ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Electrocarul Smart se încarcă mai repede decît un telefon

Gama Smart este reprezentată de versiuni electrice — Fortwo, Fortwo Cabrio şi Forfour.

Comoditatea în exploatare este principala prioritate la crearea acestor maşini. Noile Smart se încarcă de la o priză obişnuită timp de 6 ore. Dacă aveţi acasă o staţie Wallbox, atunci timpul de încărcare se reduce pînă la 3,5 ore în ţările europene şi pînă la 2,5 ore – în SUA şi Marea Britanie. De două ori mai rapid ca înainte!

Şi mai puţin timp e nevoie pentru încărcare, dacă alegeţi opţiunea „instalaţie de încărcare la bord 22 kWt”. Atunci acumulatorul se încarcă în doar 45 de minute. Versiunea anterioară a instalaţiei avea nevoie de o oră.

Procesul de încărcare poate fi monitorizat şi gestionat de pe tabletă, telefon sau notebook. Singura condiţie este ca în timpul încărcării trebuie deconectat sistemul de climatizare. Aceasta se face pentru a reduce pierderile de energie pentru încălzirea sau răcirea habitaclului.

Smart are un acumulator de 17,6 kWt/oră. Perfecţionarea motorului şi a electronicii a sporit parcursul cu acumulatorul încărcat pînă la 160 de km, iar viteza maximă – pînă la 130 km/oră.

„Inima” a devenit mai puternică – 81 cai putere sau 60 kWt, faţă de 55 kWt anterior. Ce-i drept aceasta nu a influenţat asupra timpului de accelerare pînă la 100 km/oră. Acesta a rămas la nivelul de 11,5 s pentru modelul cu două locuri, 11,8 şi 12,7 s pentru modelele decapotabile.

A apărut o funcţie bună – sistemul de recuperare. Ea încarcă acumulatorul în timpul mişcării automobilului fără motor sau în timpul frînării.

La solicitare pot fi instalate elemente de suplimentare de design de culoare verde, ce accentuează alegerea ecologică.

Săptămîna viitoare, toată gama de electrocare va fi prezentată la Paris. Automobilele vor ajunge în vînzare peste 3 luni.

Preţurile de start în Gernania - 21 940 euro pentru Fortwo, 25 200 euro pentru Fortwo Cabrio şi 22 600 euro pentru Forfour.

Электромобиль Smart заряжается быстрее, чем телефон

Электромобиль Smart заряжается быстрее, чем телефон

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

A venit primăvara, natura se trezește, a sosit timpul ca și noi, oamenii, să ne trezim, pentru că și noi facem parte din...
20
Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
113
În Germania, în permacultură există un astfel de concept "Teiche mit Spinat abdichten" - "a face fundul iazurilor impe...
64
Un videoclip complet, pas cu pas despre cultivarea castraveților în cîmp deschis, toate îngrățămintele și tratamentele î...
1086