--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fă-ți propriul generator de vînt pentru doar 30 USD (+Video)

Natura ne oferă o mulțime de surse de energie ușor accesibile: vînt, soare, apă. Folosim doar o mică parte din ceea ce ne dă natura. Dacă, de exemplu, vom transforma energia eoliană în energie electrică, atunci vom putea utiliza energia electrică gratuit și economisi pentru plata  serviciilor comunale. Și este destul de simplu de construit un generator de vînt...

Instalarea unui generator eolian pentru casa dvs. poate costa o sumă serioasă dacă vorbim despre cumpărarea unui produs finit. Dar dacă aveți timp și dorința de a lucra în garaj și unele abilități tehnice, puteți încerca să faceți o moară de vînt cu propriile mîini. Unele modele sînt destul de ușor de fabricat și vă vor costa aproximativ 30 de dolari.

Inventatorul Daniel O'Connell, care a dezvoltat un model de colector solar de casă accesibil, a prezentat un alt proiect de-al său — un generator eolian cu un rotor vertical în baza designului Lenz2. Acest model utilizează foi litografice din aluminiu pentru imprimarea offset pentru a realiza elicele. Astfel de plăci pot fi obținute ieftin (sau chiar gratuit) de la companiile care se ocupă cu poligrafia, o anumită cantitate de "fier" disponibil și o roată de bicicletă.

"Turbina utilizează designul Lenz2, care are o eficiență mecanică de aproximativ 40%. O astfel de moară de vînt poate fi realizată în întregime din materiale reciclate și deșeuri, cu excepția șuruburilor și clamelor. Ar trebui să coste aproximativ 30 de dolari pentru un model cu trei lame, pe care o persoană o poate face în aproximativ 6 ore fără prea mult efort" - SolarFlower

Potrivit lui O'Connell, generatorul eolian în versiunea cu trei lame sau șase lame a trecut cu succes testele cu o viteză continuă a vîntului de 80 km/h (trei lame) și 105 km/h (șase lame).

Pentru a primi energie electrică de la turbină, este necesar să instalați un generator de curent alternativ pe rotor, precum și un dispozitiv de stocare a energiei. Deși poate fi folosit și pentru lucrări mecanice, de exemplu, pomparea apei sau rotirea unui volant pentru diverse necesități.

Există multe variabile care pot afecta indicatorii de performanță ai unui astfel de generator eolian. Acestea includ eficiența generatorului de curent alternativ și, evident, viteza vîntului la locul de utilizare. Potrivit autorului, folosind un generator cu o eficiență de 50% (cea mai simplă și mai ieftină opțiune), puteți obține 158 de wați de energie electrică la o viteză a vîntului de 50 km/h (13,8 m/s) și aproximativ 650 de wați la 80 km/h (22,2 m/s).

Un astfel de model de casă al turbine eoliene nu va putea cel mai probabil să furnizeze energie pentru întreaga dvs. casă, deși potențial mai multe astfel de turbine pot genera suficientă energie pentru a încărca bateriile pentru a asigura funcționarea aparatelor dintr-o gospodărie medie. Dar poate deveni un proiect practic excelent pentru elevi și studenți sau pentru cei care sînt pur și simplu energia eoliană prezintă interes. 

Citiţi de asemenea

Încă în uz astăzi, în Anglia....
171
 Recent am povestit aceste povești unei prietene și am decis să le scriu acum. Copiii sunt profesorii noștri, nu mă...
124
Descoperiți proprietățile uimitoare ale semințelor de măr cu vitamina B17, capabile să distrugă bolile ca prin magie. Mă...
282
"Suntem Creatorii, Domnul ne călăuzește, iar noi îl simțim prin Conștiință, aceasta este Domnul în noi, mergi cu Conștii...
166