ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Exerciții care previn îmbătrînirea organismului

În Asia, încă din cele mai vechi timpuri, se știa că membrele inferioare îmbătrînesc în primul rînd. În tratatele orientale privind vindecarea, au fost descrise în detaliu exercițiile, cu ajutorul cărora este posibilă întărirea mîinilor și picioarelor și păstrarea tinereții și sănătății picioarelor pentru mult timp. Efectuarea corectă și constantă a acestor tehnici simple va încetini începerea schimbărilor legate de vîrstă.

Bătrînețea începe de la picioare!

Mergeți pe călcîie și în vîrful degetelor

Dacă veți merge în mod regulat pe vîrfuri, pe călcîie, pe ambele margini ale talpei (interioare și exterioare), atunci veți întări perfect țesuturile musculare și osoase. Acest lucru asigură un flux sanguin către extremitățile inferioare, îmbunătățește circulația sîngelui în organism și îmbogățește toate organele cu oxigen.

Bateți talpa

Această metodă în antichitate era considerată una dintre cele mai eficiente pentru normalizarea alimentării cu sînge în întregul organism. Bătătile ușoare trebuie efectuate imediat la baza degetelor de la picioare. Puteți lovi cu un băț din cauciuc sau lemn sau puteți folosi o sticlă goală. După un timp, veți simți un flux de sînge și o încălzire plăcută în întregul organism, stare liniște și calm. Dacă aveți tulburări de vedere, trebuie să loviți tare pe zona dintre al doilea și al treilea deget de la picioare cîte cinci minute pe zi – această zonă în medicina orientală se referă la zona ochilor.

Masați punctul din arcul piciorului

Experții orientali ne sfătuiesc să stimulăm în mod regulat un punct special – el este situat direct în centrul arcului piciorului. Masajul duce la creșterea fluxului de sînge și relaxarea rapidă a țesuturilor musculare. Cel mai bun moment pentru stimulare este dimineața și seara. Puteți apăsa pe acest loc de 20 de ori la rînd, la fiecare picior. În plus, un mare beneficiu va aduce stimularea în combinație cu procedurile acvatice. Într-un lighean mic sau vană, turnați apă fierbinte de la 37 la 39 de grade, țineți picioarele pînă se înroșesc ușor. Apoi, cu ambele degete mari apăsați imediat centrele de pe picioare de 80 de ori. La final, în continuare timp de trei-cinci minute, frecați bine ambele tălpi cu palmele mîinilor.

Masați întreaga talpă

Pune piciorul pe vîrfuri. Imediat, cu ambele palme, treceți peste ele din interior și de-a lungul suprafeței laterale, de la baza piciorului pînă la degete. Apoi coborâți pe călcîi și cu exact aceleași mișcări netede, masați suprafața din față și din spate. Apoi masați cealaltă talpă. Puteți face acest masaj în duș sau în vană.

Mergeți desculț

Cel mai bun masaj pentru picioare este mersul desculț pe pământ, iarbă, nisip. În sezonul rece sau dacă este imposibil - mergeți desculți pe un covor special. Acest lucru se poate face în orice moment al anului, încercați să vă scoateți pantofii pentru 10-20 de minute și să vă plimbați. Mersul regulat desculț crește durata de viață.

Efectuați exercițiul "Lovire stînd pe șezute"

Aceste mișcări le puteți face în orice moment, cu orice ocazie. În probleme renale sau a tendinței de umflare a picioarelor, se recomandă să se facă între ora 17 și 19, cînd rinichii sunt cei mai activi. Așezați-vă pe un scaun și începeți să loviți cu tălpile de podea. Acest lucru se poate face alternativ sau concomitent cu ambele picioare, mai întîi cu degetele, apoi cu tălpile și apoi cu întreaga suprafață a tălpii. Loviți pînă cînd simțiți căldură în tălpi.

Faceți băi de contrast la tălpi

Un mare beneficiu pentru picioare vor aduce procedurile cu apă rece și caldă. Udarea de contrast ajută la creșterea tonusului muscular, la îmbunătățirea alimentării cu sînge și la previne îmbătrînirea. Și, bineînțeles, trebuie să dați picioarelor mai mult de lucru – să mergeți, să vă mișcați degetele, să vă îndoiți și să dezdoiți tălpile.

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
97
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
260
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
118
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
99