ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Erupţia unui vulcan în Sumatra: Mai mult de 15.000 de persoane au fost evacuate
 

 

Mai mult de 15.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească domiciliul, în urma erupţiei celui mai înalt vulcan din insula Sumatra, Sinabung, care a aruncat pietre şi lavă fierbinte, punînd în pericol localităţile din vecinătate, transmite canalul de televiziune Fox News, citînd AFP şi media locale.

 

'În acest moment, 15.281 de persoane au fost evacuate în 16 adăposturi temporare în districtul Karo (provincia Sumatra de Nord)', a indicat joi un purtător de cuvînt al autorităţilor locale, Robert Peranginangin.

Autorităţile indoneziene au avertizat companiile aeriene ce zboară în această regiune în legătură cu pericolul care persistă după trezirea la 15 septembrie a vulcanului Sinabung (cu o înîlţime de 2,46 km), după o pauză de trei ani, care a aruncat o coloană de fum la o altitudine de 3 km, forţînd locuitorii din împrejurimi să plece din calea pericolului.

În timpul erupţiei anterioare în septembrie 2010 - prima în mai mult de patru secole - a 'muntelui de foc', situat în apropierea oraşului Medan, capitala provinciei Sumatra de Nord, au murit două persoane, iar peste 12.000 de oameni au fost evacuaţi. De data aceasta nu există informaţii cu privire la eventuale victime.

Indonezia face parte din aşa-numitul 'cerc de foc' al Pacificului - cea mai întinsă şi activă zonă vulcanică de pe Terra concentrînd 62% din vulcanii activi existenţi în prezent (peste 350 din cei 600 vulcani activi).

 

 

 

Sursa: noi.md

 

Duminică, 22 septembrie 2013
Vizualizări: 1078

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
326
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
144
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
196
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
112