Elveția a închis toate restaurantele McDonald’s din cauza concentrației mari de dioxină din cașcavaluri
Elveția a închis absolut toate restaurantele McDonald's. Țara alpină a făcut un lucru fără precedent, după ce comisarul european pentru agricultură, Dachan Cholosh, a primit peste 120 de cereri din Bulgaria, Spania, Germania și alte țări europene, cu cerința de a interzice legal orice fast-food.
După scandalurile alimentare, cînd în 2009 în cașcavalurile „naturale” din Italia și Spania, s-a constatat o concentrație de dioxină care depășea normele Comisiei Europene, iar în 2011 Germania și alte țări europene au fost acoperite de psihoze „vegetale” din cauza E. coli, pe care oamenii de știință germani și chinezi le-au găsit în legume ecologice, Europa a încetat să mai fie tolerantă în materie de alimentație și îndeamnă la renunțarea la alimentele industriale și la fast-food. Acum, în locul produselor naturale, ONU și UE promovează o industrie alimentară înalt tehnologizată.
Astfel, mișcarea pentru o alimentație sănătoasă Slow Food, nu doar face campanii pentru produsele cu marca BIO, ci și încurajează oamenii să cumpere produse de la fermieri.