ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Empire State Building «înverzeşte»Empire State Building "înverzeşte"

 

 

Una din cele mai înalte clădiri din lume, un simbol al New York-ului - Empire State Building, caută să devină un exemplu de atitudine grijulie faţă de resursele energetice. Şi o face fără utilizarea sistemelor tehnice ultra moderne şi complexe.

Pe 14 octombrie anului curent toate ferestrele ale acestui zgârie-nori proeminent au fost înlocuite în scopul îmbunătăţirii izolării termice a încăperilor şi creşterii eficienţei energetice a clădirii în general.


Aspectul exterior al clădirii nu se va schimba. În plus, pentru modernizarea ferestrelor a fost refolosită sticla demontată, astfel încât 96% din 6514 de ferestre au primit 26000 panouri de sticlă înapoi.

Un mic atelier de modernizare a sticlei a fost plasat direct în imediata apropiere de zgârie-nori de către compania Serious Materials, care se ocupă de producerea materialelor de construcţii ecologice din resurse regenerabile. În acest atelier, se scotea sticla din rame pentru ferestre vechi şi se introducea termopanul modern cu o capacitate mare de izolare. Într-o cavitate ermetică între panouri se pompau gaze speciale şi se insera pelicula izolatoare suplimentară.

Toate lucrările privind demontarea şi montarea ferestrelor au fost efectuate pe timp de noapte, astfel încât angajaţii din birouri, situate în clădire, nu-şi întrerupeau lucrul nici pentru un moment.

Ferestrele noi au mărit reflectarea căldurii solare cu 50%, ceea ce va duce la economii anuale de 400.000 de dolari pe instalaţii de aer condiţionat. Modernizarea fiecărei ferestre costă 700 de dolari, ceea ce este, de fapt, destul de ieftin, deoarece instalarea ferestrei noi ar costa 2500 $.

Modernizarea ferestrelor în una din cele mai emblematice clădiri din Statele Unite este doar o parte a unui program de îmbunătăţire a eficienţei de zgârie-nori, care a fost aprobat în aprilie 2009, cu sprijinul lui Bill Clinton.

Empire State Building a primit deja un rating de la Energy Star, opţinând  90 de puncte din 100 posibile pentru clădiri comerciale. După finalizarea proiectului de modernizare a zgârie-nori, consumul de energie ar trebui să fie redus cu 38%, ceea ce ar duce la economii anuale de 4,4 milioane de dolari.

Anthony E. Malkin, proprietarul companiei Empire State Building, a declarat că, speră că noul zgârie-nori va fi un exemplu de oportunităţi de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi economice pentru alte clădiri comerciale din întreaga lume.

Potrivit statisticilor, conversia celor mai mari clădiri comerciale ale Statelor Unite poate reduce costurile pentru energie în ţară cu 41 miliard de dolari, şi, prin urmare, micşora emisii şi alte deşeuri ale industriei energetice.

 

 

Sursa:  facepla.net  cu trimitere la  news.cnet.com


Duminică, 03 aprilie 2011
Vizualizări: 1863

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
52
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
140
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
55
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
91