ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Exerciţii pentru creier, foarte ciudate, însă foarte utile
 

În 1936 scriitoarea americană Dorothy Brandt în cartea sa „Trezeşte-te şi trăieşte”(Wake Up and Live) a propus câteva exerciții distractive pentru creier, care vă ajută să faceți mintea mai lucidă și mai flexibilă. Aceste exerciții sunt concepute pentru a vă scoate din mediul dvs. obişnuit, a arată o perspectivă diferită (chiar și o realitate diferită, dacă doriți) și a crea o situație care va necesita ingeniozitate și soluții creative.

Acestea sunt exercițiile. Dezvoltăm creierul.

1 . Petreceţi o oră pe zi fără a spune nimic, răspunzând doar la întrebările directe ale celor din jur, fără a crea impresia că sunteţi supărat sau nu aveţi dispoziţie. Comportaţi-vă normal, cât este posibil. Nu faceţi nici un fel de observaţii și nu cedaţi la încercările de a extrage informații de la dvs.

2 . Timp de 30 minute pe zi gândiţi-vă doar la un singur lucru, fără  a vă abate de la temă. Puteţi începe cu cinci minute.

3 . 15 minute pe zi comunicaţi, fără a folosi cuvintele "eu, mie, al meu".

4 . Rămâneţi pe pragul oricărei încăperi aglomerate și evaluaţi dimensiunea sa.

5 . Lăsaţi ca noul prieten să vorbească  numai despre ei însuși, fără a-l lăsa să conştientizeze acest lucru. Cu întrebările politicoase returnați-l la conversația reciprocă, astfel încât el să nu simtă atitudinea negativă.

6 . Încercați să vorbiţi doar despre dvs., fără a se laudă, fără a se plânge și fără a forța interlocutorii să se plictisească.

7 . Faceţi un plan strict pentru două ore pe zi și-l urmăriţi.

8 . Puneţi 12 sarcini aleatoare, cum ar fi mersul pe jos de 20 km de la domiciliu, fără a utiliza mijloacele speciale; mergeţi 12 ore fără alimente; luaţi micul dejun în locul cel mai neașteptat și nepotrivit pe care îl veţi găsi; nu vorbi toată ziua în afară de răspunsuri la întrebări; rămâneţi treaz toată noaptea și lucraţi.

9 . În timpul zilei răspundeţi afirmativ la toate întrebările și sugestiile (în limitele bunei-cuviinţe).

Aceste exerciţii pot părea stupide și inutile, dar, de fapt, ele pot aduce în viaţa dvs. multe lucruri noi și vor ajuta să vă cunoaşteţi mai bine.
 

Sursa: vk.com

Luni, 14 octombrie 2013
Vizualizări: 4880

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
310
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
175
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
286
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
117