ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Energia «verde» ruinează companiile energetice din SUA
 

Companie energetice americane se opun în mod activ la introducerea în masă a tehnologiilor "verzi", deoarece acestea le privesc de o parte semnificativă a profiturilor.

În 2013, numai în treilea trimestru, 31000 de gospodarii casnice din SUA au instalat panouri solare, refuzând parțial sau complet la achiziționarea energiei electrice de la companiile energetice.

Poziția de lider în tranziția la surse regenerabile de energie ocupă California, Arizona și Carolina de Nord. Dar vânzătorii au constatat că consumul energiei electrice a scăzut în toate statele.

Americanii instalează masiv panourile solare pe acoperișuri . În conformitate cu raportul din decembrie Green Tech Media Research, în acest an pentru uz casnic au fost achiziționate cu 35 % mai multe de aceste dispozitive decât în 2012. În general în tară, potrivit Asociației Solar Energy Tehnology, toate panourile solare exploatate pot furniza electricitate pentru cel puțin 1,7 milioane de case.

" Furnizorii de energie electrică nu au fost pregătiți pentru faptul că atât de mulți oameni vor renunța la serviciile lor. Se pare că cifra persoanelor fizice refuzate este mică, însă companiile vor fi nevoite să compenseze scăderea vânzărilor prin creșterea prețurilor. Acest lucru va duce la faptul că tot mai multe familii vor trece la energie regenerabilă. Este început unei reacții în lanț, care poate duce la dezastrul furnizorilor", - a comentat situația Dr. Roberts, expert al revistei despre  mediul înconjurător The Grist.

Încercările companiilor energetice de a lupta cu "verzii" nu au adus nici la un rezultat. În special furnizorul de energie electrică din Arizona a încercat în acest an să impoziteze toți proprietarii panourilor solare cu o amendă lunară de 50 dolari,  motivând-o prin utilizarea liniei comune de transportare a energiei electrice. Însă o astfel de inițiativă nu a fost susținută de autoritățile locale.
 

Vineri, 03 ianuarie 2014
Vizualizări: 2218

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
104
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
290
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
127
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
104