ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ecovillage — ştiinţific sat «Borok»Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Există în regiunile centrale ale minunate locuri de Rusia, care servesc ca un card de asteptare la această regiune. Ei au concentrat istorie şi prezent, acestea sunt asociate cu marii oameni din ţara noastră. Ei sunt diamantele reale, sunt preţioase incadrata de frumos natura.

Acesta este locul de a Borok Yaroslavschine de decontare, care este zona Nekouzskom. Este uşor să găseşti pe hartă. În cazul în care în direcţia de la sud la nord Volga se varsă în Reservoir Rybinsk şi este situat Borok. Numele însuşi sugerează că nu a fost anterior pădure de pin foşnitor.

Noastre Borok - o soluţionare a aproape 3.000 de locuitori din casele arhitectura originala, infrastructuri moderne si a unei game complete de servicii. Simbioza a stilului de viaţă urban şi mediul rural reprezintă savoare aparte şi originalitatea unică a satului nostru. Toate acestea puteţi vedea, dacă a Căilor Ferate de Nord va ajunge la staţia de Shestihino, iar apoi vor calatori cu autobuzul 15 km. Creşterea de la drumul pe aleea de mesteacan pe dealul parc, vă aflaţi în centrul Bork. Aici începe de strada pietonală principal, compus din vile, încadrată de copaci, arbuşti şi flori.

În loc de satul în perioada sovietică a fost un nobil Conacul. Din ea a rămas aripa, o parte din dependinţe şi un conac magnific iaz cu o insulă verde în mijloc. Estate a fost infiintata de aproximativ 300 de ani în urmă. Astfel de cuiburi de mica nobilime pe parcursul Rusia a rămas neglijabilă, iar restul dator să-l oameni celebri care au fost proprietarii lor sau cu numele care au fost într-un fel legat. Acum, ei sunt cel mai bine la un muzeu memorial, care trăiesc numai în trecut şi pot spune că acestea sunt într-o anumită măsură exploata aceste nume.

Cu toate acestea, în această serie Borok stă singur, este numai inerent în vigoare. In viata nu este oprit, satul continuă să crească. O astfel de soarta neobişnuit, acesta este obligat la două personalităţi extraordinare şi minunat destul. Primul dintre ele - proprietarul Nikolai Morozov, imobiliare (1854-1946). Tatăl său era un proprietar bogat, lider al nobilimii provinciale Petru Schepochkin, iar mama sa - un iobag. Morozov, a avut o viaţă lungă, care reunesc mai multe evenimente, astfel încât acestea nu ar fi suficient pentru mai multe vieţi. În tinereţe, el a fost un revoluţionar, populist, un teoretician de terorism, pentru care a petrecut un sfert de secol în solitar naştere Schliesselburg cetate. Aici el a stapanit elementele de bază ale ştiinţelor multe şi va fi eliberată după Revoluţia din 1905, serios angajate în domeniul ştiinţei. A fost un academician, savant şi lexicograf, aproape 30 de ani efectuate în Leningrad Institutul de ştiinţe naturale. Şi pentru serviciile sale revoluţionare de tatăl lui moşia Borok a fost transferat la el într-o viaţă posesia unei rezoluţii speciale a Consiliului Comisarilor Poporului lui în 1923. Deci, el a devenit proprietar rus trecut şi numai sovietice. Un astfel de principiu nu ar putea fi, dar mulţumită unicitatea personalităţii Morozova, aceasta sa întâmplat încă.

Acasă Mai târziu, după moartea sa pe 92 lea an de viata, soarta, din nou, sa dovedit a fi favorabil Borkou. Şi este deja conectat la om remarcabil al doilea - Ivan D. Papanin. Astfel, dacă în trecut a satului este legată de Morozov, apoi prezent cu Papanin. Faptul că în 1952 el a sosit în Borok în calitate de şef al comisiei de stat. Ea a fost trebuia să decidă soarta postului biologice, fondat de Morozov, în 1938. Potrivit amintirile multora, aceste locuri sunt pur şi simplu îndrăgostit de om legendar, un explorator polar, viceamiralul, dr., de două ori titlul de Erou al Uniunii Sovietice, Cavaler de opt ordine de Lenin, şi el legat de mulţi ani viaţa lui cu Borko. Mult efort a fost sudoareracheno-le pentru a deschide un centru de cercetare al Academiei de Ştiinţe a URSS. A fost în timpul lui a fost amenajată imobiliare sate urbane, orasul luxuriant ştiinţifice. În Birky au fost plantate peste 500 de specii diferite de arbori şi arbuşti din pepiniere mai multe ţări dendrologic. Multe dintre ele au fost plante foarte rare. În plus, satul a fost decorat cu paturi de flori multicolore în fiecare an din sere proprii.

Si toate astea au fost plantate şi cultivate pe un plan clar, astfel încât Borok este un unic gradina-parc complexe. Pentru a salva acest florei a fost necesară pentru a crea un microclimat special. În acest scop, satul a fost încadrată de către multe rânduri de copaci şi copaci mai multe.

Acasă În conformitate cu o flora si arhitectura Bork. Deşi există tipic sovietic "cutie", dar mai ales de locuinţe sunt vile singur etaj şi clădiri ale arhitecturii originale joase. Mai ales frumoasa zona centrală a oraşului. Mai multe scări şi arcade, galerii, porticurile cladiri moderne din cărămidă roşie a face un minunat ansamblu arhitectural.

Dar Borok este în primul rând un centru de cercetare. În prezent, există Institutul de Biologie al apelor interioare numele Papanin Ştiinţe şi Observatorul Geofizic "Borok" al RAS. Ei sunt angajaţi zeci de medici şi de candidaţi ale ştiinţei, ele deţin în mod regulat conferinţe şi ateliere de lucru, ale cărei rezultate sunt publicate în colecţii de lucrări ştiinţifice. În IBIW Consiliului Disertaţie. Toate aceste instituţii academice au menţinut contacte strânse cu centre similare din intreaga lume. În colaborare, oamenii de ştiinţă de la Bork pleca în străinătate, şi se ia delegaţiilor stiintifice reprezentative din Europa, Asia şi America. Dacă aveţi IBIW flotei expeditie de cercetare, condus de clasa instanţele fluvio-maritime. Pentru că a fost port scop-construit.

Nu mai puţin intensă este viaţa culturală a satului. Există toate posibilităţile: 4 Museum (Muzeul Morozova, Papanina, Muzeul natura şi-acvariu muzeu) Casa de Cultura, 4 şcoli (secundar, muzicale, duminica creştină, sport), gama de preşcolari, mai multe biblioteci. Când DCS sunt cercurile de lucru, a avut loc evenimente comemorative şi concerte de vacanţă, munca de studio de teatru. Disponibile imediat în Birky 4 muzee în sine un fenomen unic. Acestea atrag, de asemenea, mulţi vizitatori. În plus faţă de expozitii permanente, muzee organiza expozitii, întâlniri de conduită seara. Muzeul deţine NAMorozov anuale "Morozov de lectură" limitează la naştere ştiinţă - 7 iulie. În Birky mulţi oameni entuziasti, creativitatea lor pot fi admirate în expoziţii de flori, diverse meserii, de artă şi fotografii. De mai multe ori pe an Borok devine centrul mare de festivitati de vacanţă populară. Gazde şi oaspeţi din aproape şi departe de Piaţa districtul principal de Anul Nou, sărbători de Crăciun, văzând în largul de iarnă şi de primăvară se bucure largă Shrove marţi.

Borok şi are un set adecvat de servicii. cazan Town gaz încălzit, nu există un spital mare, cu un spital situat într-o pădure pitorească. Aproape o sută de oameni la un moment dat poate staţi la un hotel ieftin, dar bine întreţinute. Vizitatori şi de comunicaţii moderne borkovchan - PBX cu acces la Internet.

povestea remarcabilă a Bork nu numai, ci întreaga regiune înconjurătoare. O regiune care a fost cunoscut anterior ca Mologa, sub numele de oraş Mologa. Acest oraş a fost sub apă, după formarea Reservoir Rybinsk în aprilie teribil în multe privinţe, 1941. De fapt, Mologa a devenit un oras modern rus al Kitezh. Istoria marginea Mologa este în a face de la începutul secolului al XIII-lea. În aceste zile valoarea Mologa a fost mare, a fost localizat în zona centralăcare provin cu Moscova, statul rus la cap. De-a lungul râului Mologa mers cale de legătură cele două mari oraşe din Rusia - Moscova şi Novgorod cel Mare. Pentru acelaşi râu a trecut în prealabil ruta comercială celebre din Vikings la Cazărilor. " Valoarea Mologa caracterizată şi un alt fapt: în apropierea oraşului, în aşa-numitul "oraş Kholopov" timp de secole a avut loc cea mai mare din Rusia Fair.

În regiune Mologa apărut şi Bătălia infam al oraşului River în 1238. Este unită detaşament rus sub autoritatea Marelui Duce de teren Vladimir-Suzdal Iuri Vselodovicha învins de mongole-tătară, şi că a fost începutul de la înfiinţarea jugul mongol-tătară. Numele de multe sate şi în alte locuri, precum şi legende populare păstra amintirea acestor evenimente.

secolului trecut, nu valori au fost luate în jos Mologa margine. Nu e de mirare multe aristocratice, familiile bogate din Rusia - Golitsyn, Kurakins, Sokovnin, Dolgoruky, Glebov, Konovnitsiny, Musin-Puşkin - a avut moşii extinse aici. Ei au aplicat la fermele lor de progresele tehnologice recente şi cultivare pe pământ, a naturii şi a primit astfel de culturi, la un nivel care actuala "economie" este puţin probabil să crească atunci când în cadrul sistemului actual de proprietate funciară.

Interesant, dar acum profesorii "fermierii sunt proprietarii notorii 6-hectar. Gradinari Bork, în timp ce entuziaştii amatori contribuie în mod semnificativ la progresul în agricultură. Compara culturi pe terenuri aşa-numitele societăţile pe acţiuni şi cooperativele de vară. Şi ce culturi exotice crescut în case de tara! Prin urmare, cheltuielile şi culturi noi şi noi modalităţi de cultivare. În acest sens, cele trei suburbane de cooperare Bork "înainte de restul. Nu sunt "speciale", care cresc struguri, pepeni verzi, sute de tipuri diferite de pomi fructiferi şi arbuşti fructiferi.

Acasă De la marginea trecut prosperitatea economică poate fi judecată prin prezenţa a numeroase biserici şi mănăstiri. Greu proprietari Rusă şi ţărani, pentru toate devotamentul lor ar fi sa ridice piatra masiva "Casa lui Dumnezeu" în general nivelul scăzut de viaţă. Ce frumoase temple au fost construite, deoarece acestea sunt specifice, astfel cum se încadrează în peisajul natural din jur! Cât de răbdare şi efort spiritual multe investit în ele! Istoria lor este în valoare de o discuţie detaliată separat. În cele mai multe din acestea fiind sub regimul sovietic de cult a fost întreruptă, dar acum, la fel ca peste tot, am început renaşterea de biserici.

Vizitatori Bork atrage nu numai satul în sine şi istoria sa, dar natura noastră. Da, frumuseţea de nord nu este o astfel de luminos ca-aruncă de Sud, dar oamenii mai uşor de înţeles şi nu aproape de stralucirea si splendoarea, şi suficienţa rezonabil şi diversitate a paletei naturale pentru întregul an. Numai în zona noastră pot fi generate compătimitor-dureri dragostea pentru o ţară mică, ceea ce noi numim nostalgie. Prin urmare, localnicii rareori pleca, în ciuda tuturor dificultăţilor din ziua de azi. De asemenea, persoanele care au vizitat o dată aici, şi din nou încearcă să se întoarcă aici. Ei susţin că există o anumită aură specială de spaţiu naturale, energie ridicat.

În regiunea noastră o mulţime de locuri frumoase, situate mai ales de-a lungul malurilor. Ei au servi timp ca locuri de recreere. Toate acestea sunt destul de ciudat, dar toate au în comun poetice, capacitatea de a influenţa sufletului uman. Apropiat Borko are 4 monument al naturii de importanţă regională şi 5 parcuri, protejate de stat. Din păcate, viaţa modernă este invadeaza treptat naturale complexe şi nu întotdeauna pentru schimbarea mai bine aceasta. Natura solicită ca oamenii de protecţie. În acest scop, să creeze o rezervaţie naturală cu floră şi faună curat. Una dintre cele mai renumite rezervelor din Rusia - Darwin - situat in partea de nord a rezervorului. Aici, experţii să deţină o mare ştiinţificede lucru-lea asupra mediului. Ce vrei sa spui locuri frumoase - păduri, râuri, mlaştini, lac! Veţi vedea - şi să moară nu este prea rau!

Natura din jurul Bork nu numai frumoase, ci şi bogat. Lângă o mulţime de păduri. Ele provin râului cu nume minunat - Sunoga, Hilda, zi, látka, Shumorovka. Toate acestea, treptat, care fuzionează cu celălalt, se încadrează în Volga. Aşa că am întindere pentru iubitorii de toate tipurile de vânătoare. Obiectivul este de a "primul" tip de vânătoare - animale şi păsări - spre deosebire de alte locuri încă obiceiul în pădurile noastre. Există elani, mistreţi, vulpi, iepuri, pasari diverse, şi aici şi acolo "juca feste" şi poartă cu lupi.

Susţinător al "al doilea" tip de vânătoare - pescuit - rezervor incanta si raul. Numeroase în special în regiunea noastră merg de la mari oraşe podledniki pescari. În feb.-aprilie avem oameni pe gheaţă, ca pe sărbătoare naţională. Peşte, cu toate acestea, nu pot primi, dar o odihnă bună este garantat.

Cine mai bine, ca autori ca "a treia", aşa-numitele "tăcut" de vânătoare, adică colectarea de fructe de padure, ciuperci şi plante medicinale. Oh, tot felul de lucruri, şi că avem, şi chiar în ani buni, foarte mult. Nu mă credeţi - vino şi vezi pentru tine, adresa, acum ştii.

Pentru dezvoltarea normală a societăţii ca echilibrat în toate privinţele, miercuri, că Vernadsky numit noosphere ". La statutul său special influenţat de memorie istorică, în său spiritual şi material de manifestări. În acest sens, Borok poate deveni unul din centrele de renaştere populare de spiritualitate în nouă etapă de dezvoltare a Rusiei.

http://www.borok.ru/

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 15 mai 2007 16:04
Vizualizări: 5438

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
301
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
294
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
314
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
162