ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Făina din grâu întreg. Care sunt beneficiile?
Sunteţi siguri că cea mai bună făină este de calitatea superioară? Ştiţi diferenţa dintre făina integrală şi făina rafinată de calitate superioară?

Strămoșii noștri înțelepți au tratat produsele alimentare cu mare grijă. Alimentele au fost întotdeauna privite ca ceva necesar pentru funcţionarea organismului uman şi o viața deplină. Bucătăria slavonă veche a fost foarte sănătoasă. Cvasul rusesc, terci de cereale, pâine neagră , borş cu varză, supă de mazăre, supă de linte, kissel. Orice fel de mâncare din bucătăria rusă este un produs alimentar dietetic util.

Făina de grâu de calitate superioară şi de sortul I este lipsită de vitamine și minerale, conţine tot felul de substanţe chimice: stabilizatori, conservanți , înălbitori , prafuri de copt, amelioratori - producătorul nostru nu oferă informaţii detaliate pe etichetă.

Цельнозерновая мука, в чём польза?

Perioada de valabilitate este un bun indice de prospețime a făinii și bunei conştiinţe a producătorului. Atrageţi atenţie la termenul de valabilitate. O făină bună va avea un termen de valabilitate de 6 luni.

Făina proaspătă naturală are un gust plăcut dulce de cereale măcinate şi o aromă neutrală. Ea schîrţîie atunci când o strângeţi cu degetele, dar nu lăsa nici o urmă. Făina necalitativă, îmbunătăţită de producător, miroase a mucegai și este amară, provoacă o uşoară senzaţie de arsură pe limbă.

Înlocuiţi făina rafinată cu făina de grâu integrală. Aceasta conţine mai multe substanţe nutritive decât de obicei.

Conținutul substanţelor nutritive din făină depinde de numărul particulelor de tărâţe rămase în ea - componente de coajă de cereale. Cu cât mai puţine particule de tărâţe se separă de grâu, cu atât mai simplă este măcinarea. Această făina se numeşte de calitate inferioară. Cu cât mai puţine particule de tărâţă rămân în făină, cu atât mai albă este ea şi se numeşte făina de calitate superioară. Deoarece în tărâţe sunt mai multe vitamine şi minerale, decât în partea interioară a grâului, făina de măcinare măşcată este mai bogată în vitamine, minerale şi particule grosiere. Pentru organismul uman este utilă făina din cereale integrale, deoarece din ea nu se elimină tărâţa.
 

Цельнозерновая мука, в чём польза?

Pâine de grâu integral conține suficiente fibre dietetice, vitamine B, vitamina E, minerale, fier, zinc şi seleniu, antioxidanţi, estrogeni de plante.

Pâinea coaptă din făina de grâu integrală este pe bună dreptate numită medicament împotriva cancerului, obezităţii, diabetului zaharat, aterosclerozei, motilităţii intestinale scăzute. Pâinea din cereale îndepărtează eficient substanțele nocive din organism - metale grele, substanțe radioactive, componente toxice , reziduuri de alimente de origine biologică, crește speranța de viață.
 

Sursa: vk.com

Joi, 17 octombrie 2013
Vizualizări: 13039

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
29
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
312
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
476
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
354