ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Extractul de rodie este o băutură sănătoasă şi prețioasă … 

 

 

 

Dacă căutaţi un produs care ar fi bogat în antioxidanţi, rodia se potrivește cel mai bine cu toate criteriile și cerințele menţionate. Și deşi, strămoșii noștri nu au cunoscut valoarea ei nutritivă, precum şi beneficiile aduse de acest produs, dar chiar și ei au considerat acest fruct prețios.

 

Fructele de rodie au o coajă tare roşie şi o pulpă suculentă dulce-acrişoară, care arată ca o mulțime de semințe roșii conținând vitaminele A, B5, C, B3, E, acid folic, fier, potasiu și polifenoli antioxidanți. Nu este întâmplător că babilonienii antici mestecau semințele de rodie în ajunul bătăliei și credeau cu sfinţenie că rodia îi va face invincibili, cu astfel de conţinut util într-adevăr te poţi aștepta la o victorie, dacă nu în timpul războiului, atunci, cu siguranță, în lupta împotriva maladiilor ...

 

Vă prezentăm câteva proprietăți utile ale acestui fruct

- Nivelul ridicat de antioxidanţi în semințele de rodie și în suc, care se prepară din ele, ajută organismul uman să lupte cu celulele canceroase. Imaginaţi-vă că sucul de rodie conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde sau vinul roşu. De aceea, se recomandă să consumaţi sucul de rodie pentru prevenirea cancerului, precum și a celor care s-au confruntat în viața sa cu o diagnoză teribilă cum ar fi cancerul la sân sau cancer la prostată. La ziua de azi, știința și medicina în mod oficial au dovedit că dacă veţi consuma zilnic 235 de mililitri de suc de rodie, puteţi încetini în mod semnificativ creşterea tumorilor canceroase.

- Consumul sucului de rodie poate normaliza tensiunea arterială. De ce? Pentru că substanțele conținute în suc ajută la diluarea sângelui și circulația acestuia prin tot organismul. Este suficient să beţi cincizeci mililitri de suc de rodie și indicii de înaltă tensiune arterială vor scădea cu cinci la sută.

- Consumul rodiei este util acelor persoane care suferă de boli cardiovasculare. Aceiași antioxidanţi sunt o profilaxie excelentă pentru prevenirea plăcilor în artere şi ateroscleroza. Chiar dacă sunteţi deja, diagnosticat cu ateroscleroză, rodiile vă pot salva de la un atac de cord şi accident vascular cerebral. De asemenea, rodiile vor fi foarte utile pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, care sunt la fel incluşi în grupul de risc pentru ateroscleroză.

- Consumul rodiei are, de asemenea, un efect benefic asupra articulațiilor umane. Astfel, extractul acestui fruct împiedică dezvoltarea unei enzime care afectează articulaţiile umane. De aceea, pentru cei care suferă de artrită, reumatism şi alte tulburări ale articulațiilor este important să nu uite să includă acest fruct în meniul lor. În perioada de exacerbare acest fruct va avea un efect antiinflamator.

- Vreţi să aveţi dinţi sănătoşi? Studiile recente au arătat ca consumul zilnic de suc de rodie previne dezvoltarea tartrului dentar - odontolit, inflamarea gingiilor şi elimină respiraţia urât mirositoare.

- Rodia este utilă și bărbaților, deoarece îmbunătățește procesul de circulație a sângelui în tot organismul și previne dezvoltarea impotenţei.

- Medicina și știința au dovedit că anume sucul de rodie poate să încetinească şi să oprească dezvoltarea unei astfel de maladii teribile ca Alzheimer. Anume antioxidanţii numiţi polifenoli, care sunt în sucul acestui fruct în abundență, împiedică apariția stresului oxidativ, care poate duce la depozitări beta-amiloide, unul dintre factorii care contribuie la apariția și dezvoltarea maladiei.

- Nu ne putem priva de rodie și în sezonul când suntem cu toții afectați de răceli și boli virale. Astfel, vitamina C, care este în rodie, ajută organismului nostru să facă față simptomelor de boală. Este suficient să consumaţi unul sau două pahare de suc de rodie, că veţi uita ce este concediu medical, febra și toate consecințele răcelei.

- Substanțele care sunt conținute în rodie, normalizează nivelul de estrogen în corpul unei femei, ceea ce este foarte important pentru cei care trec prin menopauză sau CM.

- Semințele de rodie și sucul din ele sunt utile pentru tratamentul dizenteriei, diaree și paraziților intestinali, în medicina alternativa se foloseşte decoctul de coajă de rodie.

Însă, între beneficiu și așa numitul moment când acest fruct poate fi dăunător pentru sănătatea dvs. există o limită foarte mică. După cum aţi ghicit, totul depinde de cantitatea fructelor folosite, precum și de concentrația sucului de rodie.
În ceea ce privește contraindicații, când este mai bine să nu consumaţi rodia, figurează ulcerul duodenal sau gastric, pancreatita și de asemenea, gastrita cu aciditate ridicată. Consumând rodia pe parcursul acestor maladii, doar veţi exacerba tabloul clinic al bolilor.

 

 

Sursa: facebook.com/TerraMed

 

Duminică, 03 martie 2013
Vizualizări: 3785

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
49
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
316
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
232
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
372