ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Educaţie şi joacă: proiecte de ecologie pentru copiiEducaţie şi joacă: proiecte de ecologie pentru copii

 

Nu este doar dificil să determini un copil să înveţe - e aproape ireal. De aceea, proiectele ecologice pentru copii, adesea, în formă de jocuri distractive, câştigă o popularitate tot mai mare în rândul specialiştilor în cauză.

 


Este extrem de important faptul că, treptat apare o conştientizare a necesităţii de a dezvolta această temă printre copii din cea mai fragedă vârstă.

De fapt, problemele mediului la grădiniţă, prezentate corect, într-o formă vie, cu un accent maxim asupra intereselor copilului,  pot da un start de succes la toate procesele ulterioare care, în mod ideal, depăşesc conţinutul exerciţiilor cu educatoare şi devin o temă naturală şi importantă pentru copil (luând în considerare vârsta şi nivelul de percepţie a lumii înconjurătoare) în viitor.

Desigur, pentru copii proiectele ecologice joacă rolul punctelor de focalizare, care permit, în mod operativ şi oportun, să reacţionăm la orice neînţelegere a subiectului de către copil, ajută să observăm lacunele în cunoştinţele sale şi să contribuim la cele mai bune rezultate în sfârşit. Ataşarea copilului faţă de lumea adulţilor cu ajutorul mecanismelor adaptate la vârsta lui este, de asemenea, un respect considerabil pentru copilul, care le vede (în ciuda neînţelegerii filistine a multor adulţi) şi le observă pe toate. Aici încă se află o altă componentă importantă pentru formarea personalităţii viitoare a copilului, obişnuit cu respect şi o anumită rigoare faţă de sine.

 

Educaţie şi joacă: proiecte de ecologie pentru copii

 

Dar, este foarte dorit ca tema ecologiei la grădiniţă să nu să se limiteze doar cu prezentările şi să evolueze treptat în continuare: omisiunile comise în educaţia generaţiilor anterioare în problema cunoştinţelor ecologice şi a culturii adecvate nu ar trebui să fie proiectate şi trecute asupra generaţiilor noi, care încă sunt dispuşi să perceapă lumea fără criterii eronate „importante / nu este important”.  În final, respingerea durabilă a ecologiei pe ultimul plan a dus la ceea că copiii ca nimeni altcineva suferă din cauza multiplelor negative, în timp ce părinţii lor adesea  nu au nici o idee reală despre factorii distructivi, de  care s-ar fi putut scăpa sau proteja în cazul competenţei.

 

 

Sursa: ecovoice.ru

Vineri, 15 aprilie 2011
Vizualizări: 6916

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
478
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
196
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
273
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
147