ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Economisirea apei nu e de glumă
Trebuie să spunem că economisirea apei este un lucru profitabil și util. Aşa că,  citiţi cu atenție informaţiile după cum urmează.

În primul rînd, vă vom speria cu statisticile și pronosticurile. De exemplu, World Bank,  a publicat calculele de creștere a consumului apei, care  în conformitate cu zeci de  analiști , indică că un deficit masiv de apă este prevăzut , deja  în anul 2030. Economisirea  apei este un pas necesar în comunitate, consumul căreia a crescut  cu 300% în ultimii 60 de ani.

Mulţi sceptici  vor spune că este multă apă și vor avea dreptate. Apă este multă, însă apa dulce e insuficientă.

Mai puțin de 3%. Iată cum stau lucrurile.

Să ne întoarcem la cei de la World Bank, care au calculat costul acvatic al următoarelor mărfuri:

 

  • Blugi = 7000 l
  • 1 kg de carne de vită = 13 000 l
  • 1vehicul = 150 000 de l
  • 1 porţie de salată = 23 l
  • 1 kg de grâu = 1000 l
  • 1 tonă de oţel = 235000 l
  • 1 tonă de ciment = 5500 l

 

 Și la încheiere: 1 sticlă din plastic de 0,5 l  necesită 8 l de apă (să sperăm că aţi apreciat umorul).

Nu vreau să subliniez în special conștientizarea utilizării raționale a resurselor şi faptul că la o treime de omenire îi este sete chiar acum. Şi aşa dejaб știţi  totul. Mai bine imaginaţi-vă   o rată zilnică a consumului de apă pentru 1 persoană, stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

450  litri de apă curată, proaspătă

Această cifră include nu numai consumul de uz casnic, dar şi cel public, de exemplu, apa care curge din robinet la spitale, școli și întreprinderi. În Europa  de Vest care este mai conștientă, economia apei e un lucru obișnuit, consumul la nivelul de 140 l pe zi, în SUA - 200 l, în ţările fostul CSI - 350-400 l. Ceva trebuie de schimbat.

Acum, să trecem la metodele care reduc consumul de apă.

Economisirea apei:

1. Verificarea instalaţiilor sanitare:

- Închideți toate robinetele și înregistraţi datele apometrelor pentru apă caldă și apă rece.

- Așteptați o oră. Pentru a nu pierde timpul,  puteți citi blog-ul autorului articolului.

- La sfîrșitul orei, verificați datele contoarelor cu înregistrările dvs. Dacă sunt diferite, există nişte scurgeri. Ghinion.

Dacă nu aveţi posibilitate să eliminaţi personal scurgerile, trebuie să invitaţi un specialist, deoarece un robinet care picură consumă 8000 l de apă pe an, iar rezervorul automat de spălare consumă 260 l pe zi (mai mult de 90 000 l / an). Și vă voi spune,  că rezervoarele curg fără nici-un zgomot. Dacă doriţi să respingeţi spusele, atunci adăugaţi vopsea alimentară şi peste 20 de minute veți avea o toaletă colorată.  Acest lucru este verificat.

2. Măsurile de austeritate nepopulare:

- Nu lăsați robinetul să curgă atunci cînd vă spălaţi pe dinți (200 l / săptămînă) şi vă radeţi  (300 l / săptămînă).

- Despre băi trebuie să uitaţi. Cabină de duș rezolvă totul. (Consumul apei este mai mic de 4-7 ori). În general, apa ar trebui să fie economisită, spălaţi-vă în doi.

- Staţi la duş nu mai mult de 5 minute (mai mult de 150 l / săptămînă).

- Nu folosiți toaleta ca un coș de gunoi (150 l /săptămână).

- Folosiţi maşina de spălat doar la încărcări complete.

- Folosiţi mașina de spălat vase doar cu o plină sarcină (mai mult de 60 l la fiecare utilizare). Și dacă spălați vasele cu mâna, umpleţi o chiuvetă (sau alt recipient) cu apă și detergent şi clătiți vasele cu un jet de apă caldă la opresiune slabă (mai mult de 60l / zi).

- Spălaţi fructele și legumele într-un recipient umplut cu apă (până la 10 l / zi).

- Nu dezghețaţi alimente congelate cu apă caldă. Doar lăsați-le peste noapte în frigider.

3. Achiziționări:

- Instalaţi pe robinete duze de pulverizare (reduce consumul apei până la 50%).

 

 

 

- Procuraţi o tobă ă de evacuare a apei pentru toaletă cu doua moduri de scurgere.

- Instalaţi un robinet cu flotor care amestecă apa mai repede decît robinetele convenționale cu două braţe. În acest caz selectarea temperaturii optime va dura mai puțin timp.

- Instalaţi robinete non-contact.

Suntem siguri că există mult mai multe metode de economisire a apei decât cele menţionate. Dacă le cunoaşte, scrie-ţi ne în comentarii, vom fi recunoscători.

Să reducem consumul apei, prieteni.

 

 

Sursa: econews.com.ua

 

Sâmbătă, 06 octombrie 2012
Vizualizări: 6768

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
335
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232