ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ecoturismul: 5 eco – staţiuni de top
În Europa, turismul "eco" este asociat mai degrabă cu parcurile, alpinismul și plimbările în aer liber. Cu toate acestea, pentru cei care nu sunt adepţi ai sportului extremal și parcurile verzi din ţinuturile locale i-au plictisit, astfel că apare dorinţa de a pleca în străinătate, pentru ei se poat varia lista de staţiuni. Vă prezentam top 5 cele mai bune eco-staţiuni:

 

 

 

Oahu, Hawaii
Staţiunea Aulani, noua achiziţie Disney, este situată pe insula Oahu și va fi deschisă pentru vizitatori în această vară. Cu toate acestea, nu vor fi Mickey Mouse şi zîne din poveşti. Staţiunea este construită în scopul de a spori frumusețea culturii locale. Acolo veţi putea gusta mâncăruri preparate din fructe locale, legume și fructe de mare. Scufunda pe fundul oceanului pentru a hrăni pisicile de mare și să cunoaşteţi tradițiile locale de pe insulă. În plus, parcul se pregătește pentru a obţine certificatul LEED (US Green Building Standard-standartul american pentru constucţiile eco).

Koh Kood, Thailanda
O eco-vilă construită în stațiunea Soneva Kiril, ce aparţine companiei Six Sense. Aceasta a fost deschisă în vara anului trecut.Vila este construită din argilă locală și lemn, fără utilizarea cimentului sau betonului. Izolarea încăperilor este efectuată din hârtie de ziar reciclat. Acoperișul permite de a economisi energia în timpul zilei, iar noaptea de a admira stelele. Vila este autonomă în alimentarea cu energie: turbine eoliene, panouri solare și hidroturbine, ce pun în acțiune apa reziduală de la restaurant, care este situat pe teritoriul stațiunei.

Nika Island, Indonezia
Nika Island este situată la o distanţă de doar două ore cu feribotul de la Singapore, dar se pare că e într-o altă lume. Pe insulă sunt cincisprezece case individuale pe plajă, ele sunt realizate din trunchiurile de copaci aduse de apă .
Protecţia mediului înconjurător este o prioritate a acestui complex. Toate clădirile sunt proiectate astfel încât să nu necesite defrişarea copacilor. Pe insulă se desfăşoară programul de protecție a faunei sălbatice, astfel, angajații locali sunt obligați să păstreze insula în stare curată.


Fermele din Islanda
Aproape 160 de ferme din Islanda au participat la programul "Weekend la fermă» (Icelandic Holiday Farm). Este necesar doar de a alege o cazare la fermă (cameră, cabană sau camping pentru una sau mai multe persoane), și să te bucuri în liniște de alimente curate, călărie, plimbări și participarea la alte activități rurale.
Pentru contribuţia sa la dezvoltarea durabilă (reducerea deșeurilor, sprijinirea producătorilor locali și a economiei locale), programul a primit certificatul Earth Check.

Element, New York
Nu de mult hotelul Element din Times Square, a fost certificat cu LEED. Toate 411 camere sunt mobilate cu materiale reciclate. În timpul construcției și decorarea hotelului a fost utilizat un număr minim de armătură, a fost aplicată vopsea cu un conținut scăzut de compuși nocivi.
Sistemul inteligent de gestionare a energiei controlează nivelul de lumină şi temperatură a aerului. În plus, vizitatorilor le sunt oferite biciclete pe gratis pentru a se plimba prin oraș.

 

5 лучших эко-курортов

 

 

Sursa: rodovid.me

 

Sâmbătă, 29 iunie 2013
Vizualizări: 2635

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
123
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
108
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
217
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
81