ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ekomuro H20 – peretele care colectează apa (+Video)

Ekomuro H20 este un sistem inovator de colectare a apei de ploaie, care este compus din module umplute cu sticle de plastic de 3,2 litri, care sunt interconectate pentru a forma un rezervor vertical pentru stocarea apei de ploaie. Construcția compactă și rezistentă la presiunea lichidului ocupх un minim de spațiu și îndeplinește nevoile de economisire a apei în mediul urban.

Un astfel de sistem de recoltare a apei de ploaie este foarte ușor de confecționat la domiciliu și este foarte ieftin. Datorită filtrului, sistemul poate fi folosit și pentru colectarea apei potabile. Tot de ce ai nevoie este să aduni 54 de sticle mari și să le conectezi la modul.

Inventatorul este un arhitect columbian Ricardo Alba și copiii săi - Richard și Jessica.

Proiectul Ekomuro rezolvă două probleme de mediu și o problemă cu spațiu, deoarece sistemul nu ocupă mult loc, spre deosebire de containerele voluminoase pentru colectarea apei de ploaie.

În primul rând este vorba despre utilizarea secundară a sticlelor de plastic care creează mare probleme de mediu și blochează canalizarea, ceea ce duce la inundații și poluarea mediului.

În al doilea rând, se economisește apa.

"Recoltarea apei de ploaie poate aduce schimbări pozitive în viața și dezvoltarea societății", spun inventatorii.

Sistemul tradițional de colectare a apei de ploaie este destul de costisitor. De fapt, chiar și un sistem de maree și de canalizare costă la fel ca și întregul acoperiș. Nu mai vorbim de rezervoarele verticale, care sunt, de asemenea, destul de scumpe.

Sistemul Ekomuro îndeplinește aceeași funcție, este inovator, eficient ecologic, economic și ușor de asamblat, bazat pe reciclarea deșeurilor solide - sticlelor PET de trei litri.

Proiectul a devenit finalist la Târgul regional de știință Google în 2012 și a fost nominalizat pentru Award Science Scientific American.

Recent, proiectul a câștigat un premiu la Forumul Mondial al Apei din Coreea de Sud.

Ekomuro H20 - стены которые собирают воду

Ekomuro H20 - стены которые собирают воду

Ekomuro H20 - стены которые собирают воду

Ekomuro H20 - стены которые собирают воду

 

 

Sursa: rodovid.me

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 22 iulie 2015 16:00
Vizualizări: 4396

Citiţi de asemenea

Puteți să o încercați în caz de angină, precum și să o beți doar pentru prefilaxie...Pentru a prepara tinctura de ghim...
191
Copacii de măslin de 6.000 de ani din Bhopal, Liban, sînt cei mai vechi măslini din lume...
172
Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testu...
276
Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
827