Energia solară de mult timp este mai ieftină decât cea nucleară

/ Vizionări: 3580

Energia solară de mult timp este mai ieftină decât cea nucleară

 

Energia solară de mult timp este mai ieftină decât cea nuclearăDe mai multe decenii, se credea că Soarele reprezintă o sursă de energie ecologică inepuizabilă, extrem de puternică şi, cel mai important lucru, regenerabilă, deşi generarea energiei electrice este relativ scumpă. Prin urmare, s-a optat pentru centrale nucleare, care au fost construite la nivel mondial într-un număr mare.

Vaticanul a trecut aproape complet la energia solară
Vaticanul a trecut aproape complet la energia solară

În ciuda faptului că aceste centrale sunt destul de periculoase pentru mediul înconjurător, în special în cazul apariţiei situaţiei avariate (deşi exemplul staţiunii atomice de la Cernobâl a învăţat câte ceva oamenii), ele produc energie electrică suficient de ieftină.

Dar ştiinţa nu stă pe loc. Şi acest lucru se referă şi la dezvoltarea energiei solare. Prin urmare, în rezultatul cercetărilor intensive, desfăşurate pentru un termen lung, a fost obţinută nu numai o reducere semnificativă a costului panourilor solare, ci , de asemenea, o îmbunătăţire serioasă a proceselor tehnologice la convertirea energiei solare în energie electrică. Iar centralele nucleare, în legătură cu introducerea măsurilor de securitate sporită, au devenit mai scumpe. De exemplu, costul reactorului în anul 2002 a fost de aproximativ 3 miliarde de dolari, acum - aproximativ 10 miliarde de dolari. Cum raportează cercetătorii de la Universitatea din California, costul unui kilowatt de energie electrică solară constituie 16 cenţi şi este mai ieftin, decât un kilowatt de energie electrică produsă la centrale nucleare.

 

Energia solară de mult timp este mai ieftină decât cea nucleară

 

 

Sursa: ecofriendly.ru