere ecologic".

În acest an, uzina Volkswagen a îndeplinit o parte din promisiuni: a organizat producerea energiei curate. O mare centrală electrică solară nouă de acum înainte face parte a planului urbanistic Chattanooga.

Amintiți-vă că certificatul LEED este Liderul în energie şi design ecologic şi include o serie de sisteme de proiectare, construcție și exploatare a clădirilor, caselor și cartierelor verzi de înaltă performanță.

Centrala electrică solară, situată la doar câteva minute de călătorie cu autobuzul de la uzina, acoperă o suprafață de 65 de acri (cu puțin peste un sfert de un kilometru pătrat), 33 din care ocupă panouri solare, aceasta este cea mai mare din statul Tennessee şi cea mai mare pe lângă uzinele auto americane din SUA.

 

Озеленение завода Volkswagen

 

Centrala este formată din 33600 de panouri solare individuale, generând un total 9.58 MW de curent continuu , care sunt apoi convertiţi în 7,6 MW de curent alternativ, ceea ce constituie 13,1 gigawați-ore de electricitate pe an, care reprezintă 12,5% din puterea consumată de uzină și este echivalentă cu consumul anual al energiei de circa 1200 de case din zonă. De asemenea, această cantitate de energie va fi suficientă pentru a asigura 100% din consumul uzinei în perioada de non-producție. În ceea ce privește emisiile de CO2, acestea vor fi reduse cu 6,675 de tone pe an.

 

Озеленение завода Volkswagen

 

 

Uzina ocupă un milion şi 900 de mii de metri pătrați, la ea lucrează mai mult de 3000 de oameni care produc bine-cunoscutul sedan Volkswagen Passat.

Spre deosebire de alte companii care au propriile lor centrale electrice, uzina Volkswagen nu intenţionează să vândă energie electrică la rețeaua comunităţii. Compania va consuma 100% din energie produsă de module solare policristaline instalate pe un cadru auto ieftin, dar sigur, de la compania Unirac, care s-a dovedit a fi o soluție fiabilă.

 

Озеленение завода Volkswagen

 

 

Zece invertoare de marca SMA vor converti curentul continuu din electricitatea solară în curent alternativ, care va fi folosit pentru alimentarea echipamentului electric al uzinei.

Thomas Wolfram, șeful echipei pentru Protecție a Mediului și Energie, a declarat: "Toate cele 100 de uzine ar trebui să fie optimizate ecologic. Toate uzinele noastre la 25% ar trebui să fie acoperite cu energie din surse regenerabile".

Primul punct din această declarație a fost îndeplinit, vom aştepta cu nerăbdare știrile verzi din partea companiei.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

Luni, 19 august 2013
Vizualizări: 1606

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
46
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
204
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
40
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
131