ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Edge cristal de sticlăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Alcoolul nu devastarea mai mult de trei bici istorice împreună: foamete, ciuma si razboi.
William Gladstone


Astăzi nu va fi despre alcool - concept este atât de familiar şi, în acelaşi timp necunoscute. Pe de o parte, consumul de alcool este o componentă a culturii mondiale, dar, pe de altă parte - este una dintre manifestările cele mai periculoase de comportament uman. Despre cazul în care graniţa dintre normalitate şi patologie în materialul nostru.

* Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a consumului de alcool pe an, în Rusia, a ajuns la 10.6 litri pe cap de locuitor. Aceasta este una dintre cele mai mari din lume.
* Potrivit stat federal Statistica Service, pe lună la alcool din bugetul familiei este cheltuit, în medie, aproape la fel de multi bani ca şi pentru produse lactate şi de porumb!
* Consumul de conducere în legătură cu o masina - una din principalele cauze de deces şi vătămare pe drum. Oricine - o victimă potenţială a acestor factori. Jumătate din toate accidentele de pe altor oameni nevinovaţi oameni de băut.

Medicale aspect

Alcoolismul este o boala prima descrise în detaliu în secolul 19-lea la mijlocul medic suedez Magnus Huss (Magnus Huss), dar de alcool în sine este cunoscut inca din antichitate. Caracterul vag al termenului a dus la faptul că, în 1979, în conformitate cu clasificarea internaţională a bolilor, World Health Organization au preferat o formulare mai restrânsă de alcool şi a marcat-o ca un stat (fizice şi mentale), rezultată din consumul de alcool continuous. Alcoolici, în sensul deplin al cuvântului este considerat un om pentru care alcoolul a devenit o componentă esenţială în mod egal de viaţă, cum ar fi hrană şi apă.

Alcoolism Menţiunile de sănătate care consumul excesiv de alcool au tendinţa de a persoanelor cu psihologia organizate insuficiente, incapabile să facă faţă anxietate sau stres. Predispune la alcool şi trăsături, cum ar fi uşor de sugestibilitate, vulnerabilitate, incapacitatea de a face faţă cu viaţa, infantilism, dorinţa de a scăpa de realitate şi de instabilitate pentru bolile de viaţă, incapacitatea de a le transporta.

Alcoolismul contribui de asemenea la influenţe sociale diferite: tradiţiile culturale şi religioase şi ritualuri, mediul socio-economice, în special forţei de muncă, bunăstarea, educaţia, natura şi anturajul familiei.

Psihologie de alcool

Alcoolul şi alcoolismul sunt concepte diferite. Alcoolul - un nume de băuturi comună, al cărei conţinut este alcoolul etilic. Alcoolismul implică o imagine colectivă: psihologice, sociale şi medicale.

Potrivit experţilor, premise pentru dezvoltarea dependenţei de alcool sunt considerate: inadecvate stima de sine (sub sau peste), zakompleksovannost in comunicare, incapacitatea de a împiedica sentimentele sale, interioare tensiune constanta, însoţite de stres. Având o doză de alcool, o persoană primeşte în timpul eliberarea de orice conflicte interne şi complexe, trebuie să îndeplinească iluzorie o anumită necesitate.
Studiu chimice şi nonchemical dependente, în cartea sa "addiktologiya psihosociala" (2001), MD, profesor si fondator al moderne Cezar addiktologii p. Korolenko scria: "comportament Addictive (depinde de cineva sau ceva) este una dintre forme de comportament deviant. comportamentul Addictive este exprimată în evadare din realitate, prin schimbări în starea mentală. Vorbind despre dependenta de alcool, avem faptul că de băut o doză de alcool, o persoană care "pleacă" de la realitatea că nu este îndeplinită.
Dezvoltarea comportamentului dependenţăincepe cu fixare, care are loc la o întâlnire cu influenţa pe care a făcut o impresie puternică asupra oamenilor. Printre cele mai bune studiat dependenta chimica alcool.

dependenţă psihologică la alcool se bazează pe stabilirea sentimentul că alcoolul produce efectul dorit. dependenţă psihologică începe atunci când alcoolul este pierde în mare măsură caracterul său simbolic. În multe culturi, consumul de alcool este doar simbolic. aportul simbolice alcool nu poate duce la dezvoltarea dependenţei psihologice. Este important ca oamenii cred despre alcool ca un mijloc prin care acesta controlează averea.

... Succesul dezvoltării inversă a dependentei de alcool depinde de caracteristicile de calităţile personale ale omului. In practica mea, am acordat atenţia asupra faptului că pacienţii "psiho-corecţie a fost mai eficiente dacă au acordă o mare importanţă realizărilor sale, de succes, îmbunătăţirea competenţelor profesionale a avut în faţa lor planuri reale, au fost pozitive despre viitor."

Istorie

Alcool În antichitate în Rusia principala materie primă pentru producţia de alcool a fost de miere, aşa îmbătător băuturi tradiţionale (mied, bere, fermentat) au fost uşoare. Acceptarea de alcool, de obicei însoţită de o masa pe saturate, care a minimalizat toate prejudiciile aduse sănătăţii de la alcool.

puternice tradiţii în Rusia au fost determinate prin utilizarea ritual de băuturi alcoolice cu ocazia unor evenimente importante, sărbători ortodoxe, nunti, finalizarea recoltării, etc

Prima mentionare a votcii în analele antice Rusia găsite în secolul al XV-lea. Apoi, o băutură alcoolice tari numita "pâine şi vin". Pentru a da bea un gust neobişnuit, strămoşii noştri au insistat asupra ghinde zdrobit pe plante medicinale şi a hameiului. Mai târziu, în acelaşi scop a fost folosit fructe, fructe de padure si condimente.

Slavonă veche unitate de băut publice numit taverna. În acest moment, oamenii s-pe să vorbesc şi de băut, cântând şi muzică.
La mijlocul secolului al XVI-lea a apărut taverne în primul rând, distribuţia în care Rusia a trecut foarte repede. Când Boris Godunov, aproape toate han au fost distruse, şi în 1598, persoanele fizice au fost interzise de la comercializare, cu vodcă. În 1648 la Moscova şi multe alte oraşe au "revolte accizabile". Ei au început în incapacitatea populaţiei urbane la plata datoriilor de accize (lichior de cumpărare pe credit), un declin puternic în calitate de vodca şi consecinţele devastatoare ale alcoolismului pentru oameni. Pentru a combate alcoolismul, a fost emis un decret care limitează numărul de unităţi de băut. Vânzarea de vodca a creditului, şi eliberaţi doar un pahar de (143,5 g) per persoană.

Restricţiile au condus la o scădere a taxelor la alcool de trezorerie, astfel încât conformitatea cu restricţiile nu a durat mult - doar şapte ani.
In timpul domniei lui Petru I a crescut consumul de alcool, pentru că a fost avantajoasă pentru stat. La urma urmei, de conversie Petru necesare resurse substanţiale şi o mare parte din veniturile la Trezorerie a fost doar de afaceri de băut.

După introducerea de "spirite monopol" profituri uriaşe s-au concentrat în mâinile particularilor, care nu este foarte potrivit guvernului. În 1863 a introdus un nou sistem de vânzări, accize sunat. Masa producţia comercială de votcă în condiţii de concurenţă liberă şi eliminarea monopolului a dus la scăderea preţurilor, creşterea vânzărilor şi a veniturilor de Trezorerie al accizelor. Numai unul în 1864, a consumului de votcă aproape sa dublat, dar tentatia de a bea dezvoltat într-o măsură extremă.

Astfel, timp de trei secole, vodca este ferm stabilit în Rusia. Dacă, la sfârşitul secolului al XVII in fiecare oras a fost una, aşa-numitelepects, instanţa de ulcior, apoi, după 1863, numărul de case publice în întreaga Rusia a sute de mii. Constrângere asupra răspândirii a alcoolismului, a fost ocupaţia de oameni de forţă de muncă rurală, chef mai multe zile a ameninţat să strice agricultor. Privind consumul de alcool pentru fiecare persoană de pre-revoluţionară Rusia a fost locul unsprezecea din lume.

Deşi se spune că Rusia însăşi ţara-potabilă, de fapt, este o problema controversata. Potrivit statisticilor la nivel mondial, cele mai multe dintre consumul de alcool franceză, urmat de italienii, spaniolii, americanii, şi numai după ce sunt ruşii. Cu toate acestea, datele pe care ţara consumă alcool cel mai puternic, nr. Ca şi în ţările europene produse din alcool - cea mai mare parte de vin, dar în Rusia - votca.

Remarcabil medicul rus, Vladimir Bekhterev a spus:
"Poporul rus a avut privilegiul de a consuma nefericita patruzeci de grade, vârful, să fie într-un punct de vedere mult mai puţin favorabile decât occidentali, care consuma cea mai mare parte de struguri de vin şi bere. Faptul că soluţiile puternic de alcool ... sunt deosebit de distructive, ca şi în soluţii slab de alcool nu are astfel de efecte dăunătoare. ... Prea des, am practicat de băut un pahar de vodca un întreg, adesea fără zakusyvaniya şi chiar pe stomacul gol. Şi în acest caz, consumul de alcool acte mult mai dăunătoare decât consumul de aceeaşi sumă, în alte împrejurări.

Rusă sărbătoare

Puţini oameni ştiu că un astfel de lucru ca o sticlă, în antichitate nu exista. Pe tabelul "poylitsu" din care cherpalis băuturile "Poiki" - un prototip de ochelari moderne. Înainte de fiecare ocupanţilor a fost prezentat "piesa" - o farfurie cu gustări diferite. Festivităţi şi sărbători au fost întotdeauna de lungă şi haotic. "Poylitsa" ca să nu jignesc gazdele, Ferastrau pe întotdeauna în partea de jos. Capacitatea de a propune un toast foarte preţuite. Chiar şi acolo a fost un om deosebit - "skaznik. Se aşeză pe mâna lui dreaptă de la capul de tabel şi într-o formă elegantă a exprimându-şi gândurile sale. Deosebit de important să toast pilsya jos. Sub aceasta ar fi trebuit să pună "donnitsy" - cupe profundă similar cu un vas înguste.

Normă

În întreaga lume instalat doză de alcool în condiţii de siguranţă.
În America şi Anglia a permis om 24 g de alcool pur pe zi, şi o femeie - în 1916 este echivalentă cu o doză dublă de whisky (aproximativ o ceasca trimestru).

Doza stabilită de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii - 20 - 30 de grame de alcool pe zi.

Doza maximă pentru un adult nu trebuie să depăşească 40-60 de grame de alcool pur (aproximativ 100-150 g de vodca). Ceva mai sus că - foarte periculos, deoarece aceasta ameninţă să obişnuinţă rapide.

Este bine cunoscut faptul că o cantitate mică de alcool îmbunătăţeşte activitatea cardiacă umane. Medicii au dovedit că consumul moderat de alcool se dizolvă cheaguri în vasele de sânge. De băut 20 de grame de alcool pur în organismul uman, nu există schimbări adverse. În doze mari, alcoolul provoacă iritaţii severe şi inflamaţii ale stomacului. Cele mai multe dintre introduse în corpul de alcool (90-95%), arsuri, şi doar o fracţiune (5-10%) sunt alocate plămânii şi rinichii în formă nemodificată. Arderea alcool in organism este destul de incet. Chiar şi după o doză mică de administrarea orală, conţinutul său în sânge rămâne constantă timp de aproape două ore. Într-o oră în care organismul este capabil de a neutraliza nu mai mult de 70-10 g sau 0,1-0,2 pe Mille de alcool în sânge. Prin urmare, principalul criteriu pentru toată lumea şi va fi o cultură a consumului de alcool. doze diferite de alcool sunt in diferite zone ale creierului. Astfel, doze mici de alcool afectează în principal pe departamente care reglementează activitatea motorie, iar dozele mari afectează regiunea responsabil pentru memoria de lucru şi de luare a deciziilor.

"Uscate" Legea

În orice moment, purtată în diferite ţări în lupta împotriva alcoolismului de statnivel guvernamental. În Grecia antică, atunci când oamenii au început să bea vin, nu diluat cu apă (cum era obiceiul), taie vita de vie. În India antică era mult mai rigid metoda - oameni care abuzului de alcool, turnat în plumb topit gura lui.
În unele ţări, cum ar fi SUA, Finlanda, Rusia, acceptat aşa-numita "uscate" legii. Şi în Rusia, această măsură a fost introdusă de mai multe ori - la începutul secolului XX şi perioada de ajustare.

Otrava sau medicament?

În Rus vechi de alcool au fost trataţi în primul rând ca un medicament. De exemplu, vodca, infuzat cu muguri de mesteacan, strămoşii noştri folosite ca un remediu pentru raceala, febra, ulcere gastrice, şi ca un mijloc de vindecare de tăieturi şi răni.

Franceză atribuit viata lunga la faptul că, în medie, au baut un pahar de vin pe zi. Şi oameni de ştiinţă japonezi au susţinut că consumul moderat de bere are proprietatea de a radiaţiilor de ieşire din organism.

Vinul rosu are un efect anti-inflamator, suprimă astm si boli pulmonare obstructive cronice. Femeile mai in varsta care beau zilnic pahar de vin, mai puţin afectat de o deteriorare vârsta a funcţiei cerebrale. În cantităţi mici (un pahar de vin rosu, la sfârşitul mesei), vinul poate ajuta sa scape de excesul de greutate.

Dar! Ar trebui să fie amintit faptul că efectul pozitiv al alcoolului are loc numai cu moderată utilizarea acestuia. Spiritele în doze mici (20-25 g de vodca) provoca o uşoară senzaţie de foame, activand centrul de saturaţie. Cu toate acestea, apetitul nu se trezeste instantaneu, dar numai 15-20 de minute după administrarea de alcool.

Alcoolul World Map

Se pare că aproximativ două treimi din populaţia lumii duce un stil de viaţă sobru. Aproximativ 600 de naţiuni de pe planetă nu bea, nu fumează, nu folosesc droguri din cauza tradiţiilor lor, valorile culturale şi religioase.
Ţările în care alcoolul este interzisă sau restricţionată: Albania, Algeria, Bahrain, Bangladesh, Benin Brunei Darussalam, Gambia, Ghana, Guineea, Egipt, Zambia, Zimbabwe, India, Indonezia, Irak, Iordania, Finlanda, Gambia, Ghana, Kenya, , Mauritius, Madagascar, Malaezia,, Arabia Saudită Norvegia Seychelles, Siria, Thailanda, Turcia, Spania, Suedia, Etiopia.


Despre modul în care oamenii se referă la alcool? - Un sondaj de corespondenţi noastre.

Anna, 27 de ani: Uneori, nu vă puteţi permite un pahar de vin, este utilă pentru sănătate. Principalul lucru - nu abuzati, ştie când să se oprească. De exemplu, vineri, la sfârşitul zilei de lucru vrei stai si relaxeaza-te. Uneori, o băutură şi pentru a menţine o conversaţie. În Rusia au existat multe crize, puncte de întoarcere. Oamenii devin vulnerabile - prin urmare, pofta pentru alcool. Omul se închide, se duce în sine, şi atunci când beat, acesta ceva timp bine, şi arată mult mai uşor.

Tatyana, un pensionar: Beat om - un turc, el este potenţial periculoase. Spune pe bună dreptate: vodca, deşi alb, dar blackens suflet. Problema este că mulţi oameni nu ştiu paşi în consumul de alcool. Vă puteţi permite să bea în sărbătoare, sau să ridice starea de spirit, dar în cantităţi moderate.

Alexander, garda: Imi place o băutură, dar cu moderatie. Probabil că fără alcool ar fi plictisitor. Şi aşa beţi - şi bucuros la inimă, te elibereaza de stres bine.

Marina, 23: eu nu sunt, nu-mi pasă. Desigur, vacanţe bea de vânătoare şi relaxaţi-vă, staţi în companie buna. Dar, dacă alcoolul nu ar fi eu mai bine. Probabil, utilizarea de băuturi alcoolice în care acestea sunt modeste eliberatoare, oameni timizi, le face mai deschis şi sociabil. Deşi ... Cineva, dupa ce au baut, tuse şi poate prea mult, aşa că nu este întotdeauna un lucru bun. În creierul uman are reflexe care constrâng comportamentul său. Şi, având în stare de ebrietate, de multe ori am face lucruri pe care niciodată nu sobru, şi nu spun.

VP, 59 ani, pensionar: Foarte MNPe pat aduce consumul excesiv de alcool. Cel mai rău lucru este că, din cauza beţiei părinţilor de multe ori copiii suferă. Desigur, nu toti oamenii ceea ce priveşte măsura, şi acolo unde este, această măsură? Dacă aveţi probleme de oameni sunt salvate de alcool. Ca urmare, problemele pare chiar mai mult.

Serghei, 26 ani: Alcoolul este adesea cauza unor probleme de familie. Eu, de exemplu, este interesant să se plimbe şi să bea cu prietenii, să le discute cu supuşii lor, şi că soţia sa nu este fericit. Mi se pare că, recent, în Rusia a fost mai puţin beţia. Anterior, oamenii s-au băut din disperare, pentru că nu era nimic să-l menţină ocupat. Acum o mulţime de muncă, iar situaţia este de aşa natură încât alcoolici supravieţuirea celui mai adaptat şi harnici, dar nu, care nu pot fi invocate. Alcoolismul - o boală care, în opinia mea, chiar mai rau decat dependenta de droguri, deoarece alcoolul este mai uşor de obţinut. Şi în ciuda interdicţiei federale, consumul de alcool vânzarea către minori la chioşcuri şi magazine. Cum, în astfel de cazuri să se ocupe de acest dezastru, în cazul în care oameni fără scrupule, pentru profitul propriu de râpă tinerei generaţii?

Olesya, 28 de ani, lucreaza in domeniul medical: Personal, eu sunt negative pentru alcool. Dar casa mea este întotdeauna o sticlă de vodcă în scopuri medicinale: pentru a face o cataplasmă, scoate caldura. Dacă eu sunt în cadrul companiei, iar alegerea este între vin şi votcă, selectaţi toate vodca aceeasi: dilată vasele de sânge. Am tensiune arterială scăzută, şi votcă a ajutat ridica el. După ce vin la fel de mult o durere de cap.
alcoolici cronică urăsc. Alcoolul distruge celulele de materie gri, şi acest lucru, ulterior, duce la degradarea individului. De mai multe ori am fost în străinătate, vreau să spun că oamenii beau vodca de pretutindeni şi în cantităţi mari. Doar în ţara noastră există un stereotip: Rusia - îl poartă şi votcă. De exemplu, în Germania, unde locuieste tatal meu, ca şi bere, şi cred că este mult mai benefic decât alte băuturi alcoolice.

Vitaly, 32, un ofiţer de aplicare a legii: Aceasta este o întrebare provocatoare. Eu beau moderat, cu prietenii pe o vacanta, nu mai mult. Prefer fie vodca sau coniac. În general, consumul de alcool nu mă tenta, de la el somnoros.

Bautorii au fost, sunt şi vor fi în toate ţările, nu numai în Rusia. Deşi, cred, la noi în ţară trebuie să bea mai puţin, oamenii sunt dornici de a face bani, şi de om ocupat, de gestionare a rezultatelor, nu se permite să alunece în jos până la partea de jos a vieţii. Alcoolism - o boala foarte periculos, practic nu fac obiectul unui recesiune. Dacă o persoană nu vrea să se lupta cu alcoolismul lui, el a fost nici un ajutor.

Pauline, o mama tanara: atitudine negativă la alcool. Incercati sa evitati sărbătorile mari, şi nu pentru a merge pentru a vizita oameni care iubesc să bea. Nu-mi place să impună o băutură, există deja o chestiune de principiu - nu voi mai bea.
Exista diferite teorii despre alcool, în măsura în care o cantitate mică de alcool în fiecare zi este necesar. Nu sunt de acord. Acesta a venit cu cei care sunt fără de băut nu se pot relaxa sau concentrat. Chiar dacă nu există nici un beneficiu de alcool, prejudiciul este infinit mai mare.


Totul este bine în măsură! Această expresie este adevarata arta in special de băut. Ştim toate beneficiile unui pahar de vin sau un stack tinctura piper. În acelaşi timp, pe date medicale, 100 g de vodca ucide în corpul de 7 milioane de neuroni - celulele nervoase ale creierului, asa ca avem nevoie de inteligenta si de gestionare a funcţiilor fiziologice ale organismului. Este important că o persoană poate discerne şi să înţeleagă că pentru ei înşişi linie subtire intre placere si obtinerea propria moarte ...

Elaborat de către Natalia Kulida, Miroshnichenko Victoria
l-navigator.ru

Marţi, 24 februarie 2009
Vizualizări: 3545

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
66
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
60
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
222
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
316