ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Epoca proştilor sau religia noii ordini mondiale 

 

 

Un fenomen social uimitor, de care toți au auzit, dar nimeni nu-l cunoaşte cu adevărat. O construcţie specială a sistemului de mituri în faţa cărora cedează sistemul imunitar al conștiinței sociale. Mișcarea "spontană", care se dezvoltă după un plan pre-definit. O varietate mare de noţiuni la o unificare ușor recunoscută. Predica unităţii planetare şi în același timp păstrarea discretă a castei elitare. Religia iertării destinată să devină baza noii ordini mondiale.

Una dintre primele afirmaţii potrivit căreia forțele, care au preluat controlul asupra dezvoltării omenirii, se pregătesc să introducă o religie mondială nouă a fost formulată de insiderul, dr. Richard Day în 1969, în timpul unei reuniuni a Societăţii Pediatrilor din Pittsburgh.

Interzicând ascultătorilor să facă înregistrări, dr.Richard Day, le-a divulgat planul de introducere a unei ordine mondiale noi, care conţinea o serie de măsuri, inclusiv reducerea populaţiei prin diferite activități, multe dintre care le-am simţit deja: separarea sexului de la reproducere, propagarea contraceptivelor, desfrâului și a homosexualității, distrugerea instituției familiei. De asemenea, au fost acceptate eutanasia şi accesul redus la medicină, blocarea metodelor de lecuire a cancerului și provocarea atacurilor de cord, limitarea cantităţii alimentelor și deteriorarea calității produselor alimentare, răspândirea narcomaniei și alcoolismului pentru a crea "o atmosferă de junglă", controlul climei și actele de identificare implantate.

În ceea ce privește religia, a fost planificată fuziunea tuturor religiilor în una singură, redactarea și înlocuirea unor cuvinte-cheie ale textelor sacre pentru a manipula mai bine oamenii.

De asemenea, merită să ne amintim de conceptul "miliardului de aur" care constă în faptul că biosfera Pământului, nu poate rezista la o presiune tehnologică prea mare din partea populaţiei în creştere. Cauza principală a crizei este anume populația în exces, ci nu moralitatea și calitatea controlului asupra tehnosferei. De aici rezultă şi decizia propusă - reducerea populației planetei de mai multe ori. Reducerea consumului, atât absolut, cât și pe cap de locuitor. Păstrând tipul de societate actuală elitistă: mulțime - elită. Desigur. Aceasta este o constantă care nu poate fi abandonată. Totul se face pentru ea. În comparație cu ea 2-3 miliarde de vieți sunt o nimica toată.

Desigur, noua religie a lumii construită trebuie să abordeze anume provocările marcate de conceptul " miliardului de aur", adică, ar trebui să creeze pentru ea o bază religioasă. Şi să se concentreze asupra ecologiei, să justifice reducerea numărului populației (prin diferite moduri) pentru a reduce consumul. Și în ceea ce privește tehnicile sociale - să unească sub controlul său diverse curente și mișcări, adesea contradictorii.

Liderii forţelor de opoziție sunt instruiți pentru a primi granturi alocate de cineva pentru ceva. De exemplu, militanţii pentru drepturile hârciogilor sunt iniţiaţi nu numai în caracteristicile biologice ale animalelor, reproducerea acestora şi contextul globalizării, ci de asemenea în elementele de bază ale conducerii, în crearea diferitelor structuri, în avertizarea și adunarea rapidă a membrilor organizaţiei. Ceea ce ajută la mobilizarea structurii la momentul potrivit în direcția în care va fi condusă de un lider. Totodată, el va primi toate resursele necesare, atât materiale și tehnice, cât şi cele financiare. Toate acestea sunt legate de un plan unic având obiective definite, modalități de a le atinge şi criteriile pentru a obţine succes.

Aceasta este anume o tehnologie. Și ea oferă o garanție aproape absolută a succesului. La utilizarea acestei tehnologii, regimurile din lumea arabă au căzut ca la comandă. De fapt, ea s-a născut în SUA în anii 70 ai secolului trecut, ca mișcarea New Age. Şi nu este întâmplător faptul că în SUA în "sfârșitul lumii", crede un procent mai mare de oameni decât în lumea întreagă - 22% din populație. În Europa - 6-7%, în Rusia, China și Turcia - 14%.

Pentru a aduna forțele și masele, noua religie mondială inițial trebuie să fie în stare să atragă diverse mişcări, aşa cum procedează tehnologii politici ai revoluțiilor colorate. Aceasta este o mișcare uimitoare, care unește prin toată lumea mai mult de 10 mii de organizații de diferite viziuni: de la cercuri de yoga până la cursuri de dezvoltare personală, de la astrologie până la consultaţii cu privire la îmbunătățirea afacerilor.

Cea mai mare parte a mişcărilor constituie organizaţii mici și chiar mari independente (sau mai degrabă amatoare), unite printr-un spațiu informațional comun, prin care noile idei trec cu o viteză care depăşeşte viteza sunetului. O mare parte din oamenii planetei, dacă nu majoră, fără să știe măcar ce înseamnă New Age și chiar abordând într-un mod critic (ca ortodocşii) orice tendinţe noi, cu toate acestea au absorbit miturile generate de mișcarea New Age şi acum potrivesc cu ele comportamentul, visele și speranțele.

Secretul capacităţii uimitoare a New Age de a pătrunde în orice mediu, de la politică până la educația preșcolară, constă într-o structură specială a mitologiei sale, drept baza căreia sunt cei trei piloni ai New Age.

1. Mituri de "unitate". Toate drumurile duc la Dumnezeu.
2. Mituri de "toleranță". Nu judeca. Nu evalua. Și cel mai bine nu gândi.
3. Mituri de profanare. Trebuie doar să crezi (să te gândeşti la ceva bun). Gândire pozitivă.

Interacțiune în sistemul de mituri
Trei piloni ai New Age formează un sistem închis de auto-susținere. Drept bază este, desigur, ideea că "toate drumurile duc la Dumnezeu". Dar, acest mit nu ar rezista mult timp, dacă oamenii ar continua să gândească critic, astfel se introduce toleranța: "nu judeca", "nu evalua", "decide inima, rinichii, ficatul, numai nu capul”. Dar, toleranța nu este posibilă fără o profanare, o simplificare a imaginii lumii până la un nivel primitiv, fără un refuz de a vedea realitatea și a o analiza. Prin urmare, trebuie doar "să crezi în ceva bun". Drept temei pentru o astfel de simplificare radicală serveşte aceeaşi sintagmă „toate drumurile duc la Dumnezeu”. Se primeşte un fel de cerc vicios, care trece peste capetele și sufletele poporului nostru. Şi nu se opreşte.

Trebuie să menţionăm încă o deosebire unică a acestei noi ere. Dacă în conversația bărbaţilor încă se mai poate apela la raţiune, femeile blochează toată lumea cu noua filozofie ultramodernă, ca şi pescuitul peștelui cu dinamita. Întregul sistem de mituri New Age este destinat, în primul rând, femeilor. Femeile practic nu au nici o imunitate la această mitologie. Ceea ce, de fapt, şi au planificat dezvoltatorii. În cadrul cultului New Age o atenție mare este acordată cultului Zeiţei, Marii Mame, Mumei Pământ, zeiţei Geo, dragostei universale. Înfloreşte cultul de vrăjitorie, de farmece feminine, magia de respingere, se promite (şi desigur, atrage foarte multe femei) o tinerețe veșnică și chiar o viață veșnică. De fapt, acest postulat rezultă din structura miturilor: apelul de a "opri raţiunea", a "lua decizii cu inima" oferă carte-blanche femeilor (şi propune bărbaţilor „să scoată creierii din funcţiune”).

Dar cum să ajungem la vindecare?

În primul rând, să gândim. Să verificăm toate elementele de bază ale concepţiei despre lume și să scapăm de tot ce e inutil, artificial, introdus, străin. Procesul este complex și uneori dureros.

Dar, pe de altă parte, există mintea, raţiunea noastră colectivă. În ochii proprii nu observăm nici o bârnă, iar în ochiul altuia vedem rapid şi paiul. Deci, haideți să folosim această proprietate, „ scoţând unui altuia din ochi paiul, bârne, aisberguri întregi” ai mitologii New Age. Să găsim unele puncte de referință, cu care suntem de acord - cunoştinţele divine - cu ajutorul cărora să creăm conceperea proprie a lumii.

În al treilea rând, să râdem. Râsul este libertatea interioară. El ne ajută să scăpăm de excesuri. El verifică concepţia asupra lumii în sensul integrităţii și eficienței. Dar, acest lucru este şi distractiv, atrage pe cei din jur. Râsul se răspândește ca un val de la o persoană la alta. Dacă New Age este un virus, atunci râsul este viruso-fag, anti-virus mobil. Un alt lucru este că avem nevoie de un râs special, cu mult peste talie (dacă vom face o comparaţie cu pseudo-umoriştii noştri de azi), poate chiar mai sus deasupra capului (va fi nevoie să sărim), de un râs la nivelul lui Dumnezeire, împreună cu Dumnezeu. Râsul pe seama sfinţilor (sau celor, care încearcă să pară astfel). Și, desigur, pe seama Guvernului Mondial. Râsul universal la bucătărie sau pe site. Râsul veşnic - azi şi acum. O provocare fascinantă. Si cea mai relevantă pentru ziua de azi.

Marţi, 26 martie 2013
Vizualizări: 5784

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
66
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
196
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
86
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
88