ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Empire State Building a economist 2,4 mln de dolari
 

 

Ideea că un astfel de zgîrie-nori imens, ca Empire State Building, a fost reproiectat pentru a îmbunătăți eficiența energetică, pare imposibil. Empire State Building este un zgîrie-nori de lux cu 102 etaje situat pe insula Manhattan din New York, simbol al orașului și principala atracție arhitecturală a Americii. În același timp, acest centru de afaceri, serveşte drept un exemplu foarte bun pentru proprietarii clădirilor mari și mici, în a evalua toate beneficiile de modernizare a consumului energiei și a atinge cele mai mari economii posibile.

 

Un an după finalizarea proiectului de modernizare, Empire State Building a depăşit toate aşteptările şi a adus economii în sumă de 2,4 milioane de dolari pentru costurile la energia electrică. Clădirea a păstrat aproape 4000 de tone metrice de carbon, echivalente cu utilizarea a 750 acri de lemn de pin ca combustibil.

O serie de măsuri de îmbunătățire a eficienței au fost atinse în cadrul programului de parteneriat Clinton Climate Initiative, care a implicat proprietarii clădirilor și grupurile de organizații, inclusiv Institutul Rocky Mountain (Rocky Mountain Institute). Vă oferim cîteva detalii ale proiectului, în conformitate cu comunicatul de presă oficial:

"Proiectul are drept scop modificarea a 8 aspecte inovatoare ale programului de îmbunătățire a infrastructurii de bază a clădirilor, spațiului comun și încăperilor închiriate. Programul de îmbunătățire prezentat de Johnson Controls și Jones Lang LaSalle, include renovarea a 6500 de ferestre, instalarea unui sistem de răcire modernizat, montarea elementelor noi de control al clădirii și sistemul web de management energetic al spațiilor închiriate. Partenerii la proiect au elaborat un plan detaliat de inginerie, iar Johnson Controls a garantat obţinerea economiilor de energie după aplicarea unui contract în valoare de 20 milioane $. În timpul realizării contractului, sumele economisite în cadrul programului de reducere a consumului de energie vor acoperi costul contractului. În cazul în care economiile promise nu vor fi realizate, Johnson Controls va plăti diferența între costul consumului curent de energie și consumul garantat de contract".

 

Эмпайр-стейт-билдинг экономит $2,4 млн. 

 

În timp ce principalele modificări sunt finisate, rămâne încă o mulțime de lucrări pentru a finaliza imaginea de impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Noii chiriași intenţionează să echipeze zona de înaltă performanță și odată ce toate încăperile vor fi renovate, clădirea va economisi 4,4 milioane de dolari pe an prin descreşterea consumului de energie cu 38%, ceea ce va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 105000 de tone metrice în următorii 15 de ani.

Acest tip de modernizare este incredibil de important. Potrivit datelor prezentate de Consiliul Mondial de Afaceri pentru Dezvoltare Durabilă (Wold Business for Sustainable Development), clădirile reprezintă 40% din consumul energiei în SUA.

În orașele mari, cum ar fi New York, clădirile comerciale consumă 75% din toată energia, ceea ce crește importanţa reconstrucției în scopul economisirii energiei, deoarece astfel de proiecte pot fi chiar şi mai importante pentru protecţia mediul înconjurător. Dacă fiecare clădire comercială va efectua o astfel de modernizare ca şi Empire State Building, emisiile de carbon se vor reduce cu 4 milioane de tone - atîtea emisii produce o centrală electrică convenţională pe bază de cărbune.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Sâmbătă, 27 octombrie 2012
Vizualizări: 2173

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
156
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
132
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
86
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
150