ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Energetica solară creează locuri de muncă de 20 de ori mai repede decât alte domenii ale economiei
 

Conform statisticilor, în ziua de azi în SUA există de două ori mai mulți specialiști în instalarea panourilor solare, decât a lucrătorilor din industria cărbunelui și la fiecare 2,5 minute aici se instalează un nou panou solar.

Nevoia de profesii ecologice este în creștere în fiecare zi. În 2014, Biroul american de Statistica a Muncii a înregistrat că numărul de angajați în industria solară se apropie de numărul de salariați la industria de petrol și gaze (circa 175 mii de locuri de muncă).

Acesta înseamnă că au apărut 80.000 de locuri de muncă începând doar din 2010! Dar energetica solară are încă o pondere relativ mică în sectorul energetic din SUA. Industria solară se dezvoltă și în majoritatea țărilor abia începe să câștige impuls.

Солнечная энергетика

Când companiile americane au crescut numărul de locuri de muncă cu doar 1%, aceasta a dus la o creștere totală a numărului  de locuri de muncă în domeniul energeticii solare de 20 de ori! Motivul pentru creșterea numărului de locuri de muncă, desigur, a fost creșterea rapidă a utilizării energiei solare în țară:

Солнечная энергетика

care se provoacă de o scădere rapidă a prețurilor, și nu numai pentru panourile solare, dar și pentru alte sisteme și facilități.

Солнечная энергетика

Aici este o defalcare a locurilor de muncă pe sectoare (inclusiv instalare, producție, vânzări și dezvoltarea celulelor solare) și ani, cu unele previziuni pentru 2015:

Солнечная энергетика

În cazul în care prețul petrolului va rămâne scăzut și producția de gaze de șist va deveni neprofitabilă, petroliștii vor putea găsi un nou loc de muncă în domeniul energiei curate ...

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
157
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
150
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
309
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
496