ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

FAO: Jumătate din speciile de arbori din lume sunt amenințate de dispariție
 

Jumatate din speciile de arbori din lume sunt in pericol sa dispara din cauza exploatarii excesive, a transformarii padurilor in pasuni sau terenuri agricole si ca urmare a schimbarilor climatice, releva un raport prezentat marti, la Roma, de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

Intitulat ‘Starea resurselor genetice forestiere mondiale’, documentul a fost realizat pe baza datelor furnizate de 86 de tari si se refera la 8.000 de specii de arbori, arbusti, palmieri si bambusi, dintre cele mai folosite de oameni, din totalul celor 80.000 – 100.000 existente in intreaga lume conform estimarilor actuale.

Numai 2.400 de specii de arbori, aproximativ 3 % din total, fac obiectul unei ‘gestiuni active’, iar 700 sunt supuse unei imbunatatiri prin selectie si reproducere. „Acest lucru inseamna ca mai putin de un procent din toate speciile de copaci existente sunt evaluate in vederea unei sporiri a productivitatii si adaptabilitatii lor”, se afirma in raport.

„Padurile sunt o sursa de alimente, de bunuri si servicii esentiale supravietuirii si bunastarii omenirii”, a reamintit directorul-general al FAO, Eduardo Rojas-Briales, intr-un comunicat de presa.

FAO a pledat pentru masuri urgente de ameliorare a gestionarii padurilor, considerand ca este „vitala elaborarea si intarirea programelor nationale pentru seminte pentru a se garanta necesarul de seminte pentru paduri”.

 

Sursa: ecomagazin.ro

Citiţi de asemenea

Dacă vom studia istoria oficială, vom afla informații interesante despre modul în care totul a fost făcut manual, tăiat,...
304
Warangal este o veche așezare fortificată din India, întemeiat în jurul unui lac și a unei stînci care pare să crească d...
238
Yoga poate vindeca fără medicamente, suplimente alimentare și alte stimulente cu ajutorul practicii respirației, antrena...
323