ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Enel Green Power a inaugurat prima centrală hibridă din Brazilia

Enel Green Power (EGP) a finalizat și conectat la rețea prima centrală hibridă din Brazilia prin inaugurarea Fontes Solar I și II, primele centrale solare din Brazilia ale companiei. Cele două facilități au fost construite alături de și combinate cu parcul eolian Fontes dos Ventos de 80 MW al EGP, care este deja în funcțiune.

Facilitățile Fontes Solar I și II, situate în statul Pernambuco în nord-estul Braziliei, au o capacitate totală instalată de 11 MW, fiind cel mai mare complex solar din Brazilia. Cele două pot genera peste 17 GWh în fiecare an.

Combinarea energiei solare și eoliene va asigura producerea mai stabilă de energie și reduce efectele de variabilitate ale condițiilor meteorologice. Hibridul va genera aproximativ 340 de GWh pe an – echivalentul nevoilor anuale de energie a aproximativ 170.000 de gospodării din Brazilia.

EGP a investit un total de aproximativ 18 milioane de dolari americani în construcția facilităților Fontes Solar I și II, care sunt susținute de un contract de cumpărare de energie (PPA) pe 20 de ani, acordat Enel Green Power printr-un proces de licitație în decembrie 2013. Energia generată de centrale va fi livrată statului Pernambuco.

Cu inaugurarea Fontes Solar I și II, capacitatea totală instalată a EGP în Brazilia se ridică acum la 388 MW. Ca urmare a câștigării licitației, anunțate astăzi, pentru 553 MW de capacitate instalată adițională față de capacitatea solară de 254 MW, acordată în noiembrie 2014 tot prin licitație, EGP este acum cel mai mare jucător în sectorul energiei solare din Brazilia.

Enel Green Power are o capacitate instalată de peste 9.900 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale și biomasă. În prezent, deține aproximativ 740 de centrale operaționale în 15 țări.

 

Sursa: green-report.ro

Duminică, 13 septembrie 2015
Vizualizări: 976

Citiţi de asemenea

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” au desfășurat o acțiune ecologică în capitală, unde au acumulat circa 50 de sac...
81
Din cele mai vechi timpuri, levănțica era considerată un elixir minune cu proprietăți terapeutice uimitoare. A luat nașt...
83
Pe lacurile zonei ecologice VioPark creat de holdingul Daac Hermes s-au stabilit mai multe lebede. Acest lucru îl demons...
65
1. Nu e voie să pregăti în seră un pămînt prea bogat nutritiv pentru această cultură. Aduceți (chiar din toamnă) gunoi...
378