ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Expo Milano 2015, un oraș inteligent care ar putea alimenta 100.000 de oameni 

 

 

Zona în care se desfășoară Expo Milano 2015 este echivalentul unui oraș inteligent, complet electric, capabil să satisfacă nevoile energetice ale unui număr de 100.000 de oameni. Întreaga arie a expoziției este electrificată în totalitate datorită rețelelor inteligente și tehnologiei de ultimă oră, care combină eficiența cu durabilitatea.

Orașul inteligent de la Expo Milano are o capacitate instalată de 75 MW, gândită pentru un consum zilnic estimat de 1.000.000 kWh, 100 posturi de transformare de medie tensiune ce furnizează energie electrică pavilionului, 100 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice (30 în zona Expo și 70 în afară), 8.500 de becuri cu LED-uri Archilede, care vor ilumina zona de expoziție și care vor economisi circa 280.000 kWh, aproximativ 36% din consum, un sistem de stocare, care va optimiza fluxul local de energie (270 kW), un centru de operare a rețelei inteligente, care va fi activ 24 de ore pe zi și un showroom pentru vizitatori.

Rețeaua inteligentă este echipată cu un sistem avansat de control și protecție de la distanță și implementează o rețea de medie tensiune în buclă închisă, care va asigura o înaltă calitate a serviciilor, datorită măsurilor automate ce izolează părți ale rețelei afectate de eventualele defalcări și, drept urmare, evită întreruperile de servicii pentru clienți și vizitatori.
Fiecare pavilion are propriul sistem de management al energiei, care permite vizitatorilor să ia parte la utilizarea energiei și care combină tehnologie de ultimă oră ce monitorizează și controlează consumul și necesarul de energie, optimizează fluxurile energetice și integrează atât instalații de energie regenerabilă, cât și sisteme de stocare.

Lucrările au fost efectuate de compania energetică Enel care este și partenerul global oficial el evenimentului. Orașul inteligent transpus în realitate de companie combină protejarea mediului, eficiența energetică și durabilitatea economică într-un model urban unic, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții și de a crea noi servicii pentru locuitorii și autoritățile locale.

Organizatorii așteaptă 20 de milioane de participanți

Circa 140 de țări participă la Expo Milano 2015, care va dura până la sfârșitul lunii octombrie și care se desfășoară pe o suprafață de un milion de metri pătrați, având ca temă oficială „Hrănirea planetei, energie pentru viață”. Lucrările de amenajare a sitului expoziției și a împrejurimilor s-au desfășurat intens până în ultima clipă din cauza întârzierilor provocate, printre altele, de scandaluri de corupție.

În cele șase luni sunt așteptați circa 20 de milioane de vizitatori, Italia sperând să câștige în imagine prin acest eveniment care ar trebui să contribuie și la relansarea economiei italiene. Expoziția nu se bucură însă de aprecieri unanime. Unii nu sunt de acord cu prezența însemnată printre sponsori și parteneri a unor mari companii multinaționale din domeniul agro-alimentar, considerată contradictorie în raport cu mesajul umanist al manifestării.

Expoziția numără în total 80 de pavilioane, dintre care 54 administrate direct de țări, nouă destinate unor produse precum cafeaua și orezul, iar altele găzduind firme și organizații ale societății civile. Un bilet individual costă între 27 și 39 de euro, prețul fiind mai mic pentru grupuri și familii. Au fost vândute până acum circa 10 milioane de bilete, potrivit premierului Renzi. Italia speră în încasări de 10 miliarde de euro, dintre care 5 miliarde din turism, principalii beneficiari fiind orașul Milano și regiunea Lombardia.

 

Sursa: green-report.ro

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
422
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
527
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430