ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Faci ceea ce-ţi place
 

Ken Robinson: în prezent are loc criza resurselor umane.

 

Sir Ken Robinson este specialist în domeniul inovației, creativității și resurselor umane, el consultă guvernele şi evenimente culturale importante din lume. D-lui a fost înnobilat în 2003 pentru meritele sale în dezvoltarea educației și artelor. În discursul său la The School of Life din cadrul şedinţei Conway Hall din Londra, cea mai veche dintre societățile existente pentru gândire liberă, Robinson susține că cauza greșelilor noastre rezidă în așteptările foarte mici.

 

A fi la locul său nu înseamnă de a avea succes, din punct de vedere comercial. Acest lucru vă garantează o satisfacție spirituală.

 

În cultura noastră a nu cunoaşte ceva înseamnă a vi vinovat în faţa societăţii. Nu-i așa? Oamenii în mod constant pretind că ei știu multe despre o mulţime de lucruri, fără a avea, de fapt, nici cea mai vagă idee. Pentru că cel mai rău lucru pe care îl poţi face în tradiția europeană - este să arăţi că nu eşti la curent, că nu ai o părere personală. Rapoartele de știri susţin această opinie, ele ne oferă puncte de vedere în credit, ca o bancă. Ce mă impresionează de mult timp: mulți oameni îşi petrec întreaga lor viaţă făcând lucruri de care nu au nevoie. Ei pur și simplu încearcă să supraviețuiască săptămâna de lucru, încearcă să îndure în așteptarea week-endului și nu simt nici o satisfacție în urma activităţii desfășurate, şi în cel mai bun caz, tratează munca sa cu toleranță, în cel mai rău - fără ea.

 

Делайте то, что любите

© Dalailamacenter

 

Majoritatea oamenilor de fapt nu-şi pot imagina de ce sunt capabili, nu știu care sunt, de fapt, talentele lor, care sunt capacitățile lor. Și prin urmare mulți trag concluzia că ei nu au nici un fel de talente. Însă convingerea mea profundă este că noi toți suntem născuți cu talente și abilități. Dacă sunteți un om, acest lucru este în sânge. Sunt convins că cea mai importantă diferență între om şi toate celelalte fiinţe vii este puterea imaginației.

 

Делайте то, что любите

 

 

Oamenii au un trecut. La oameni întotdeauna ceva se întâmplă, nimic nu stă pe loc. Acest lucru se datorează faptului că în afară imaginației noi avem şi consecința ei directă - creativitatea pe care o folosim pentru a crea ceva nou. Ne naștem cu acest lucru tot așa cum ne naștem cu capacitatea de a comunica verbal și a gândi. Diferența este că unii descoperă aceste capacităţi, iar ceilalţi - nu. Prin urmare, aceştia din urmă de multe ori ajung la concluzia că ei nu au aceste abilităţi.

Unul dintre principalele semne că vă aflați la locul potrivit constă în faptul că sentimentul dvs. de timp se schimbă. Știţi cum e - atunci când faci ceva ce nu-ţi place, cinci minute par a fi o oră. Când primiți o plăcere de la ceea ce faceţi, ora pare cinci minute. O componentă importantă este îndemnarea, iar cealaltă - pasiunea. Nu este suficient să faci ceva bine pentru a fi la locul potrivit. Cunosc o mulțime de oameni care sunt adevăraţii profesionişti în ceea ce fac, dar nu le place ceea ce fac.

 

Делайте то, что любите

 

 

Sunt convins că, dacă vă aflați la locul potrivit, ocupându-vă de ceea ce vreţi să faceţi, de ceea ce atrage sufletul, atunci această ocupație niciodată nu vă va obosi, ci dimpotrivă, vă va energiza şi stimula. Când vorbesc despre criza resurselor umane, mi se pare că aceasta are loc, în principal, pentru că mulți oameni au negat abilităţile pe care le au. Știu o mulțime de oameni care au avut şansa de a dezvolta talentele sale înnăscute și astfel au înțeles scopul lor în viață. Altora le-au ajutat cei care au observat talentele lor înainte de a le observa ei înșiși.

Aproape în fiecare poveste este cineva care a ajutat și a sprijinit omul. Însă faptul că noi înşine creăm viețile noastre este cel mai mare bine al ființei umane. Noi nu suntem obligați să urmărim o unică cursă, trasată cândva, putem schimba nu numai pentru a crea, dar, de asemenea, pentru a modifica. Și este mai mult decât probabil că vom remodela această cursă, dacă vom găsi ceva ce ne dă satisfacție și aduce bucurie. Pentru că într-adevăr singurul lucru care contează este energia.

Nu poți lupta pentru pace în întreaga lume, dacă ești supărat. Dar cel mai important lucru poate fi rezumat în cuvintele lui Carl Gustav Jung: "Eu nu sunt ceea ce mi s-a întâmplat, şi ceea ce am decis să devin". Același lucru l-a spus George Kelly: "Nimeni nu ar trebui să fie victima propriei biografii". Și dacă Jung, a susținut că noi suntem ceea ce am ales, el a avut în vedere că ne confruntăm cu mai multe opțiuni și trebuie să le studiem pe toate pentru a alege cea corectă.

 

 

Sursa: adme.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 19 septembrie 2013 16:58
Vizualizări: 2170

Citiţi de asemenea

Totul răspunde. Iar noi uneori nici măcar nu ne gîndim la ceea ce aducem pe lume......
113
În Elveția, o femeie a crescut doi lei.Autoritățile i-au confiscat pentru grădina zoologică. 7 ani mai tîrziu, o femeia ...
116
Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
743
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
782